علایم و نشانه های آنفلوآنزا (فلو) و نحوه ی تشخیص آن
علایم و نشانه ها
• تب و لرز
• گلودرد
• سرفه
• درد عضلانی مداوم
• خستگی و ضعف عضلانی
• احتقان بینی
• برافروختگی صورت
مانند سرماخوردگی معمولی، آنفلوآنزا عمدتاً در میان افرادی که در محیط های سرپوشیده هستند، به خصوص در مدارس، پرورشگاه ها و دیگر اماکنی که گروه های زیادی در آنجا گرد هم می آیند، منتشر می شود. همه گیری آنفلوآنزا معمولاً در زمستان و اوایل بهار اتفاق می افتد.
متاسفانه به بسیاری از بیماری های ویروسی که آنفلوآنزا نیستند نیز آنفلوآنزا (فلو) اطلاق می گردد، که باعث سردرگمی زیادی می شود. آنفلوآنزا واقعی سه نوع است : A ، B و C که همگی از راه تماس مستقیم فرد به فرد منتقل می شوند.مثل دست دادن با شخصی که در دست خود عطسه یا سرفه کرده است، یا با استنشاق قطرات تنفسی آلوده به ویروس در هوای محیط.
نوع A ، معمولاً مسوول همه گیری های وسیع آنفلوآنزا است، انواع B و C عموماً خیلی گسترده نیستند. نوع B باعث همه گیری های محدودتر و کوچک تر می شود. نوع C نسبت به بقیه شیوع کمتری داشته و تنها، بیماری خفیفی ایجاد می کند.
انواع B و C ویروس های نسبتاً پایداری هستند اما، نوع A مرتب تغییر کرده، (دچار جهش می شود) و با اشکال جدیدی تظاهر می کند. این مسئله عموماً منجر به ظهور اپیدمی با همه گیرهای جدید این بیماری در هر چند سال می شود هر ۱۰ الی ۴۰ سال، آنفلوآنزا نوعی جهان گیری پیدا کرده و مردم سراسر دنیا را مبتلا می سازد.
تشخیص
آنفلوآنزا معمولاً دارای شروعی ناگهانی با تب لرز، درد عضلانی بی امان، ضعف عضلانی، ناخوشی و کسالت، احتقان بینی، برافروختگی صورت سرفه های خشک و گلو درد می باشد. همه علایم و نشانه ها شبیه سرماخوردگی معمولی بوده، اما معمولاً شدیدترند.
آنفلوآنزا به طور معمول ۱ الی ۴ روز پس از تماس با ویروس تظاهر می کند. تب ممکن است ۳ تا ۵ روز به طول انجامد. هرچند در مواردی می تواند حتی یک روز یا ۱ هفته هم طول بکشد.
تشخیص فلو با اطمینان کامل، نیاز به کشت آزمایشگاهی دارد. آنچه تشخیص را با مشکل روبرو می سازد، شباهت آنفلوآنزا با بسیاری از بیماری های دیگر است.
اگر پزشک به آنفلوآنزا شک کند. شاید بتواند ویروس را از ترشحات حلق جدا کند یا با آزمایش خون به جستجوی آنتی بادی های ساخته شده علیه ویروس بپردازد. این آزمایش ها عمدتاً برای کارکنان مراکز بهداشت عمومی حایز اهمیت هستند، زیرا آنها با شناسایی ماهیت و وسعت بیماری در حال انتشار در جامعه، بهتر می توانند مردم را راهنمایی کنند.
منبع: مه شو