ستاد مبارزه با چرندیات (۷۱)
ها: «ستاد مبارزه با چرندیات» عنوانِ یک جریان بود که با صفحه
ای در فیسبوک شروع به کار کرد و بسیار قوی و حساب شده به جنگ دروغ های
اینترنتی و شایعاتی که به عنوان واقعیت به خورد مردم داده میشد، رفت.
در
این سری مطالب سعی داریم به کمک داده های این صفحه و سایت های مرتبط، به
بررسی دروغ ها و شایعات مشهوری که در هر از چند گاهی در فضای مجازی و شبکه
های اجتماعی به راه می افتند بپردازیم و با مستندات آن ها را برای شما
تحلیل کنیم تا شاید قدم کوچکی در مسیر آگاه سازی مخاطبان عزیز باشد و باعث
شود مِن بعد هر چیزی را که در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دیدیم، سریع
باور نکنیم. جدا از این گونه موارد، سعی در معرفی تکنیک های مبارزه با
شایعات و مغالطه ها را در این سری مطالب داریم. با ما همراه باشید.
******
سوژه اول؛ تصویری از شکنجه شیعیان نیجریه
ادعای ارتباط این تصویر با شیعیان نیجریه، شایعه و دور از واقعیت است.
«آنچه امروز بر سر شیعیان نیجریه می آید، یادآور جنایات و شکنجه های مشرکین قریش بر مسلمانان صدر اسلام می باشد»

پاسخ شایعه
ادعای ارتباط این تصویر با شیعیان نیجریه، شایعه و دور از واقعیت است.
این تصویر مربوط به رفتار یک سری از با مظنونین عضویت در گروه شورشی بوکوحرام می باشد. یا “نیروی وظیفه مشترک غیرنظامی” برای مبارزه با گروه افراطی بوکوحرام شکل گرفته است.
سوژه دوم؛ آیا صدای ضبط شده جهنم در سیبری صحت دارد؟
“کشف جهنم در سیبری” یک افسانه ی مدرن است که عموما از طرف گروه های مسیحی جهت تبلیغ دین و اثبات جهنم فیزیکی استفاده می شود.
« صدای ضبط شده و کشف دروازه جهنم در سیبری ! / در دهه ۸۰ قرن ۲۰ ام میلادى ، دانشمندان روسى در سیبرى دسته اى از آزمایشات حفارى را به سرپرستى دکتر پرفسور آزاکوف اجرا می کردند … این گودال ها معمولا به هدف تحقیقات ژئوتکنیک ( مهندسی جغرافیایى ) و یافتن مکانی از ذخایر نادر معدنی حفر می شدند، اما در این مورد، زمین شناسان در روسیه فقط می خواستند بدانند که چقدر مى توانند حفر کرده و در دل زمین پیش بروند.

سنسورهاى دماسنج مته ، دماى گودال را بالاى ۱۱۰۰ درجه سانتى گراد نشان مى داد. پس تیم تحقیقاتى تصمیم گرفتند یک میکروفون مقاوم در برابر دماهاى بالا براى ارزیابى به گودال بفرستند.
میکروفون فقط ۳۰ ثانیه به داخل گودال رفت و قبل از ذوب شدن از گودال خارج شد. اما در همان ۳۰ ثانیه ، دانشمندان به صداهاى عجیبى روى نوار برخورد کردند.
این صداهاى عجیب ، صداى جابجایى سنگ ها یا صداى جریان هاى گازى نبود! بلکه صداى فریادها و فغان هاى میلیون ها انسان هاى درمانده بود.
چطور ممکن بود؟ اولین واکنش دانشمندان تعلیق کردن پروژه و ترک منطقه بود. آنها مطمئن نبودند اما صداها داستانى داشتند! آیا آنها در جهنم را باز کرده بودند ؟
نوار صوتى این اتفاق بعدها توسط Art Bell منتشر شد. بعدها دکتر آزاکوف در مصاحبه هایى این اتفاقات را رد و ترک محل را به دلیل پیدا نکردن منابع طبیعى که دنبالش بودند عنوان کرد، اما چرا ورورد به این منطقه هنوز هم ممنوع است …!
فایل صوتى واقعه ضمیمه شده است.صداى ضبط شده از داخل گودال توسط میکروفون.صداها بسیار ترسناک هست.نیمه ى اول فیلم یک نفر به زبان انگلیسى ماجرا راشرح مى دهد. »
پاسخ شایعه
یک افسانه ی مدرن است که عموما از طرف گروه های مسیحی جهت تبلیغ دین و اثبات جهنم فیزیکی استفاده می شود.
در سال ۱۹۸۴ پس از به عمق ۱۲ کیلومتر، در شهر کولا (Kola) در روسیه، دانشمندان با گونه های نادری از سنگ، جریان آب و گاز و ۱۸۰ درجه فارنهایت دمای هوا مواجه شدند. این حفاری به علت دمای بالای پیش بینی نشده (تا ۱۰۰ درجه پیش بینی شده بود) متوقف گردید. البته هیچ اتفاق فوق العاده ای حین و پس از این عملیات توسط تیم حفاری گزارش نشد.

