عوامل موثر در ریزش موی سر

خانم ها و آقایان هر دو به دنبال موهای ضخیم ، حجیم و زیبا هستند ، خصوصا وقتی ریزش موهای سر به مشکلی کاملا واضح و قابل مشاهده تبدیل می گردد . خوشبختانه برای درمان این مشکل راهکارهایی مثل ایجاد تعادل در ترشح هورمون ها ، کاهش استرس و رعایت رژیم غذایی مناسب وجود دارد .
روی سر یک بزرگسال به طور میانگین بین صد هزار تا صد و پنجاه هزار تار مو وجود دارد که روزانه بین پنجاه تا صد عدد از این موها دچار ریزش می شوند . شاید فکر کنید ریزش تعداد زیادی از موها باعث کم پشتی آنها می گردد ، اما این ریزش را می توان تنها بخشی از پروسه ی طبیعی رویش موهای تازه و جدید دانست .
تا زمانی که ریزش و رشد مجدد موها در تعادل باشند ، نازک و کم پشت شدن مو اتفاق نمی افتد . اما این روزها برای بسیاری ریزش مو به یک نگرانی اساسی تبدیل شده و از همه بدتر آنکه این ریزش مو ممکن است نهایتا کم پشتی و یا طاسی دائمی را بوجود آورد .
اما چه عواملی باعث ریزش و کم پشت شدن موها می شوند ؟ آیا ویتامینی برای مقابله با این مشکل وجود دارد ؟ امیدوارم قبل از شدید شدن این مشکل حتما نگاهی به این مقاله بیاندازید تا عوامل موثر در ریزش مو و همچنین راه های درمان و کاهش آن را بیابید . البته معمولا پزشکان کمبود مواد مغذی از جمله آهن را دلیل عمده ی ریزش و کم پشتی موی افراد در نظر می گیرند ، اما این تنها یکی از موارد موثر در ریزش مو محسوب می شود .
عوامل موثر در ریزش موهای سر

با ادامه ی ریزش مو ، همیشه سوالاتی درباره ی علل آن در ذهن ما پیش می آید . ریزش مو و کم پشت شدن آن بسیار ناامید کننده است و جلوه ی زیبایی هم ندارد . با وجود تحقیقات بسیار ، نمی توان برای ریزش مو دلیلی مشخص در نظر گرفت ، اما معمولا یک یا چند مورد از این عوامل موجب ریزش موی غیر عادی می گردند :
عوامل وراثتی

دلیل شماره ی یک ریزش مو ، چه در مردان و چه در زنان ، عوامل وراثتی می باشد . برای مردها ، این پدیده شایع تر و شناخته شده تر است ، اما در زن ها هم کچلی ارثی دیده می شود . در هر دو مورد اما با بررسی تاریخچه ی خانوادگی فرد می توان مشکل ریزش مو را تا حدی پیش بینی کرد . در مردها این مشکل حتی ممکن است در سنین بلوغ آغاز شود و علاوه بر ریزش مو ، گاهی نازک شدن تار مو نیز اتفاق می افتد .
عدم تعادل در هورمون ها

تغییرات و عدم تعادل در هورمون ها هم ریزش مو را بوجود می آورد . برخی از تغییرات هورمونی ، مثل آنچه در دوران بارداری و یائسگی اتفاق می افتد ، موقتی است و ریزش موی ناشی از آن هم موقتی خواهد بود . اما اگر تغییرات ادامه پیدا کند ، احتمالا مشکلاتی در تیروئید وجود دارد .
سندرم تخمدان پلی کیستیک هم یکی دیگر از عوامل موثر در ریزش مو در میان زنان بشمار می رود . این سندرم یکی از دلایل تغییرات هومونی است که باعث می شود ریزش مو اتفاق بیافتد و یا رویش مو در محلی نامناسب ، مثل صورت ، ادامه پیدا کند . بعضی مواقع ریزش مو تنها نشانه ای است که به تشخیص این بیماری کمک می کند .
مشکلات تیروئیدی و دیگر بیماری ها

اختلال سلامتی که ممکن است ریزش مو را بوجود آورند شامل : بیماری های تیروئیدی ( هم تیروئید پر کار و هم کم کار ) سندرم تخمدان پلی کیستیک ، برخی از انواع سرطان ، بیماری غده هیپوفیز ، HIV و مسمومیت های شدید می شود .
دارو ها

برخی از انواع داروها هم ممکن است دلیلی برای ریزش مو باشند . از جمله ی این داروها می توان به این موارد اشاره کرد :
داروهای درمان آکنه
آنتی بیوتیک ها
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد قارچ
داروهای رقیق کننده ی خون
شیمی درمانی
داروهای کاهش دهنده ی کلسترول
داروهای بیماری سرع
داروهای ضد فشار خون بالا
درمان از طریق هورمون های جایگزین
اینترفرون
داروهای تیروئید
داروهای بیماری پارکینسون
استروئیدها
شوک

وقتی فرد دچار شوک شدید ، چه از نظر فیزیکی و چه از نظر روحی ، شود ، ریزش موی موقت ، گاها به مدت چند ماه بعد از اتفاق ، بوجود می آید . مرگ یکی از عزیزان ، جراحی و کاهش وزن زیاد و ناگهانی نمونه هایی از این شوک می باشند .
مدل مو

استفاده از وسایل حالت دهنده ی حرارتی یکی از عوامل موثر در ریزش مو محسوب می شود . رنگ کردن مو ، صاف کردن و اکستنشن هم موها را خشک و شکننده می کند . همچنین بهتر است موها را هنگام جمع کردن زیاد نکشید .
دیگر عوامل موثر

عواملی مثل سن ، استرس ، فقر مواد مغذی و برخی از بیماری های مزمن مثل دیابت هم در ریزش مو دخیل هستند .
منبع: mahsho.com