تهیه روغن های دم کرده

‏ترکیبات فعال گیاه را می توان با روغن استخراج کرد. روغن های دم کرده برای استفاده های موضعی در روغن های ماساژ،کرم ها، پمادها کاربرد دارند.
چنانچه ‏محل نگه داری روغن دم کرده خنک و تاریک باشد تا یک سال قابل نگه داری ‏هستند. دو روش جهت تهیه روغن های دم کرده وجود دارد: روش داغ که برای گیاهانی مانند گندمک و رزماری کاربرد دارد و روش سرد که برای گیاهانی مانند گل داودی وگل راعی به کار می رود.
روغن دم کرده داغ : برای تهیه روغن دم کرده داغ روغن وگیاه صورت نظر را داخل ظرفی ریخته وظرف داخل قابلمه پراز آب، (یا داخل ظرف بخارپز) قرارداده و مدت سه ساعت حرارت دهید. مخلوط روغنی را پس از عبور دادن از صافی داخل یک بطری تمیز با در محکم (درصورت لزوم با استفاده ازقیف) ریخته و نگه داری کنید.
‏مقادیر استاندارد: مقادیر لازم برای تهیه دم کرده داغ ۲۵۰ گرم گیاه خشک یا ۷۵۰ گرم گیاه تازه و ۵۰۰ میلی لیتر روغن آفتابگردان می باشد.
تجهیزات مورد نیاز: کاسه شیشه ای، قابلمه و یا ظرف بخارپز، صافی، ظروف شیشه ای درد ‏دار قیف.
روغن دمکرده سرد: برای تهیه دم کرده سرد‏، تنگ های شیشه ای در دار را از گیاه ‏مورد نظرکاملا پرکرده و سپس آن را لبالب با روغن پر کنید. ظرف را پس از بستن در آن، مدت ‏دو هفته در مقابل تابش آفتاب قرارد ‏هید. پس از این مدت محلول را ازصافی عبور داده، داخل بطری تمیزی ریخته ونگه د‏اری کنید.
مقادیر استاندارد : مقادیر لازم برای تهیه دم کرده سرد شامل مقدارکافی از گیاه مورد نظر برای پرکرد‏ن تنگ شیشه ای و مقدار حداقل یک لیتر روغن افتابگرد‏ان می باشد. تجهیزات صورت نیاز: تنگ بزرگ شیشه ای د‏ردار، بطری وقیف وصورت نیاز.
منبع: مه شو