توصیه‌های کشاورزی برای مقابله با سرمازدگی درختان پسته

برای مقابله با سرمازدگی درختان پسته، حذف علفهای هرز و جمع‌آوری بقایای زنده یا مرده گیاهی از سطح خاک نیز توصیه می‌شود.

ر ییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی گرم نگه داشتن محیط باغ را یکی از راهکارهای مقابله با سرمازدگی درختان پسته عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، هاشم ولی‌پور مطلق ، در خصوص توصیه‌های کشاورزی برای آمادگی مقابله با سرمازدگی درختان پسته اظهارکرد: اگر احتمال سرمازدگی وجود دارد بهتر است محیط باغ را تا حدی گرم نگه داشته شود.

وی افزود: بعضی افراد اقدام به آتش زدن لاستیک می‌کنند که اصلا قابل توصیه نیست؛ چراکه این امر سقف وارونگی دما را تغییر داده و حرارت به طور مستقیم بالا می‌رود و تأثیر زیادی در افزایش دمای باغ ندارد.

ر ییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: توصیه کاربردی برای گرم کردن باغ این است که نخاله‌های پسته را در خیابان‌های وسط باغ به صورت کپه‌ای با فاصله پنج متر گذاشته و بهتر است در هر هکتار حدود ۴۰ کپه وجود داشته باشد.

ولی‌پور مطلق ادامه داد: هر کپه به اندازه یک گونی کود شیمیایی در حدود ۲۰ کیلوگرم است. معمولاً از نخاله های پسته و پوست سخت آن استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: بر روی هر کپه چهار تا پنج لیتر گازوئیل و آب مخلوط کرده و آتش می‌زنند مخلوط کردن آب با گازوئیل به این علت است که مواد سریع نسوزند.

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی بیان کرد: در بعضی از باغ‌ها در ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ متری از سطح زمین ماشین تولید باد قرارداده‌اند که هوای گرم بالا را با هوای سرد کف باغ مخلوط کرده و تاحدی می‌تواند از سرمازدگی جلوگیری کند.

ولی پور مطلق یادآور شد: همچنین دستگاه مولد رطوبت و باد هم ساخته شده که دمای محیط را بالا نگه داشته و خوب جواب داده است.

وی تاکیدکرد: همچنین در طول دوره بازشدن گلها تا تشکیل میوه از انجام عملیات شخم و پاکنی درختان خودداری شود.

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی اظهارکرد: برای مقابله با سرمازدگی درختان پسته، حذف علفهای هرز و جمع‌آوری بقایای زنده یا مرده گیاهی از سطح خاک نیز توصیه می‌شود.

ولی‌پور مطلق   اضافه کرد: غرقاب کردن باغ در شبهایی که احتمال وقوع یخبندان وجود دارد، مرطوب کردن عمیق خاک (تا عمق زیاد خاک) ضرورتی ندارد زیرا بیشتر انتقال و ذخیره روزانه گرما در عمق بالاتر از ۳۰ سانتی سانتی متر رخ می‌دهد.

وی یادآور شد: همچنین   استفاده از مه پاشها به منظور ایجاد مه در شبهای یخبندان نیز توصیه می‌شود.


منبع: عصرایران