عواملی که مانع جذب ویتامین در بدن می شوند

حتما شما هم شنیده اید که خرید مولتی ویتامین ها و مکمل های مختلف یعنی هدر دادن پول و وقت. اما آیا این جمله درست است ؟
این سوالی است که بسیاری از ما بار ها با آن مواجه شده ایم و متاسفانه واقعیت این است که قرص های ویتامین و مولتی ویتامین به طور کلی فایده ی چندانی برای بدن ندارند . پذیرش این واقعیت کمی سخت به نظر می رسد اما نگران نباشید . زیرا راهکاری برای حل این مشکل وجود دارد .
اما قبل از پرداختن به راهکار بهتر است به توضیح دلایلی بپردازیم که مانع جذب این ویتامین ها توسط بدن می شوند .
در این قسمت به پنج مورد از دلایلی که به بدن اجازه ی جذب ویتامین را نمی دهد می پردازیم :
عدم تجزیه ی مناسب

برای آنکه بدن ما بتواند از ویتامین ها و مواد معدنی استفاده کند ، این مواد مغذی باید طبق زمانی مشخص و تعیین شده تجزیه گردند و این بدان معنا است که قرص های مکمل باید به سرعت بعد از مصرف مورد تجزیه قرار بگیرند .
اما تحقیقاتی روی چندین برند معتبر مولتی ویتامین ها ، چه به فرم قرص و چه کپسول ، انجام شده تا مشخص شود ویتامین های موجود در محصولات در بازه ی زمانی بیست دقیقه بعد از مصرف آزاد می شوند یا خیر . نتایج بدست آمده نشان می دهد از میان چهل و نه محصول موجود ، ۲۵ مورد ، یعنی ۵۱ درصد ، در زمان صحیح تجزیه نمی شوند و جذب آنها نیز دچار اختلال می گردد .
حجم بالای مواد جانبی

بسیاری از مکمل ها حاوی میزان زیادی مواد جانبی ، مواد ایجاد کننده ی پیوند و مواد صرفا پر کننده هستند که معمولا برای کنار هم نگه داشتن مواد و یا رساندن محصول به سایز مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرند . همین مواد عاملی برای عدم تجزیه ی مناسب و در نتیجه اختلال جذب در بدن خواهند بود .
از بین بردن روکش قرص قبل از تجزیه

تا به حال دقت کرده اید برخی از مولتی ویتامین ها براق هستند ؟ زیرا برخی از شرکت ها ، مولتی ویتامین ها را با موادی مثل لاک جلا ، موم و غیره می پوشانند . این مواد مانع جذب رطوبت توسط قرص شده و به همین ترتیب هم ماندگاری طولانی تری خواهند داشت . شاید این کار برای شرکت های دارو سازی مفید باشد ، اما برای بدن شما هرگز .
این روکش ها قبلیت انحلال قرص مولتی ویتامین را کاهش داده و در نتیجه در زمان مناسب تجزیه نمی شوند .
عدم توانایی در مصرف قرص

تحقیقات نشان می دهند بیش از ۴۰ درصد مردم با بلعیدن قرص مشکل دارند و به همین دلیل هم مصرف قرص را یا به تعویق انداخته و یا نادیده می گیرند . در برخی موارد نیز از ادامه ی مصرف و چند قرص در یک زمان صرف نظر می کنند . این بدان معنا است که حتی اگر میکرومیلی گرمی از مواد معدنی و ویتامین ها در بدن شما جذب می شدند ، با عدم رعایت نظم در مصرف ، این قرص ها کاملا بی خاصیت خواهند شد .
علاوه بر این ، برخی افراد با بیماری های خاص مثل سندرم روده تحریک پذیر و دیورتیکولیت هم با جذب ویتامین ها از طریق قرص و کپسول مشکل دارند .
افزودن شکر و شیره ی ذرت

آیا باور می کنید برخی از تولید کنندگان مکمل ها برای فروش بیشتر به محصولات خود انواع شیرین کننده ها را اضافه می کنند ؟ میزان این شیرین کننده ها در محصولات جویدنی و ویتامین های مایع بیشتر هم می شود . نه تنها این شیرین کننده ها افزایش ناگهانی قند خون و اضافه وزن را در پی خواهند داشت ، بلکه جذب ریز مغذی ها را هم با اختلال مواجه خواهند کرد .
شیره ی ذرت با فراکتوز بالا موجب فقر کروم ، منیزیم ، زینک و مس می شود و این درحالی است که قند از جذب ویتامین C ، کلسیم و منیزیم جلوگیری می نماید .
اما راه حل چیست ؟
مصرف قرص بعد از انحلال در آب

مصرف مولتی ویتامین محلول در آب جذب آن را ممکن می سازد . به طور کلی دارویی که در آب حل شده باشد ، برای جذب توسط بدن در دسترس تر خواهد بود . وقتی قرص در آب حل شده باشد ، قبل از جذب به پروسه ی دیگری نیاز نیست .
هرچند برخی از ریزمغذی ها در آب از فواید دیگر مواد معدنی می کاهند . پس مولتی ویتامین های به شکل پودر بهترین فرمول را دارند .
درباره ی محصولات تحقیق کنید

از مصرف محصولاتی که حاوی قند ، رنگ های مصنوعی ، مواد نگه دارنده و مواد جانبی اضافی هستند بپرهیزید .
منبع: mahsho.com