تغذیه و آمادگی ذهنی

تحقیقات به عمل آمده نشان داده اند که افزایش آگاهی در زمینهای انتخاب مواد مغذی و عادت دراز مدت به مصرف مواد غذایی سالم، بر ظرفیت حافظه ی شناختی و حافظه ی فضایی تأثیر مثبت دارد و توانایی پیشرفت تحصیلی و حفظ مطالب آکادمیک محصلان را افزایش میدهد.
مشخص شده است که تغذیه ی بهتر بر عملکرد حافظه ی شناختی و حافظه ی فضایی (حافظهای وابسته به مکان) اثر مثبت دارد و افراد دارای میزان قند خون بالاتر به تستهای حافظه بهتر پاسخ میدهند.
در یک مطالعه ی دیگر مشخص شد که افرادی که در رژیم غذایی خود از ماست استفاده می کنند، بهتر از اشخاصی که شیرینیجات یا نوشابه های بدون کافئین مصرف می نمایند قادر به انجام کارهای فکری هستند.
درمان با مکمل های غذایی می تواند در افسردگی ماژور، بیماری دوقطبی (شیدایی – افسردگی)، اسکیزوفرنی و اختلال وسواسی – جبری مفید واقع شود.
سرطان کبد، معده و مری که در کشورهای در حالی توسعه شایع تر هستند اغلب با مصرف غذاهای آماده ی سرطانزا، مانند غذاهای دودی یا نمک سود و عفونت های انگلی که به اعضای بدن حمله می کنند ارتباط دارند.
میزان بروز سرطان ریه در جوامع فقیرتر به سرعت در حال افزایش است. زیرا استعمال دخانیات در این جوامع افزایش بیشتری دارد.
در کشورهای توسعه یافته، سرطان کولون، رکتوم، پستان و پروستات رو به افزایش است که علت آن می تواند چاقی، عدم تحرک بدنی، رژیم غذایی و سن بالا باشد.
سندرم متابولیک چیست؟
شواهد بسیار حاکی از آن هستند که ازدیاد انسولین خون (هیپرانسولینمی) ناشی از نحوه ی زندگی و کاهش عملکرد انسولین (یعنی مقاومت در برابر انسولین) عامل قطعی در بسیاری از بیماری ها به شمار می آیند. به عنوان مثال، هیپرانسولینمی و مقاومت به انسولین ارتباط پرقدرتی با التهاب مزمن دارند و التهاب مزمن به نوبهای خود، از رابطهای قوی با مواردی مانند آسیب دیدگیهای میکروسکوپی سرخرگها و تشکیل لخته (یعنی بیماری قلبی) و تشدید تقسیم سلولی (یعنی سرطان) برخوردار است. مجموعهای هیپرانسولینمی و مقاومت به انسولین، نشانگان (سندرم) متابولیک نام دارد و با چاقی ناحیه ی شکم، افزایش قند خون، افزایش فشار خون و بالا رفتن تری گلیسریدها و کاهش کلسترول HDL مشخصی می شود.
چاقی به وضوح می تواند منجر به مقاومت در برابر انسولین شود که به نوبهای خود به دیابت نوع ۲ می انجامد.
تمام افراد چاقی و اکثر اشخاصی مبتلا به دیابت نوع ۲ دچار مقاومت قابل ملاحظه نسبت به انسولین هستند. ثابت شده است که ورزشی به مقدار مناسب، مصرف غذا به شکلی منظم تر و کاهش میزان قند خون همگی می توانند موجب بهبود مقاومت به انسولین در افراد دارای اضافه وزن (و در نتیجه، کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲) شوند.
کمبود سدیم خون
کمبود سدیم خون (هیپوناترمی) در اثر خوردن مقدار بیش از حد آب، بدون افزودن سدیم و پتاسیم ایجاد می شود که به نوبه ی خود در سطوح خطرناک تر به مسمومیت با آب می انجامد.
کمبود سدیم خون موجب تیرگی شعور، سردرد، خواب آلودگی، ضعف و منگی می شود و موارد شدید به اغما تشنج و مرگ می انجامد.
منبع: mahsho.com