تمرین زدگی ، علایم و راه های پیشگیری

اگر ساعت های زیادی را در باشگاه سپری می کنید و یا فعالیت های ورزشی سخت انجام می دهید ، ممکن است بدن شما واکنش های منفی به این موضوع نشان دهد. سندرم تمرین زدگی مشکلی شایع در میان ورزشکاران و بدنسازان حرفه ای بشمار می رود و خود را با علایم فیزیکی و یا روحی نشان می دهد. در صورت بروز این علایم و مشکلات حتما با یک پزشک برای تصمیم گیری و تشخیص درست مشورت کنید.
تاثیرات جسمانی

اگر بیش از حد ورزش می کنید ، احتمالا اول علایم جسمانی را مشاهده خواهید کرد. از جمله ی این علایم می توان به بالا رفتن ضربان قلب در زمان استراحت اشاره کرد. اگر ضربان قلب شما در تایم استراحت به میزان پنج تپش افزایش پیدا کند ، احتمالا تمرین زدگی را تجربه می کنید. بر اساس مطلعات همچنین کاهش غیر طبیعی وزن و اشتها از دیگر علایم تمرین زدگی محسوب می شود. همچنین ممکن است ، خصوصا شب ها ، بیش از حد تشنه شوید. عدم تعریق نیز یکی از روش هایی است که بدن برای مبارزه با کم آبی اتخاذ می نماید.
تاثیرات روحی

اگر احساس هیجان و شادمانی همیشگی را در تمرینات خود ندارید ، یا اگر از نظر روانی برای انجام مسابقات آماده نیستید ، احتمالا دچار تمرین زدگی شده اید. همچنین اختلال در خواب ، احساس بی حوصلگی ، احساس خستگی بیش از حد ، بی علاقگی ، حساسیت ، افسردگی ، عصبانیت و عدم توانایی در تمرکز از جمله ی دیگر علایم روانی تمرین زدگی هستند.
دیگر علایم

علاوه بر علایمی که قبلا ذکر شد ، در صورت بروز تمرین زدگی ممکن است عملکرد همیشگی را در طول تمرینات و مسابقات نداشته باشید. این در حالی است که سطح هورمون کورتیزول ، یا همان هورمون استرس در بدن شما افزایش می یابد . البته احتمال کاهش سطح تستوسترون نیز وجود دارد که عواقب منفی ، هم برای زنان و هم برای مردان در پی خواهد داشت. در چنین مواقعی معمولا سیستم ایمنی نیز ضعیف شده و در نتیجه بیماری های پی در پی رخ می دهد.
پیشگیری و درمان

بهترین راه پیشگیری از تمرین زدگی ، انجام تمرینات ورزشی بر اساس برنامه ای جامع و متنوع است که زمان های مناسبی از استراحت را نیز شامل می شود. درمان علایم تمرین زدگی و یا بیش تمرینی در هر دو بخش فیزیکی و روانی ، نیازمند مراقبت های پزشکی و دارویی می باشد. البته اول به درمان علایم جسمانی بپردازید و سپس به سراغ درمان های روحی بروید. شاید مجبور شوید از تایم ورزش خود کاسته و زمان استراحت را افزایش دهید. اما از همه مهمتر و پیش از هر چیز باید این بیش تمرینی در فرد به درستی تشخیص داده شود.
منبع: mahsho.com