در دوران پس از زایمان چه کارهایی باید انجام شود؟

دوران پس از زایمان
پس از زایمان زائو باید غذاهای خوب اما زود هضم بخورد باید مراقب بود که ضمائم جنین وجفت از رحم خارج شده باشد اگر چیزی باقی مانده است داروی زایمان راحت مصرف شود. تا آنچه باقی مانده خارج شود اگر زن یبوست دارد باید بلافاصله غذاهای ملین و انجیر و آلوی بخارای پخته یا خیسانده میل کند و اگر یبوست شدید است با جوشانده گل ختمی و روغن وحقنه های مناسب تنقیه گردد اگر شکم در قسمت زهدان سفت است با روغن های نرم کننده به آرامی ماساژ داده شود .
شستشو و تمیز کردن سطح خارجی رحم اهمیت زیادی دارد. بهترین مایع شستشو کننده جوشانده گل ختمی و آویشن و تخم گشنیز است که به جای آب و سایر ضد عفونی کننده های شیمیایی بکار می رود. بیمار هر روز با آن خود را بشوید و یا در صورت لزوم در آب آن بنشیند جوشانده زیره سیاه با نبات پس از زایمان رحم را سر حال آورده و به دفع عفونت و پیشگیری از آن کمک زیادی می کند و باعث ازدیاد شیر مادر می شود .
اگر ناراحتی های رحم پس از زایمان ادامه یافت به درمان هر یک از آنها مطابق با زمان قبل از بارداری بپردازید.
پس از زایمان خیلی خوب از خود مراقبت کنید
شاید این روزها دوستان و آشنایان با مشاهده آثار خستگی ناشی از فعالیت های زیاد در صورتتان (که به ورود نوزاد به زندگی مربوط می شود)، به شما توصیه کنند قهوه و چای بیشتری بنوشید تا به قول آنها آرامش بیشتری به دست بیاورید. اما پیشنهاد ما به شما این است که در برابر این نوع توصیه ها مقاومت کرده و در عوض از رژیم های غذایی مناسب و سالم استفاده کنید. مثلا زیاد آب بنوشید و از هر فرصتی برای پر کردن ریه ها از هوای تمیز صبحگاهی استفاده کنید. وقتی نوزاد خواب است، شما هم بخوابید. می توانید کارهای مربوط به نوزاد به ویژه در شب هنگام را با همسرتان شیفت بندی کنید. به این ترتیب بخشی از وظایف مربوط به نگهداری نوزاد به عهده همسرتان قرار می گیرد و در آن زمان سعی کنید استراحت کنید. در طول روز کارهایی انجام دهید که از آنها لذت می برید. مهم نیست چنین کاری با مشارکت نوزاد یا به تنهایی باشد، مهم این است که از زندگی لذت ببرید.
پس از زایمان آماده موجی از احساسات باشید
وقتی نوزادی وارد زندگی یک زوج می شود با خود دنیای از نگرانی و استرس را نیز به همراه می آورد. منظور از نگرانی و استرس همان عدم آشنایی به چگونه نگهداری کردن از نوزاد است. در روزهای نخست، این استرس شدت بیشتری دارد اما هرچه رو به جلو می روید از میزان آن کاسته می شود. شاید به خود می گویید:هم من خسته ام و هم همسرم! این وضعیت معمولا طبیعی است مگر آنکه آنقدر خوش شانس باشید که یک یا چند تن از دوستان و بستگان که اطمینان زیادی به آنها دارید در طول روز در انجام کارهای مختلف از نظافت خانه گرفته تا حمام بردن نوزاد، یاریتان کنند. توصیه می کنیم با صحبت کردن با یکدیگر آن بخش از عوامل آزاردهنده فکری و خسته کننده را که باتری تان را خیلی سریع تر از کارهای فیزیکی تمام می کند تخلیه کنید. مثلا اگر هزینه های بالای زندگی و خرج و مخارج مربوط به وسایل نوزاد فشار روانی زیادی را وارد می کند، درباره آنها با همسرتان صحبت کنید. در این روزها با هم خندیدن را هرگز فراموش نکنید.
در دوران پس از زایمان چه کارهایی باید انجام شود؟
منبع: مه شو