علل ژنیکولوژیک چیست؟

اطلاعاتی در خصوص علل ژنیکولوژیک (بدون حاملگی) را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

سالپنژیت (PID): یکی از شایع­ترین علل درد حاد لگن، سالپنژیت است که با درد نسبتاً شدید دوطرف ربع تحتانی شکم و یا سوپراپوبیک، تب، ترشحات چرکی بدبوی سرویکال و حساسیت آدنکسی مشخص می­شود
دیسمنوره
کیست تخمدانی: موارد علامت­دار بیماری شایع­ترین علت درد حاد لگن بوده و بدنبال خونریزی، پارگی یا تورشن کیست (لوله) بروز کرده و با درد شدید کولیکی یک طرفه و در مراحل پیشرفته به­ صورت شکم حاد جراحی تظاهر می­کند.

* تست حاملگی مثبت

تورشن آدنکس: اکثر موارد تورشن آدنکسی در زمینه اختلالات پاتولوژیک تخمدان یا لولۀ رحمی رخ می­دهد (۵۰ تا ۶۰% موارد در زمینۀ توده­های یا تخمدانی) ولی ممکن است بدون وجود ضایعه­ای نیز رخ دهد (معمولاً در زمینه القا تخمک­گذاری که با درد نسبتاً شدید احشایی در RLQ یا LLQ سوپراپوبیک و تودۀ حساس آدنکسی تظاهر می­کند و در صورت بروز ایسکمی علائم گوارشی و در مراحل پیشرفته پریتونیت نیز ظاهر خواهد شد.
سندرم Mittelschmerz: این سندرم در اثر پاره شدن فولیکول گراف بالغ در موقع تخمک­گذاری و خونریزی بسیار جزیی بوجود آمده است و با درد نسبتاً تند و تیز و شدید یک طرفه تظاهر می­کند. ممکمن است حساسیت موضعی یک طرفه وجود داشته باشد. از ویژگی­های آن تخفیف و رفع درد ظرف چند ساعت است.

نکته: اگرچه دیسمنوره عامل درد مزمن لگن محسوب می­شود ولی در دختر نوجوانی که یکی دو پریود اول را تجربه می­کند، می­توان به عنوان عامل درد حاد لگن دخیل باشد.
منبع: mahsho.com