دانشگاه بوعلی چگونه «سبز» شد؟
منصور غلامی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: طراحی و ارائه طرحهای پژوهشی برای اهداف دانشگاه سبز به وزارت علوم، همکاریهای نزدیک این دانشگاه با سازمان محیط زیست در رابطه با نگهداری گونههای جانوری و تحقیق و پژوهش درباره مسائل زیستمحیطی از جمله شاخصههایی است که در انتخاب این دانشگاه موثر بوده است.
غلامی ادامه داد: دانشگاه بوعلی همچنین فعالیتهای پژوهشی بسیاری در قالب پایاننامه ارائه کرده که از جمله آنها میتوان به موضوعات حفاظت از آب، منابعطبیعی، حفاظت از خاک و آلودگیهای زیست محیطی در بخشهای صنعتی، کشاورزی و بیولوژیکی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصههای انتخاب این دانشگاه به عنوان “دانشگاه سبز “، کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و ارائه پیشطرح نیروگاه خورشیدی به سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا یادآور شد: متأسفانه طرح ارائه شده در رابطه با نیروگاه خورشیدی به علت کمبود منابع مالی اجرایی نشده است.
وی طراحی ماشینهای خورشیدی و برقی در دانشکده مهندسی این دانشگاه را از دیگر شاخصههای انتخاب این دانشگاه عنوان کرد و گفت: گرچه به لحاظ فیزیکی در سطح دانشگاه ویژگی خاصی که مدنظر سازمان حفاظت محیط زیست باشد، وجود نداشته اما این دانشگاه با دارا بودن درختکاری بسیار و فضای سبز، محیط سرسبزی را فراهم آورده است.
غلامی کاهش مصرف کاغذ را از دیگر شاخصههای انتخاب این دانشگاه عنوان کرد و افزود: طی سالهای اخیر مکاتبات الکترونیکی این دانشگاه ارتقاء یافته و از کاغذ کمتری استفاده شده است.
وی از انتخاب این دانشگاه به عنوان دانشگاه سبز کشور ابراز خرسندی کرد و یادآور شد: خوشحالیم اهداف و وظایفی که این دانشگاه برای حفظ محیط زیست داشته، محقق شده و مورد توجه ریاست سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
غلامی با بیان اینکه مؤسسات و دستگاههای دیگر استان میتوانند از طرحهای پژوهشی این دانشگاه در زمینه حفظ محیط زیست استفاده کنند، خاطرنشان کرد: بخشی از توفیقات این دانشگاه در حوزه محیط زیست با همکاری دانشجویان و اساتید و بخشی نیز برگرفته از پایاننامههای دانشجویان بوده است.
منبع: alef.ir