جوانان امروز به حال خود رها شدهاند
یک جامعه شناس گفت: میتوان گفت جوانان امروز به حال خود رها شدهاند.
مهدی نوری در گفت وگو با ایسنا توضیح داد: در اصل باید قبل از درمان به فکر پیشگیری بود اما متاسفانه باید اتفاقی بهوقوع بپیوندد تا به فکر درمان آن باشیم.
وی با بیان اینکه امروز رسانهها نقش موثری در زندگی جوانان دارند، یادآور شد: متاسفانه در رسانههای کشورمان الگوسازی درستی نشده و بسیاری از برنامهها برای کودکان و نوجوانان بدون نظارت کارشناسان دینی ساخته میشود که آثار آن نیز نامطلوب و مخرب است.بسیاری از مشکلات اعتقادی جوانان ریشه در خلل در آموزش دارد که مسئولیت آموزش و پرورش در این زمینه سنگین است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در بحث جوانان باید گفت که تاثیرپذیری آنها از خانواده متفاوت است اما دوستان تاثیر زیادی در نوع رفتار و حتی اعتقادات یک جوان دارند، ادامه داد: بعد از دوستان میتوان از دیگر معیارهای تاثیر گذار در اعتقاد و معنویت جوانان را رسانه و فضای مجازی برشمرد.
نوری با بیان اینکه وقتی وارد بحث جوانان میشویم، نقش خانواده کمرنگتر میشود، گفت: کنترل جوان به شرطی است که خانواده از دوران کودکی بهصورت کامل بر فرزند خود نظارت داشته و در دوران جوانی میتواند رابطهای با جوان خود برقرار کند، اما اگر در دوران کودکی این نظارت وجود نداشته باشد نتیجه آن برخوردهای فیزیکی و خشن در دوران جوانی است که باعث دوری بیشتر جوان از خانواده و گرایش او به روابط دوستی میشود.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: در حال حاضر فضای مجازی تاثیرگذارتر از تلویزیون است و باید فضا بازتر شود یعنی برای جوانان در مسائل فرهنگی و ورزشی، نهاد و فضاهای توسعه یافتهای احداث شود تا جوابگوی نیازهای جوانان و پر کردن وقت آزاد آنها باشد.
نوری معتقد است که جوانان به علت کنجکاویهایی که در برخی از مسائل دارند از جامعه طرد میشوند که پیشنهاد میشود کانالهایی با مدیریت مناسب ایجاد شوند تا جوانان بتوانند پاسخ سوالات خود را در آن بیابند.
منبع: alef.ir