رقابت انتخاباتی مهم است، امّا…
محمدآزاد جلالی زاده – روزنامه بهار
الف» رقابت انتخاباتی مهم است، اما از آن مهمتر اولویت دادن به منافع ملی و عمومی کشور بر دعواهای جناحی و گروهی است، و تشخیص و عملیاتی کردن این امر مهمتر، نشان از زیرکی و هوش استراتژیک و مدیریتی نامزدها و تیمهای همراهشان دارد، به قربانگه بردن منافع ملی و به مسلخ کشیدن آن با سیاه نمایی و بزرگنمایی نقاط ضعف سیستم سیاسیای که خود نامزدهای حاضر در صحنه از مدیران رده بالای آن بودهاند را هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد.
ب» رقابت انتخاباتی مهم است، اما اجازه ندادن به طرفداران و همراهان برای توهین به بزرگان رفته و حاضر این سرزمین اعم از رییس جمهور سابق، یا رییس مجلس و رییس مجمع تشخیص مصلحت و فلان مسئول و مدیر دلسوز مهمتر است، با پاسداشت سرمایههای اجتماعی و سیاسی و ارج نهادن به جایگاه آنان است که فی المثل جوان توانایی پی میبرد اگر برای این مِلک از جان و دل مایه گذاشت، دستکم بعدها حرمت او را پاس میدارند و هتک حرمتش نمیکنند و از این طریق خود و سرمایهی ذهنی اش را به آن سوی آبها نمیبرد.
ج» رقابتهای انتخاباتی مهم است، اما از آن مهمتر عدم استفاده ابزاری از امکانات غیرقانونی و رانتهای معرفتی و مالی و سیاسی ست که بعضاً در دسترس نامزدها قرار میگیرد. عدم استفاده ابزاری از احساسات دینی یا ملی مردم برای جذب افکار عمومی ست. عدم استفاده از نام و نشان مقام رهبری است و مهمتر از همه اینها نشان دادن چهرهای فراجناحی و فراگروهی از رهبری که رهبر همه ایرانیان است فارغ از رنگ و نژاد و قبیله.
د» رقابت انتخاباتی مهم است، اما از آن مهمتر عدم ایجاد تفرقه وخطکشیهای نامربوط چند درصدی برخوردار وعدم برخوردار درجامعه، آن هم بوسیلهی کسانی که وضعیت مالی خود واطرافیانشان کاملاً در هالهای از ابهام قرار دارد و حاضر به پاسخگویی هم نیستند.
ه» رقابت انتخاباتی مهم است، اما از آن مهمتر داشتن برنامهای جامع، مانع، قابل عملیاتی و غیرتوهمی برای امور اجرایی کشور است. برنامهای که علاوه بر نشان دادن مسیر برای رسیدن به مطالبات امکان پذیر و قابل دسترس، توهم عملیاتی کردن مطالبات ناممکن را به جامعه و افکار عمومی تزریق ننماید و موجبات ناامنی روانی و اجتماعی در سطح جامعه نگردد.
و» رقابت انتخاباتی مهم است، امّا مهمتر از آن پایبندی قرص و محکم نامزدها و طرفدارانشان به اخلاق عمومی و عدم ورود به حیطهی تخریب و هتک شخصیت و حیثیت و آبروی فردی و اجتماعی دیگر رقیبان است، عدم ورود به حوزهی جنگ روانی غیر اخلاقی و غیر شرعی با پخش اخبار از اساس کذب و ناراستین و مانور دادن بر روی مواردی که اساساَ مابه ازای بیرونی و عینی ندارند.
ز» رقابت انتخاباتی مهم است، امّا از آن مهمتر آن است که نامزدها – اگر ایران و اسلام برایشان مهم است-قبل از هر چیز، سعی وافر و جد و جهد فزون نمایند تا اعتماد متقابل بین مردمان و نظم مستقر سیاسی بیشتر و بیشتر شود و سپس به رقابت بپردازند، بدون وجود اعتمادی مستحکم مابین مردمان و نظام، رییس جمهور شدن، نه تنها هیچ فایدهای ندارد، بلکه خودبه آسیب تبدیل خواهد شد.
منبع: بهارنیوز