علایم پیش دیابت

معمولا برای پیش دیابت علایم و نشانه های خاصی وجود ندارد و ممکن است بیماری تشخیص داده نشود . اما به طور کلی برخی از علایم دیابت ، مثل احساس تشنگی شدید ، تکرر ادرار ، احساس خستگی و ضعف در بینایی ، را می توان در افراد مبتلا به پیش دیابت نیز مشاهده کرد .
در برخی افراد مبتلا به پیش دیابت پیدایش آکانتوز نیگریکانس ، بیماری پوستی که در آن یک یا چند ناحیه از پوست ضخیم و تیره می شود ، نیز ممکن است . این بیماری را می توان در نتیجه ی تولید بیش از حد انسولین در بدن دانست که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش می دهد .
برخی از مبتلایان دو تا سه ساعت بعد از خوردن وعده ی غذایی واکنشی شبیه به کاهش قند خون را تجربه می کنند . این یعنی قند خون در شرایط پایین تر از حد نرمال ، یعنی سطح قند خون ۷۰ و یا پایین تر ، قرار می گیرد . این مورد را می توان یکی از مهمترین نشانه های پیش دیابت ، گسترش و پیشرفت آن و نهایتا خطر ابتلا به دیابت دانست .
کاهش قند خون نیزعلایمی دارد که بسیار سریع پدیدار می شوند . این علام ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد . اما مهمترین نشانه های آن عبارت اند از : احساس خستگی و خواب آلودگی ، رنگ پریدگی چهره ، گیجی و گرسنگی و احساس سرگیجه و سبک سری .
بسیاری از تحقیقات احتمال بروز بیماری های کلیوی در افراد مبتلا به پیش دیابت را تایید می کنند . در بسیاری از مبتلایان به پیش دیابت و دیابت بیماری مزمن کلیه با درجه ی ۳ و یا ۴ مشاهده می شود . پزشکان معمولا به کسانی که دیابت و یا پیش دیابت دارند توصیه می کنند کلیه های خود را تحت آزمایش و بررسی قرار دهند و برعکس وجود پیش دیابت و دیابت در افراد با بیماری کلیه بسیار محتمل است .
چه عواملی پیش دیابت را بوجود می آورد ؟

بدن افراد مبتلا به پیش دیابت قند را به خوبی تجزیه نمی کند ، به همین دلیل هم قند به جای سوخت رسانی به سلول های ماهیچه و دیگر بافت های بدن ، وارد جریان خون و در همان جا انباشته می شود . بیشتر قند خون بدن را غذایی که می خوریم ، خصوصا مواد غذایی شیرین و کربوهیدرات ها ، تامین می کند . حین هضم غذا قند موجود در این مواد غذایی وارد جریان خون می شوند و سپس با کمک انسولین ، قند به سلول ها راه پیدا می کند و انرژی مورد نیاز آنها را تامین می نماید .
بنابراین هورمون انسولین مسئول کاهش قند خون شما می باشد . پس با ترشح انسولین توسط لوزالمعده ، قند خون کاهش می یابد . در افراد مبتلا به پیش دیابت ، این پروسه به درستی انجام نمی شود و به جای تامین انرژی ، قند در جریان خون فرد ذخیره و انباشته می گردد . در چنین شرایطی لوزالمعده انسولین کافی آزاد نمی کند و سلول ها نیز در برابر انسولین از خود مقاومت نشان می دهند .
محققان دریافته اند عواملی وجود دارد که میزان خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت را در فرد مشخص می نمایند .
سن
خطر پیشرفت پیش دیابت با افزایش سن ، بالا می رود . سن بالاتر از ۴۵ محدوده خطر بحساب می آید . دلیل این موضوع را می توان کاهش تحرک جسمانی و افزایش وزن در این سنین دانست .
جنسیت
احتمال ابتلا و پیشرفت پیش دیابت در زنان ، ۵۰ درصد بیش تر است.
نژاد

مردم برخی از نژادها بیشتر در معرض خطر هستند ، مثلا افریقایی امریکایی ها ، اسپانیایی ها ، امریکایی هندی ها و آسیایی امریکایی ها بیشتر به پیش دیابت مبتلا می شوند .
قند خون ناشتا

قند خون بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ نشانه ای از پیش دیابت است .
فشار خون

احتمال پیدایش پیش دیابت در افراد با فشار خون بالا بیشتر است .
کلسترول HDL

اگر کلسترول HDL شما کمتر از ۳۵ میلی گرم بر دسی لیتر و یا میزان تری گلیسیرید بالای ۲۵۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد ، ابتلا به پیش دیابت و دیابت بسیار محتمل است .
وزن
شاخص توده ی بدنی بالای ۲۵ و اضافه وزن ، خطر ابتلا به پیش دیابت را افزایش می دهد . هرچه چربی بافت های بدن ، خصوصا نواحی شکمی ، بیشتر باشد ، مقاومت سلول ها در برابر انسولین نیز بیشتر خواهد شد .
عدم تحرک

نداشتن تحرک کافی خطر پیدایش پیش دیابت را افزایش می دهد . ورزش به کنترل وزن و استفاده ی صحیح بدن از گلوکز خون کمک می کند .
عوامل وراثتی

در صورتی که بستگان درجه ی یک شما مبتلا به دیابت باشند ، امکان پیدایش این بیماری در بدن شما نیز بالا می رود .
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری است که علایمی همچون عادات ماهانه ی نامنظم ، رشد بی رویه ی موهای زائد و چاقی دارد . محققان کشف کرده اند این سندروم نیز پیدایش پیش دیابت را محتمل می سازد .
دیابت دوران بارداری

یکی از عواملی که خطر ابتلا به پیش دیابت را افزایش می دهد ، دیابت بارداری و یا به دنیا آوردن نوزادی با اضافه وزن می باشد . پزشکان معتقدند در تمام طول زندگی افراد با سابقه ی دیابت بارداری ، خطر ابتلا به پیش دیابت و یا دیابت نوع ۲ وجود دارد .
خواب

مطالعات نشان می دهند اختلالات خواب ، مثل آپنه خواب ، سلول ها را نسبت به انسولین مقاوم می کند . در واقع ۸۳ درصد از بیماران با دیابت نوع ۲ از آپنه خواب ، که دلیل آن هنوز ناشناخته است ، رنج می برند . همچنین با بدتر شدن این اختلال ، میزان قند خون نیز افزایش می یابد . کسانی که شب ها بارها از خواب می پرند و یا شیف کاری آنها به دفعات تغییر می کند ، بیشتر در معرض خطر هستند .
منبع: mahsho.com