روش های مقابله با سرطان معده
سرطان معده جزو خطرناک ترین و مرگبارترین سرطان های دنیاست. با تشخیص زودهنگام این سرطان می توانید مانع ایجاد آن در بدنتان شوید. به برخی از راهنمایی های پزشکی در مورد این بیماری اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.
دانشمندان روش جدیدی برای غربالگری بیماری سرطان معده یافته اند که می توان با استفاده از آن، با تشخیص زودهنگام این سرطان، جان بسیاری از مردم را نجات داد.
به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه ملی سنگاپور اعلام کردند روش جدیدی برای غربالگری بیماری سرطان معده یافته اند که می توان با استفاده از آن، با تشخیص زودهنگام این سرطان، جان بسیاری از مردم را نجات داد.
این محققان با همکاری دانشمندان دانشگاه دوک آمریکا روشی ابداع کرده اند که بر اساس آن می توان مرحله متاپلازی metaplasia روده ای را زودهنگام تشخیص داد، درک بهتر از این مرحله، پزشکان را به یافتن روش سریع درمانی راهنمایی می کند.
بر اساس بررسی اخیر که نتایج آن در شماره اخیر نشریه سلول سرطان Cancer Cell منتشر شده است، حتی برخی بیماران که به میکروب هلیکوباکترمعده آلوده هستند و در خطر ابتلا به سرطان معده قرار دارند نیز کنترل و درمان می شوند.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سرطان معده سومین سرطان مرگبار جهان است و سالانه در سنگاپور جان بیش از ۳۰۰ نفر را می گیرد.
دانشمندان بر این باورند که زمینه ساز این سرطان، عفونت ناشی از میکروب هلیکوباکتر است و با تشخیص به موقع آن می توان خطر مرگ را از بیمار رفع کرد.
پروفسور پاتریک تان و همکارانش می گویند مطالعات ژنتیک ما، درک بهتری از مراحل ابتلا به این سرطان را به دست می دهد.
در این بررسی بیش از سه هزار نفر حضور داشتند.
محققان امیدوارند به روش جدید بتوانند بیماری سرطان معده را در مراحل ابتدایی تشخیص دهند و آن را درمان کنند.
سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث سیزده درصد مرگها است. سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیامبرهای سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، میشوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما
#ابتلا به سرطان معده#پیشگیری از سرطان معده#درباره سرطان معده#سرطان معده#مقابله با سرطان معده
۵
۱۰۰۰
منبع: دکتر سلام