صاف شدن قوس کمر
صاف شدن قوس کمر در زمان انجام تمرینات نشسته بسیار شایع است. برای مثال چمباتمه زدن روی نیمکتی که ارتفاع کمی دارد اجازه چرخش لگن به سمت عقب را می دهد و این به نوبه خود، استخوان های ستون فقرات را در وضعیت کشش و خمیدگی شدید قرار می دهد. اگر این حرکت با سرعت بالایی انجام شود می تواند بسیار خطرناک باشد. این چنین تمرینات را می توان به دو شیوه اصلاح کرد :
۱- ارتفاع نیمکت به گونه ای تنظیم شود که کمی بلند تر از ارتفاع زانوهای فرد باشد. بدین ترتیب میزان جابجایی زانو و ران کاهش می یابد و ستون فقرات مانند قبل خمیده نمی شود.
۲- حرکت باید با سرعت پایینی انجام شود تا گشتاور نیز کاه یابد. بدین ترتیب فشار کمتری به ستون فقرات وارد می شود و حرکت کاملا تحت کنترل است.
چرخش لگن در تمرینات درازکش
میزان چرخش لگن، وضعیت انحنای کمر را تعیین می کند. چرخش لگن به جلو باعث افزایش گودی کمر می شود درحالی که چرخش لگن به عقب باعث صاف شدن همین ناحیه و کاهش گودی کمر می شود. چرخش نادرست لگن حین انجام تمرینات خوابیده می تواند به انجام حرکت های اضافی در ناحیه کمری
ستون فقرات منجر شود.
هنگامی که چرخش ایجاد می شود باید بتوان قبل از ایجاد آسیب آن را اصلاح کرد. از آنجا یی که کنترل دقیق این حرکت بسیار مهم و حساس است در همه تمرینات چه در حالت درازکش و چه ایستاده باید به چرخش لگن توجه خاص شود. چرخش لگن در تمرینات به حالت درازکش ممنوع است، مخصوصا اگر حرکت ناگهانی و با شتاب زیاد باشد.
چرخش لگن در تمرینات ایستاده
چرخش لگن در هر تمرین ایستاده ممنوع است. چون علاوه بر فشار تمرین، اضافه بار مضاعفی روی ناحیه کمری به واسطه به وجود آمدن قوس کمر و چرخش ستون فقرات وارد می شود. گاهی اوقات در حین تمرین، بدون این که شخص متوجه شود چرخش لگن اتفاق می افتد.
چرخش ۱۸۰ درجه با پای صاف از کمر
اگر که این حرکت کنترل نشده انجام گیر و اجازه داده شود پاها با سرعت و شتاب زیاد به طرف زمین آورده شوند، دیسک های کمری خرد می گردد و گشتاور خطرناکی آنها را تهدید می کند. در این تمرین نکته قابل توجه این است که وقتی بدن در وضعیت L مانند و با زاویه ۹۰ درجه که مضرترین حالت است قرار می گیرد و تمرین به صورت کنترل نشده انجام می شود، دقیقاً به حرکتی ممنوع و خطرناک تبدیل می گردد.
منبع: مه شو