حقایق جالب در مورد بخارست رومانی (+عکس)

شهر بخارست به عنوان پایتخت کشور رومانی در جنوب این کشور مابین رودخانه‌ی دانوب و کوه‌های «کارپاتین» (Carpathian) واقع شده است.

پول‌نیوز – شهر بخارست (Bucharest) که پایتخت کشور رومانی محسوب می‌شود، یکی از مقاصد سفر مناسب در قاره‌ی اروپا به شمار می‌رود. همراه ما باشید تا با حقایق و نکات جالبی از این شهر آشنا شوید.

حقایق جالب در مورد بخارست رومانی (+عکس)

رومانی کشوری است که در اروپای شرقی قرار دارد. بخارست که پایتخت این کشور محسوب می‌شود، شهری است با جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیار که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این شهر که از حیث زیبایی به «پاریس کوچک» نیز لقب گرفته بود، ترکیبی است جذاب از هم‌نشینی بافت قدیمی و مدرن شهر. با این مقدمه، به سراغ برخی از حقایق و نکات جالبی از این شهر می‌رویم.
۱. شهر بخارست به عنوان پایتخت کشور رومانی در جنوب این کشور مابین رودخانه‌ی دانوب و کوه‌های «کارپاتین» (Carpathian) واقع شده است.

حقایق جالب در مورد بخارست رومانی (+عکس)

۲. طبق مستندات برای اولین بار در سال ۱۴۵۹ به شهر بخارست اشاره شده است. در سال ۱۶۵۹ بود که این شهر توسط حکومت وقت منطقه شکل گرفت و به عنوان پایتخت آن مطرح شد.

حقایق جالب در مورد بخارست رومانی (+عکس)

در سال ۱۸۶۲، شهر بخارست به عنوان پایتخت کشور رومانی انتخاب شد. در طول تاریخ، تنها برای سه سال در سال‌های ۱۹۱۶ تا ۱۹۱۸ پایتخت رومانی به شهر «یاش» (Iași) منتقل شد.

۳. برای نام بخارست نظریه‌های گوناگونی مطرح است. یکی از این نظریه‌ها مربوط به اشراف‌زاده‌ای به نام «بوکور» (Bucur) است که در این منطقه زندگی می‌کرده است.
از طرفی واژه‌ی «بوکوری» (Bucurie) در زبان رومانیایی به معنی «شادمانی و خوشبختی» است و نام پایتخت رومانی برگرفته از این واژه است.

۴. بخارست از جمله پایتخت‌هایی است که دسترسی‌های بسیار آسانی دارد. تنها در چند ساعت می‌توان از بوداپست، صوفیه و استانبول به این شهر رسید.
۵. این شهر از میانگین دمای سالانه ۲۹ درجه در روزهای گرم و میانگین دمای ۵ درجه زیر صفر در روزهای سرد سال، بهره می‌برد.

۶. شهر بخارست و به طور کلی کشور رومانی یکی از ارزان‌ترین مناطق برای سفر کردن و زندگی کردن در قاره‌ی سبز محسوب می‌شوند.
۷. بخارست که بزرگ‌ترین شهر رومانی است، جمعیتی ۲ میلیون نفری را در خود جای داده است.
۸. پس از ملیت رومانیایی، ملیت مجارستانیی بیشترین ساکنان این شهر را تشکیل داده‌اند. زبان مردم بخارست، رومانیایی و دین غالب آن‌ها مسیحیت است.

۹. سالانه نزدیک به ۲ میلیون گردشگر از بخارست بازدید می‌کنند. مردم ایتالیا، آلمانن و فرانسه بیشترین مللی هستند که از این شهر دیدن می‌کنند.

۱۰. شهر بخارست ششمین پایتخت پهناور اروپا محسوب می‌شود. همچنین این شهر یازدهمین شهر پهناور در این قاره به شمار می‌رود.

۱۱. ساختمان پارلمان بخارست دومین ساختمان بزرگ در جهان پس از ساختمان پنتاگون آمریکا محسوب می‌شود. این بنای عظیم با مساحت ۳۳۰ هزار متر مربعی خود از هزار اتاق در ۲۰ طبقه‌ی خود بهره می‌برد.
۱۲. بخارست اولین شهری است که در سال ۱۸۹۵ از چراغ‌های نفتی جهت روشنایی استفاده کرد.

۱۳. اولین پالایشگاه نفت جهان نیز، در سال ۱۸۵۷ در جنوب بخارست احداث شد.
۱۴. سیستم حمل و نقل بخارست جایگاه چهارم را از لحاظ وسعت در قاره‌ی اروپا به خود اختصاص داده است. این در حالی است که این مجموعه، گران‌ترین سیستم حمل و نقلی در این قاره به شمار می‌رود.

۱۵. متروی بخارست که در سال ۱۹۷۹ تاسیس شد، امروزه از ۴ خط و ۵۱ ایستگاه بهره می‌برد.

۱۶. خیابان «پیروزی» (Calea Victoriei) بخارست اولین خیابانی است که در این شهر ساخته شد. این خیابان که گذرگاهی است به تاریخ این شهر، جاذبه‌های بسیاری را در خود جای داده است.
۱۷. ساختمان مخابرات بخارست که در سال ۱۹۳۵ ساخته شد با ارتفاع ۵۳ متری، بلندترین بنای شهر تا دهه‌ی هفتاد میلادی به شمار می‌رفته است.

۱۸. اگر تاکنون تصور می‌کردید که پاریس تنها شهری است که «طاق پیروزی» (Arc de Triomphe) دارد، اشتباه می‌کردید! شهر بخارست نیز از سال ۱۸۷۸ طاق پیروزی خود را بنا کرده است.

۱۹. زمانی که از رومانی صحبت می‌شود، نمی‌توان از افسانه‌ی دراکولا یا خون‌آشام این منطقه صحبت نکرد. «ولاد تپش» (Vlad Tepes) حاکم منطقه‌ی «والاچیا» (Wallachia) در قرن ۱۵ میلادی بوده است. او که در نزد مردمش به دلیل دفاع از خاک خود بسیار مورد ستایش قرار می‌گرفته است، برای به میخ کشیدن و رها کردن بسیاری از دشمنانش شهرت داشته است.

 به همین دلیل لقب «دراکولا» (Dracula) را که در زبان رومانیایی به معنی «اژدها» است، به او نسبت دادند. همین امر موجب الهام گرفتن نویسنده‌ی ایرلندی، «آبراهام برام استوکر» (Abraham Bram Stoker)، برای نوشتن داستان «دراکولا»، از او می‌شود.

۲۰. برای آخرین مورد جالب است بدانید که مکانیزم امروزی موتور جت در سال ۱۹۱۰ توسط «هنری کوآندا» (Henri Coanda) مخترع فقیدی که زاده‌ی بخارست بود ابداع شد.

منبع:کجارو


منبع: پول نیوز