علایم کمبود پتاسیم در بدن
پتاسیم همراه با سدیم فشار اسمُزی را تنظیم می کند و امکان می دهد تا تعادل اسیدی، بازی برقرار شود. میوه و سبزی غنی ترین منابع پتاسیم می باشند وقتی سبزی ها را در آب خیس کنیم یا بجوشانیم و آب ان را دور بریزیم پتاسیم موجود در آن ها را دور ریخته ایم. عوارض کمبود پتاسیم غیر از حالت فشار و خوردن سدیم بسیار، بر اثر اسهال و قی و داروهای مدر، یا خوردن (آسپرین) یا خوردن مقادیر بسیار آب یا الکل بازهم بیش تر پدیدار می شود.
حالت فشار ناشی از کمبود قند خون «هیپوگلسیمی» نیز خود باعث اتلاف مقدار بیش تری پتاسیم از راه ادرار می شود. وقتی به افرادی که از کمبود قند خون رنج می بردند روزی ۲ تا ۵ گرم کلرور دو پتاسیم داده شد، قند خونشان بالا رفت و همه عوارض ناشی از آن از میان رفت. هر وقت قند خون کم است، تأکید غذایی باید فوراً، بر افزایش خوراک پتاسیم و محدود ساختن مقدار خوراک سدیم شود.
چون پتاسیم به تنظیم آب بدن کمک می کند. در مورد زنی که احساس می نماید بدنش متورم شده است، این احتمال وجود دارد، که زیادی مایعات بدنش به علت ناکفایتی پتاسیم باشد. این کمبود پتاسیم ممکن است ناشی از مصرف داروی «مدر» توسط خانم ها، در نتیجه دفع زیاد پتاسیم عارض شده باشد و علت ان باشد که غذاهای حاوی پتاسیم را به مقدار کافی مورد مصرف قرار نداده اند.
وقتی بدن دچار کمبود پتاسیم باشد. سدیم و آب در سلول های بدن احتباس می یابند. بدین سبب فردف دچار تورم، خستگی، سردرد و از دست دادن نیرو می شود. در صورتی که افزایش میزان پتاسیم، سبب تعادل مایع و سدیم در بدن شود، بدان معنی است که احتمال دارد پتاسیم از تورم بدن زن کاسته و باعث التیام سردرد و خستگی گردد.
منبع: مه شو