تولید پراید با قیمتهای فعلی زیان ده است/ خودرویی که از نظر کیفی دارای چند ستاره باشد نمیتواند جایگزین پراید شود
معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا گفت: خودروهای کوئیک، ساینا اتوماتیک و برلیانس C3 به عنوان خودروهای جایگزین پراید انتخاب شده اند.
به گزارش خبرگزاری ها، رضا تقی زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی خودرو در شیراز از این سه محصول جدید گروه سایپا به عنوان جایگزین های خودروی پراید نام برد و تاکید کرد: محصولات جایگزین پراید تمام استانداردهای جدید خودرویی که از سال آینده اجرا می شود را پاس خواهند کرد. معاون بازاریابی و فروش سایپا گفت: پیش فروش این خودروها از نیمه دوم مردادماه آغاز می شود.
وی در رابطه با زمان توقف تولید پراید گفت: استراتژی سایپا کاهش تدریجی تولید پراید است، زیرا تولید این خودرو با قیمتهای فعلی زیان ده است و به همین دلیل به دنبال تولید محصولاتی با کیفیت بیشتر هستیم که ضمن افزایش رضایت مندی مشتریان سودآور نیز باشد.
وی گفت: هم اینک سهم پراید از سبد محصولات سایپا از ۶۸ درصد سه سال قبل به ۲۵٫۸ درصد کاهش یافته است. تقی زاده اظهار کرد: باید توجه داشت خودرویی که از نظر کیفی دارای چند ستاره باشد نمیتواند جایگزین پراید شود، زیرا قیمت آن بالاتر از ۶۰ میلیون تومان خواهد شد و در هیچ جای دنیا نیز خودروی پنج ستاره را با قیمت پنج هزار دلار عرضه نمیکنند. تقی زاده ادامه داد: خودروی کوئیک به عنوان یکی از خودروهای جایگزین پراید، ١٠٠ درصد ایرانی است و قیمت آن در مدلهای مختلف بین ۳۳ تا ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است.
صحبت های معاون فروش سایپا در حالی است که پس از تدوین افزایش استانداردها از ۵۲ به ۸۳ مورد توسط سازمان ملی استاندارد در نهایت در ستاد سیاستگذاری خودرو که با حضور برخی نهادها از جمله وزارت صنعت، سازمان ملی استاندارد، خودروسازان، سازمان حمایت و … برگزار میشود، مصوب شد که اگر تا پایان دی ماه سال ۱۳۹۷ خودرویی نتواند تعداد استانداردهای مدنظر را از ۵۲ به ۸۳ مورد ارتقاء دهد خط تولید آن متوقف خواهد شد.
پس از آن نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد در آخرین نشست خبری در اواخر سال ۱۳۹۵ پیشبینی کرد تا پایان دی ماه سال ۱۳۹۷ خط تولید چهار خودرو که نمیتوانند استانداردهای خودرویی را از ۵۲ به ۸۳ مورد ارتقاء و پلتفرم جدید را مدنظر قرار دهند، متوقف شود.
به نظر میرسد با توجه به اظهارات پیروزبخت دو خودرو از چهار خودروی پیشبینی شده پراید و پژو ۴۰۵ باشند که طی مدت اخیر و به ویژه در یک ساله گذشته صحبتهای بسیاری مبنی بر توقف خط تولید آنها عنوان شد اما در نهایت و در کمال تعجب با فرآهم کردن فرصتی دو ساله به آنها مانع از توقف خط تولیدشان شدند تا شاید با در نظر گرفتن استانداردهای خودروی تعریف شده جدید باز هم برای تولید آنها پس از سال ۱۳۹۷ زمان بخرند.
در این ارتباط اواخر فروردین ماه مهدی جمالی -مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا- با اشاره به کاهش سهم تولید پراید در بین تولیدات این کارخانه، تأکید کرد تا زمانی که تقاضا برای خرید این خودرو وجود دارد، این خودرو از رده خارج نخواهد شد.
گفتنی است پراید خودرویی است که از سال ۱۳۷۲ تولید آن در ایران و در شرکت سایپا آغاز شده و طبق قانون باید خط تولید اتومبیلهایی که ۱۰ سال از عمر آنها میگذرد، متوقف شود.
منبع: الف