علل ناراحتیها و بیماریهای چشمی
جستجوی این علتها به ما اجازه می دهد تا روشهایی را که برای حفظ سلامتی چشمهایتان مورد نیاز است، بشناسیم و قابلیت و استعداد بینایی خود و همچنین احتمالاً سلامتی ساختمان این عضو را دوباره به دست آوریم.
بیماریهای چشمی نتیجه تغییرات بیمارگونه ای است که در ساختمان دستگاه بینایی به وجود می آید و این تغییرات بیمار گونه خود از بی نظمیهای عملی نتیجه می شود، که نه تنها در چشمها، بلکه در سایر قسمتهای بدن ایجاد می گردد. یک بینایی ناقص، اغلب از عواقب چنین تحولاتی است البته در این میان امکان دارد که علت آن، کار بیش از حد چشم و یا علتهای منحصراً کاربردی نیز باشد.
از میان ناراحتیها و بیماریهای چشمی می توان دو وضعیت زیر را نام برد:
ناراحتیهای تطابق چشم یا عیوب انکساری از قبیل نزدیک بینی، دوربینی، هیپرمتروپی و آستیگماتیسم.
«بیماریهای چشمی» نظیر : آب مروارید، آب سبز، ورم عنبیه، ورم عصب بینایی و غیره، و ضمائمی مانند ورم پلک و …
هنگامی که اشکالی در بینایی به وجود می آید، امکان حضور بیماری های زیاد دیگری نیز هست و حتی در بعضی مواقع این ناراحتیها و اشکالات باعث نابینایی نیز می شود
به عنوان مثال اگر قرنیه چشم مبتلا شده باشد«درمان» آن به تنهایی کار بیهوده ای است. و یا فرضاً تنها سعی در از بین بردن فشارداخلی مایعات چشم کوشش بی ثمری است. و یا اگر تصور کنیم که در بیماری آب مروارید تنها زجاجیه چشم بیمار است و سعی در درمان همان قسمت کنیم، کار بیفایده ای انجام داده ایم.
طب و بهداشت طبی غالباً بیماریها را به صورت موضعی درمان می کند و عوامل بیماری زا مانند تحریکات ایجاد شده به وسیله یک عامل بیماری زا (از قبیل اسید، میکروب و ..) را موضعی می پندارد. در این میان عواملی نظیر کار پیش از حد چشم، تحریکات خارجی چشمها به وسیله گازها یا مواد شیمیایی یا دود سیگار و یا سایر عوامل فیزیکی نیز باید مد نظر قرار گیرند، زیرا در اکثر موارد اهمیت آنها در بیماریهای چشمی در درجه دوم قرار دارد.
نکته ای که بیشترین اهمیت را در رابطه با بیماریهای چشمی و ناراحتیهای بینایی دارا است، وضع سلامت عمومی بدن است. معمولاً با یک بررسی دقیق و منظمی به راحتی می توان دریافت که بیمار قبلاً به بیماریهای اعضای دیگری غیر از چشمها (کبد، روده ها، کلیه، عروق، قلب و .. ) مبتلا نشده و یا در مرحله شروع ابتلا بوده است.
علل ناراحتیها و بیماریهای چشمی
منبع: مه شو