دستگاه قلب و ریه مصنوعی در جنوب کشور راه اندازی شد
دستگاه ای سی ام اُ که با نام دستگاه قلب و ریه مصنوعی شناخته می شود، برای نخستین بار در جنوب کشور، در بیمارستان نمازی شیراز راه اندازی شد. این دستگاه قادر است با کاهش فشار بر روی ریه باعث ایجاد فرصت برای بهبودی ریه شود و مورد استفاده آن در بیمارانی است که به صورت موقت، مشکلات قلبی و یا قلبی ریوی دارند.
دکتر زند متخصص بیهوشی و فلوشیپ مراقبت های ویژه و سرپرست علمی بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان نمازی اظهار داشت: در اینگونه بیماران، از این دستگاه برای کمک به برطرف کردن نارسایی قلب و ریه آن ها تا هنگام رفع بیماری اصلی استفاده می شود.
متخصص بیهوشی و فلوشیپ مراقبت های ویژه و سرپرست علمی بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان نمازی تصریح کرد: وقتی بیماری نارسایی ریوی و قلبی از حد خاصی بیشتر می شود که با دارو درمان نمی شود، بیمار محکوم به مرگ است، اما با استفاده از این دستگاه فرصتی پدید می آید که اگر قرار باشد اقداماتی از قبیل پیوند قلب و ریه انجام شود، بیمار زنده بماند تا درمان اصلی آغاز شود.
دکتر زند، راه اندازی این دستگاه جدید را کمک فراوانی به بیماری های نارسایی حاد تنفسی، نارسایی پیشرفته قلبی، بیماران در لیست انتظار پیوند قلب و ریه، نارسایی مزمن ریوی، ترومای قلب و ریه، مسمومیت ها موارد مشابه عنوان کرد.
سرپرست علمی بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان نمازی اظهار کرد: برای استفاده از این دستگاه و کمک به بیمار، یک تیم متخصص شامل فوق تخصص مراقبت های ویژه، جراح عروق، فوق تخصص ریه، تکنسین گردش خون، پرستار دوره دیده و سایر متخصصان لازم، باید حضور داشته باشند.
وی افزود: این دستگاه پس از تهران، در بیمارستان نمازی به عنوان قطب پیوند و یک مرکز ارجاعی در کشور، راه اندازی شده است.
این دستگاه ای سی ام اُ ( ECMO )که مانند قلب و ریه مصنوعی عمل می کند، به کمک نیکوکار عرصه سلامت استان، به بخش مراقبت های ویژه مرکزی بیمارستان نمازی اهدا شده است؛ همچنین به دلیل بالا بودن هزینه وسایل مصرفی، این نیکوکار عرصه سلامت، تهیه این وسایل برای بیماران بی بضاعت را متقبل شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
#درمان نارسایی ریوی و قلبی#دستگاه ای سی ام اُ#دستگاه قلب و ریه مصنوعی در بیمارستان نمازی
۵
۱۰۰۰
منبع: دکتر سلام