بیماری های شغلی خطرناک برای پوست

بیماری های شغلی ناشی از نور
مساله دیگر تماس با نور خورشید است. کسانی که بنا به شغلشان وقت زیادی را در آفتاب صرف می کنند باید بدانند که نور خورشید ترکیبی از چند نور است که مخرب ترین جزء آن اشعه ماورای بنفش است که طول موج ۲۸۰-۴۰۰ نانومتر دارد و با نفوذ به پوست باعث ایجاد صدماتی به سلول ها و رشته های ارتجاعی پوست می شود. کشاورزان ، دامداران ، کارگران ساختمانی و… جزء این گروه هستند و باید با کلاه و کرم های ضدآفتاب تا جائی که می توانند از پوست خود مراقبت کنند.
آفتاب سوختگی ، مهم ترین عارضه زودرس اشعه ماوراء بنفش است که می تواند خفیف یا شدید باشد. در موارد شدید علائم عمومی مانند تب ، لرز ، بی قراری ، سردرد و خواب آلودگی و ضعف نیز ممکن است در فرد دیده شود. پوست های روشن و سفید نسبت به عوارض ماوراء بنفش ، حساسیت بیشتری دارند.
عوارض دیررس تماس با نور خورشید ، در اثر تخریب تدریجی و مستمر الیاف ارتجاعی پوست و سلول های پوستی است و نتیجه آن شلی و افتادگی پوست ، چین و چروک و لکه های رنگی پوست است. بیشتر از ۵۰ درصد تغییرات پوستی که در افراد دیده می شود مربوط به صدمات آفتاب است. کشاورزان و دامداران که بیشتری فعالیت خود را در مقابل نور خورشید انجام می دهند دچار چین و چروک های عمیق پوستی در صورت و پشت گردن می شوند.
محل کار
در صورتی که محیط کار گرما و رطوبت بالایی داشته باشد و یا نوع کار همراه با انجام فعالیت شدید بدنی و عرق کردن زیاد بدن باشد ، در لایه سطحی پوست که از نژاد شاخی است ، امکان صدمه خوردن و افتادگی وجود دارد ، بنابراین طبقه شاخی نمی تواند وظیفه محافظتی خود را خوب انجام دهد و لذا ، عوارض و بیماری هایی را به دنبال دارد. یکی از شناخته شده ترین عوارض گرما و رطوبت و تعریق ، پدیده عرق سوزی است که اکثرا در چین های بدن مثل کشاله ران و زیر بغل ، به وجود می آید در اثر رطوبت و تورم لایه های سطحی پوست ، دهانه غدد عرق بسته می شوند که این انسداد در اثر سائیدگی لباس تشدید می شود.
بیماری های میکروبی
گاهی عفونت های قارچی یا میکروبی نیز به آن ها اضافه می شود و به همین دلیل است که در محیط های گرم و مرطوب ، عفونت های پوستی ، میکروبی و ویروسی شیوع بیشتری دارد. گاهی مشاغل خاصی باعث ایجاد عفونت های نادر و مقاوم به درمان می شود ، مانند زخم های مزمن در دست ماهی گیران و ماهی فروشان می شود که حتی گاهی نیاز به جراحی دارند.
همچنین گاهی در کف پای ورزشکاران و کارکنانی که در استخر و سونا کار می کنند ، زگیل های شدید و متعدد بروز می کند و یا در دست قصاب ها که مرتب دست های خیس و مرطوب دارند زگیل ایجاد می شود. آلودگی وسایل و لباس های کار ، می تواند باعث برگشت و تکرار ضایعات درمان شده گردد. در بعضی از مشاغل پوست در معرض خطر سوختگی قرار دارد. اسیدها ، قلیاها ، سیمان ، فنل ، فسفر و… موادی هستند که می توانند باعث سوختگی پوست و در صورت جذب پوستی ، موجب مسمومیت و نارسایی کبدی و کلیوی شوند که حتی گاهی برای کامل شدن درمان ، فرد نیاز به جراحی پیدا می کند. گاهی علائم سوختگی پس از چند ساعت شروع می شود و ادامه تماس با مواد ، باعث صدمات بیشتری می شود از جمله : قرمزی، التهاب ، سوزش ، خارش و سیاه شدن بافت زیرین پوست و ایجاد زخم عمیق در آن.
منبع: مه شو