حضور محصولات یک هنرستان در نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر
در دومین نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر با رویکرد نقش روستاییان و عشایر در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی” که از ۱۵ الی ۱۸ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی برقرار می باشد بازدیدی از این نمایشگاه داشتیم.
در سالن ۱۰ بخش نوآوری – و ایده های نو روستائیان سراسر کشور به مورد ی کاملا استثنایی برخوردیم که تا کنون ندیده بودیم غرفه ای که در آن یکی از هنرستانهای فنی کاردانش شهرستان گرمسار شرکت نموده بود و محصولاتی که در این هنرستان طراحی وساخته شده بود را برای اطلاع و عرضه به نمایشگاه آورده بودند برآن شدیم تا با مسئول این غرفه که مدیریت این هنرستان نیز بودند مصاحبه ای داشته باشیم که به اطلاع مخاطبان گرامی سایت خبری الف میرسانیم.
با سلام و خسته نباشید
جناب آقای مهندس فروزان – مدیریت محترم هنرستان کار ودانش امام علی ع
ضمن آرزوی سلامت مقدمتا خواهشمندیم خلاصه ای از سوابق کاری و مسئولیت های اجرایی که تا کنون داشته اید بیان نمایید:
به نام خدا بنده حدود ۲ سال تدریس در رشته موتورهای دریایی هنرستان حاج جاسم بوشهر را داشتم و :
۲۳ سال تدریس در رشته مکانیک
۵ سال سرگروه آموزشی مکانیک خودرو استان سمنان
۲ سال مدیر گروه رشته مکانیک خودرو آموزشکده سما
مترجم و مولف ۵ کتاب فنی مرتبط با مکا نیک خودرو
موسس شرکت صنایع آموزشی ویرا خودرو شرقو در حال حاضر نیز مدیر هنرستان کار دانش امام علی ع
هدف شما از انجام این فعالیت ها چیست ؟
ارتقاء سطح آموزشی علمی و عملی هنرجویان هنرستان تولید ثروت در هنرستان با توجه به تبصره ۷۵ وزارت آموزش و پرورش با هدف رفع مشکلات مادی هنرستان و هنرجویان ، بالا بردن اعتماد بنفس هنرجویان و پرکردن خلا بین آموزشهای صورت پذیرفته در هنرستان و بازار کار
آیا کارهایی که تا کنون انجام داده اید از لحاظ نوآوری ، کارافرینی تاثیرمثبت برارتقاء فکری و مشارکت هنرجویان در این کارها داشته و باعث بهتر شدن اعتماد بنفس و نشاط روحی آنان بوده ؟
صد در صد بطوری که تعداد زیادی از هنرجویان در حال حاضر روزهای تعطیل که من در هنرستان حضور دارم به هنرستان می آیند و روی طرح هایشان کار می کنند همین امر هست که باعث می گردد انگیزه ام برای استمرار افکارم روز به روز بیشتر شود.
اولین انگیزه این فعالیت ها از کجا و چگونه بفکر شما رسید و آیا تا کنون طرح های موفقی داشته اید اگر داشته اید در چه زمینه های و نتیجه آن چه بوده است ؟
از همان ابتدای شروع به تدریس به دلیل کاستی ها و نقایصی که در سیستم آموزشی فنی مشاهده می کردم در رشته تخصصی آموزشی خودم تجهیزات بسیار متنوعی را طراحی و تولید کرده ام که در حال حاضر در بسیاری از مراکز آموزشی کشور اعم از هنرستان و دانشگاهها مورد استفاده قرار گرفته است ، جدیدترین دستگاه طراحی و ساخته شده توسط اینجانب که به سیستم آموزشی کشور معرفی گردیده است ” واحد استارت موتور بوده ” که به اخذ اعتبار نامه از دفتر تکنولوژی وزارت آموزش و پرورش نائل گردیده است .
در روند فعالیت هایی که می کنید آیا تا کنون به شما کمکی شده است و یا حمایتی دریافت کرده اید ؟
خوشبختانه کلیه مسئولین نهایت همکاری را با اینجانب داشته اند با این حال نظر به وسعت روز افزون فعالیت های انجام شده در هنرستان امید است به همین نسبت بر وسعت این همکاری ها افزوده شود در اینجا لازم می بینم از مساعدت آقای دکتر حسینی مقدم مدیر کل آموزش های فنی حرفه ای و جناب مهندس آذرکیش مدیرکل آموزشهای کار دانش در وزارت آموزش و پرورش ، جناب اقای فولادیان معاونت محترم آموزش متوسطه آموزش و پرورش و جناب آقای قائمی ریاست محترم اداره آموزش و پرورش شهرستان و جناب آقای مهندس محمدی تشکر نمایم .
چه برنامه هایی برای تکمیل و گسترش این کار دارید ؟
توسعه هرچه بیشتر طرحها و درگیر نمودن هرچه بیشتر هنرجویان به امر تبدیل فکر به ثروت بطوری که هیچ هنرجویی از هنرستان کاردانش امام علی ع وجود نداشته باشد که هنگامی که شب می خوابد فکرش درگیر حل مسئله ای فنی نباشد که خود این مسئله فنی نیز گره ای از مشکلات جامعه ما بگشاید .
درخواست و انتظار شما از متولیان و مسئولین صنایع کشور و بخصوص صاحبان صنایع و چیست ؟
ما را بعنوان یک تولید کننده و شرکت مشاره ای به رسمیت شناخته و از توان بالای هنرجویان و هنر آموزان ما در حل مشکلاتشان بهره بگیرند .
در این راستا با چه معضلات و مشکلاتی روبرو بوده اید ؟
بزرگترین مشکل ما این است که ارگان ها ، سازمانها و مراکز مختلف مرتبط ما را بعنوان یک تولید کننده به رسمیت نمیشناسند یعنی اینکه هماهنگی لازم برای این امر وجود ندارد .هرچند تبصره ۷۵ وزارت آموزش و پرورش اختیارات بسیار زیادی در زمینه تولید به هنرستانها داده است و مدیران سطح بالا همواره حامی طرح تولیدی کردن هنرستان ها هستند .
بعـنوان مثال : اداره نوسازی مدارس مجاز به خرید از شرکتهایی است که در سامانه آنها ثبت نام کرده باشند برای ثبت نام در سامانه نوسازی نیاز به کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل ، کد اقتصادی و… بوده که هنرستان ها فاقد آن می باشند .
در ماه اخیر همین امر باعث گردید بیش از بیست میلیون که باید جهت خرید تجهیزات به هنرستان ما بر می گشت علیرغم میل باطنی مسئولین محترم به نوسازی استان و به جیب شرکت های خصوصی برود .
چنانچه شخص حقیقی یا حقوقی قصد کمک و حمایت از ایده ها و طرحهای شما را داشته باشد حتی بطور معنوی چگونه باید این کار را انجام دهد ؟
این کمک ها می تواند بصورت خرید محصولات تولیدی هنرستان ، همکاری در انجام پروژه های مختلف و یا سفارش طراحی و ساخت تجهیزات و وسایل مختلف باشد . با سپاس بیکران
منبع: alef.ir