روش های مختلف دفع زباله

دفع زباله به طرق زیر انجام می گیرد:
سوزانیدن : زباله های بخش عفونی بیمارستانها باید سوزانیده شود که برای این منظور معمولاً از کوره های زباله سوز استفاده می شود. سوزانیدن زباله بخصوص وقتی عمومیت پیدا کند موجب آلودگی هوا می شود و باید از این عمل ممانعت گردد. این روش فقط در مورد دفع زباله های آلوده به عوامل بیماری زا توصیه می شود.
انباشته کردن : ابتدایی ترین شکل دفع زباله، انباشته کردن است که به علت غیر بهداشتی بودن نباید به این طریق زباله را دفع کرد.
دفن بهداشتی : در این طریق، زباله ها را در گودال ریخته، روی آن را با خاک می پوشانند. پس از مدتی (۶ ماه تا ۱ سال) زباله ها تخمیر و تبدیل به کود خواهد شد. محل دفن زباله ها باید از شهر و روستا کاملاً دور باشد؛ در صورتی که گودال در محل وجود نداشت می توان برای این منظور شیارهای مناسب حفر کرد. در این روش زباله را درون گودال می ریزند و آن را فشرده می سازند، سپس با قشری از خاک با ضخامتی در حدود ۲۰ سانتی متر آن را می پوشانند. این عمل را تکرار می کنند، یعنی هر بار پس از ریختن زباله آن را با یک طبقه جدید قشر خاک پوشانیده، این کار را آن قدر ادامه می دهند تا گودال هم سطح زمین اطراف گردد.
کمپوست : تبدیل زباله به کود را کمپوست می گویند. در طی این روش موادی مثل حلبی، پلاستیک و شیشه را از زباله جدا می کنند؛ باقی مانده را پس از خرد کردن وارد مخزن می سازند و برای تجزیه آن را خشک کرده، خرد می کنند. کود تهیه شده را با بسته بندیهای مناسب به بازار عرضه می کنند.
منبع: مه شو