دلایل اصلی افزایش فشار خون (۱)
چاقی
افزایش وزن و چاقی یکی از علتهای بالا بردن فشارخون می باشد. هرچه میزان افزایش وزن بیشتر باشد، خطر ابتلا به فشار خون هم بیشتر می شود.
افزایش فشارخون در افراد چاق حدود ۶ برابر افرادی است که وزن طبیعی دارند.
مصرف نمک طعام
سدیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد این ماده از طریق غذاهای حیوانی و نمک طعام به بدن می رسد. البته بعضی از سبزیها نیز سدیم دارند ولی معمولاً غذاهای گیاهی مقدار سدیم کمی دارند. افزایش مصرف سدیم باعث افزایش فشارخون می شود. این موضوع در همه افراد صحیح است یعنی هر فردی که سدیم زیادی مصرف می کند، فشارخون او بالا می رود البته بعضی افراد به سدیم حساس هستند یعنی اگر سدیم غذای آنها زیاد شد، فشار خون آنها به شدت افزایش می یابد.
نمک طعام دارای بیشترین مقدار سدیم است یعنی حدود ۴۰% وزن نمک طعام را سدیم تشکیل می دهد. بنابراین مصرف زیاد نمک طعام یکی از علتهای اصلی افزایش فشارخون می باشد.
مصرف چربی زیاد
مصرف چربی زیاد مخصوصا چربی های اشباع شده مانند چربی های حیوانی و روغنهای جامد، باعث بالا رفتن چربی خون می شوند. افزایش چربی خون مخصوصا افزایش کلسترول که نوعی چربی است، باعث سخت شدن رگهای خونی می شود. این عامل سبب افزایش فشارخون می شوند.
فشار های عصبی
فشارهای روحی، ناراحتی، حالتهای هیجانی، عصبانیت، خستگی فکری، گرفتاری و… از عوامل مهم بالا بردن فشار خون می باشند.
هر موقعیتی که باعث ایجاد فشارو هیجان شود به طور طبیعی فشارخون را بالا می برد. این عوامل سبب می شود.تا خون بیشتری به اعضا برسد و آنها را آماده مقابله با موقعیت نماید. چنانچه فشارهای ایجاد شده و هیجانات بیش از حد باشد، باعث افزایش فشارخون می شود. این افزایش فشارخون به طور دائمی باقی می ماند و هنگام عصبانیت یا فشار روحی باز هم بالاتر می رود.
به این نوع زندگی، شغل و … که باعث افزایش فشارهای روحی و ناراحتی و عصانیت در طول زندگی می شوند، یکی از دلایل ایجاد فشارخون بالا هستند.
منبع: مه شو