عوامل بوجود آورنده ی اگزما

اگزما لایه ی بیرونی و قابل مشاهده ی پوست را تحت تاثیر قرار می دهد . این لایه ی بیرونی برای محافظت از بدن در برابر میکروب ها و باکتری های مضر که می توانند به لایه های عمقی پوست نفوذ کنند ، بسیار مهم است . این لایه ی محافظ دائما در حال بازسازی خود می باشد و سلول های آسیب دیده و مرده را از خود جدا و آنها را با سلول های جوان و تازه جایگزین می نماید . این پروسه ، پوست را مستحکم و مقاوم می سازد . اما در افراد مبتلا به اگزما این لایه دچار آسیب دیدگی شدید و التهاب می شود .
در واقع وقتی شخص به اگزما مبتلا می شود ، پروسه ی پوست اندازی و بازسازی دچار اختلال شده و دلایل این اختلال را می توان اینطور بازگو کرد :
عوامل ژنتیکی که کاهش تولید پروتئینی به نام فیلاگرین (filaggrin ) ، که معمولا به حفظ سلامت لایه ی بیرونی پوست می پردازد ، را در پی دارد .
کاهش تولید چربی که موجب خشکی بیش از حد پوست می شود . این مورد را نیز می توان نتیجه ی تغییرات ژنتیکی و کاهش توانایی سیستم ایمنی دانست .
عدم عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن که منجر به التهاب در پاسخ به باکتری های موجود در پوست می شود . عدم عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن را می توان در نتیجه عواملی مثل مواد دارویی ، بیماری خود ایمنی ، عفونت درمان نشده ، فقر ویتامین ها و مواد معدنی و یا کاهش سلامت سیستم گوارش دانست . گاهی اوقات ممکن است ترک های پوستی که بیماری اگزما باعث آنها بوده ، عفونت هایی را نیز بوجود .
آلرژی هایی که آنتی بادی ها را تولید می کنند و واکنش های ایمنی بدن را در پی دارند . مصرف برخی از مواد غذایی ، قرار گرفتن پوست در معرض مواد شیمیایی و یا تماس پوست با برخی از مواد ناملایم ، این آلرژی ها را بوجود می آورند .
مسمومیت در اثر کشیدن سیگار و یا قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا . رعایت بهداشت بیش از حد معمول و استفاده ی بیش از حد از آنتی بیوتیک ها نیز از عواملی هستند که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نمایند .
افرادی که در کشورهای با میزان بالای آلودگی هوا و یا آب و هوای سرد زندگی می کنند بیشتر به اگزما مبتلا می شوند .
منبع: mahsho.com