طرز تهیه محلول (او، آر، اس)
محتوای بسته « او، آر، اس» را در مقدار آبی که روی پاکت آن نوشته شده است حل کنید. (توجه داشته باشید اگر مقدار آب به کار رفته کم باشد، این محلول خطرناک است و وضع کودک را بدتر می کند و اگر میزان آب بیشتر از حد باشد، محلول تهیه شده اثر مطلوب نخواهد داشت). سپس این محلول را خوب به هم بزنید و با فنجان یا لیوان به کودک بخورانید. در صورتی که کودک استفراغ می کند برای ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس از محلول « او، آر، اس» به آهستگی به او بدهید؛ به عنوان مثال در هر دو تا سه دقیقه یک قاشق چایخوری از محلول مزبور به کودک داده شود.
عفونت های حاد تنفسی
همه ساله بیش از ۴ میلیون کودک در اثر ابتلا بقه عفونتهای حاد دستگاه تنفسی در دنیا می میرند که حدود ۹۰ درصد موارد مربوط به مرگ ناشی از ذات الریه (پنومونی) است. سرفه و سرما خوردگی می تواند به پنومونی (ذات الریه) منجر شود که سالیانه قریب به ۲ تا ۳ میلیون کودک را می کشد (این تعداد مرگ و میر به غیر از یک میلیون مرگ سالیانه ناشی از پنومونی، در نتیجه دیفتری و سرخک است که هر دو با ایمن سازی قابل پیشگیری هستند)
اگر تعداد تنفس کودکی که سرفه می کند بیش از حد معمول باشد (برابر جدول ذیل)، وی در معرض خطر است و لازم است هرچه سریعتر او را نزد پزشک رساند.
راهنمایهایی به مادران عزیز برای مراقبت از کودکان ۲ ماهه تا ۵ ساله مبتلا به عفونت حاد تنفسی در منزل
۱- کودک را تغذیه کنید
در جریان بیماری، کودک را تغذیه کنید .
بعداز دوره بیماری، دفعات تغذیه را افزایش دهید.
بینی کودک را اگر مانع تغذیه اوست، تمیز کنید.
۲- با یک داروی بی ضرر خانگی درد گلو را تسکین داده، سرفه را برطرف کنید.
۳- مصرف مایعات را بیشتر کنید
به کودک مایعات بیشتری بدهید تا بنوشد.
دفعات تغذیع با شیر مادر را افزایش دهید.
۴- مهمتر از همه :
مواظب نشانه های زیر باشید و اگر آنها را دیدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
تنفس مشکل شود.
تنفس تند شود.
کودک قادر به نوشیدن نباشد.
حال کودک بدتر شود.
چنین کودکی ممکن است پنومونی داشته باشد.
منبع: مه شو