چاه کولا در شهر کولای روسیه
انتشار این مطلب در برخی از روزنامه های محلی در اروپا که از پخش برنامه ای در شبکه تلویزیونی مسیحیان از جنوب کالیفرنیا، نشات گرفته بود، باعث پراکندگی ویروس گونه ی این شایعه شد. شایعه ای که با پیگیری و بررسی گروهی پژوهشگر، منتهی گشت و او نیز به ساختگی بودن این داستان اقرار نمود.
نیز که در حقیقت جیغ و فریاد همزمان عده ای بیش نیست، از روی فیلم ترسناک “Baron Blood ” محصول ۱۹۷۲برداشته شده است.
سوژه سوم؛ کشیشی که پیکرش بعد از ۵۰ سال سالم مانده است!
پیو پیتر (۲۵ مه ۱۸۸۷ – ۲۳ سپاتمبر ۱۹۶۸) یک کشیش کاتولیک ایتالیایی بود که
توسط کلیسای کاتولیک، قدیس اعلام شد. سالم بودن بدن او پس از پنجاه سال
شایعه است و حقیقت ندارد.
« زیارت کاتولیک ها از پیکر پادره پیو (پدر پیو) کشیش ایتالیایی که در سال ۱۹۶۸ درگذشته اما پیکر او سالم مانده است »

پاسخ شایعه
(۲۵ مه ۱۸۸۷ – ۲۳ سپاتمبر ۱۹۶۸) یک کشیش کاتولیک ایتالیایی بود که توسط کلیسای کاتولیک، قدیس اعلام شد. سالم بودن بدن او پس از پنجاه سال شایعه است و حقیقت ندارد. چرا که با وجود مومیایی کردن، جسد وی طوری تخریب شده که ناچارا ماسک سیلیکونیِ تهیه شده توسط موزه ی لندن نیز برروی صورتش نهاده شد. همچنین بوی عطری که از تابوتش متصاعد می گردد نیز به خاطر استفاده از ادوکلن می باشد.

زخم پیو در کف دستش قابل تشخیص است
علت شهرت این فرد به وجودآمدن جراحاتی روی بدنش بود که وی مدعی بود خودبه خود ایجاد شده و مشابه زخمهایی است که موقع به صلیب کشیدن مسیح در وی بوجود آمده بوده است. حال آنکه او به در مظان اتهام بود و شواهد خرید اسید توسط وی از یک داروساز بر همگان فاش شد.
وی همچنین در مکان اعتراف به گناه بود. موسس بیمارستان دانشگاه کاتولیکها در رم که با آسیب زدن به خودش از ساده لوحی مردم سواستفاده می کند.
ظاهرا در تایید تقدس پیوپیتر توسط کلیسای کاتولیک، حتی با وجود شواهد و قرائنی که این تقدس را تشکیک می کنند، درامدهای ناشی از زیارت هزاران نفر از آرامگاه این کشیش، بی تاثیر نیست.
سوژه چهارم؛ کد مالکیت هواپیما در کشورهای مختلف
ادعای مطرح شده در این متن شایعه و ساختگی می باشد. کد مذکور به نام کد
IATA نشانگر خطوط مختلف هوایی است که معادل فارسی آن انجمن بینالمللی
حملونقل هوایی میباشد.
« این کد رو ببینید این کد کشور هستش و نشانه اینه که هواپیما مال کدوم کشوره. دو حرف سمت چپ (EP) مربوط به ایران …

TR ترکیه
UK اوکراین
EK امارات
به معنی Emirates kingdom حالا ایران شده EP و همه هم سعی در این دارند که نگن یعنی چی. ولی بدونید که EP به معنای Empire Of Pahlavi هست. جمهوری اسلامی کلی تلاش کرده ولی جابجایی این کد امکان نداره.
مثل کد تلفن ۰۰۹۸ که مال ایرانه. حالا نکته جالب اینجاست که وقتی این هواپیماهای جدید رو به ایران بفروشند باز هم کدEP باید بزنن روش. »
پاسخ شایعه
ادعای مطرح شده در این متن شایعه و ساختگی می باشد. کد مذکور به نام نشانگر خطوط مختلف هوایی است که معادل فارسی آن انجمن بینالمللی حملونقل هوایی میباشد. یاتا، سازمانی است فرامرزی، متشکل از ۲۴۰ شرکت هواپیمایی، که در ماه آوریل سال ۱۹۴۵ در شهر هاوانا راهاندازی شد. اعضای یاتا شرکتهای هواپیمایی هستند، که دارای پروازهای منظم برنامهای خارجی بوده و دولت آنها عضو ایکائو باشد.
کد یاتای EP در حال حاضر متعلق به “هواپیمایی آسمان” است که ابتدا در سال ۱۳۳۶ با نام و بعنوان اولین شرکت حمل و نقل هوایی در خاور میانه شروع به کار کرد و سپس در سال ۱۳۴۸ به و نهایتا در سال ۱۳۶۸ به تغییر نام داد. ادعای متن شایعه در مورد انتساب عبارت Empire Of Pahlavi به این کد، کذب و ساختگی می باشد.
از دیگر کدهای یاتا متعلق به خطوط هوایی کشور ایران می توان به IR برای “هما” ، W5 برای “ماهان” ، B9 برای “ایران ایرتور” و اشاره کرد.
در متن شایعه اشتباهات فاحش دیگری نیز مشاهده می شود. من جمله اختصاص کد یاتای TR به کشور ترکیه که در واقع کد خطوط هوایی TransBrasil و مربوط به کشور برزیل است. کد UK نیز مربوط به کشور اکراین نیست و می باشد.
منبع: برترینها