علل طاسی
طاسی در مردان شایع تر از زنان است که می تواند به دلایل مختلف رخ دهد.در این مقاله در رابطه با دلایل طاسی توضیحاتی ارائه می شود تا شما به درک بهتری از علل طاسی برسید.
طاسی در نتیجه ی از دست دادن بیش از حد مو،و یا فقدان مو در منطقه ای از پوست سر رخ می دهد.طاسی و یا ریزش مو ممکن است در اثر شرایط مختلف رخ بدهد از جمله دلایل ژنتیکی و یا عدم تعادل هورمونی که می توانند دلایل ریزش مو بشمار آیند.
بنابراین طاسی می تواند ارثی باشد اما وراثت تنها دلیل طاسی نیست. زنان و مردان هردو می توانند طاسی را تجربه کنند با این حال در مقایسه با مردان بروز طاسی در زنان نادر است.
طاسی در مردان
طاسی در مردان معمولا به علت یک دلیل شناخته بنام آلوپسی آندروژنیک یا طاسی الگوی مردانه ایجاد می شود.نازک شدن مو در مردان معمولا به دلیل هورمون دی هیدروتستوسترون رخ می دهد.فولیکول های مو در برخی از افراد برای طاسی آسیب پذیرتر هستند و این هورمون ها براحتی آنها را تضعیف کرده و کوچک می کنند. ریزش مو به دلیل آلوپسی آندروژنیک معمولا ارثی است.
ریزش مو و طاسی دائمی می تواند در شرایط آلوپسی اسکار رخ دهد. آلوپسی اره آتا شرایط دیگری است که می تواند باعث طاسی موقت گردد. این در واقع نوعی بیماری خودایمنی است. جدای از این عواملی مانند عفونت های قارچی پوست سر ، یا کچلی قارچی سر ، اشعه درمانی یا جراحی های بزرگ و برخی بیماری ها نظیر مخملک و حصبه و بیماری های ژنتیکی و برخی از داروها ، داروهای شیمی درمانی نیز می توانند علل ریزش مو در مردان باشند.
طاسی در زنان
علل طاسی در زنان می تواند کمی متفاوت با علل آن در مردان باشد.با این حال زنان نیز می توانند به علت وجود هورمون دی هیدروتستوسترون موهای زیادی از دست دهند و این است که الگوی طاسی گاهی زنانه است.این نوع از طاسی معمولا در زنان بعد از یائسگی تاثیر می گذارد و این امر معمولا به طاسی یا از دست دادن بیش از حد مو منجر نمی شود. مشاهده شده است که زنان با داشتن سطح بالایی از گردش هورمون های آندروژنی بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
بیماری های جدی ، داروهای شیمی درمانی ، پرتودرمانی و جراحی های بزرگ نیز می تواند در از دست دادن بیش از حد مو نقش داشته باشد.بسیاری از زنان ریزش مو پس از زایمان را عمدتا به دلیل استرس و نوسانات هورمونی تجربه می کنند.در دوران بارداری سطح هورمون استروژن در بدن بالا می رود که رشد مو را بهبود می بخشد.اما پس از زایمان سطح استروژن در بدن کاهش می یابد. که می تواند منجر به ریزش مو در بدن شود با این حال این موقتی است و مو در عرض چند ماه رشد خواهد کرد.
رژیم غذایی و تغذیه نیز می تواند تاثیر قابل توجهی در ریزش مو داشته باشد. در واقع مشاهده شده است که طاسی زنان می تواند با اختلالات خوردن همانند پرخوری و بی اشتهایی همراه باشد. زنان همچنین بیشتر به بیماری های تیروئیدی مبتلا می شوند و هردو شرایط هیپوتیروئیدی و هیپرتیروئیدی می توانند در ریزش مو نقش داشته باشند.
همانند مردان بسیاری از زنان نیز از شرایط آلوپسی آره آتا و کچلی قارچی سر رنج می برند. برخی از عوامل دیگر نظیر قرص های ضدبارداری ، درمان جایگزین هورمونی ، ریزش مو ، آلوپسا اسکار ، بیماری کبدی ، نارسایی کلیوی ، رژیم های کم کالری و کمبود تغذیه کمبود آهن و بیوتین می توانند در طاسی نقش داشته باشند.
منبع: mahsho.com