بیماری هانتینگتون چه علایمی دارد ؟

علایم و نشانه ها
• راه رفتن یا گام های گشاد گشاد و نامتعادل
• تکلم تأخیری و مبهم
• حرکات غیر ارادی و تکانشی در اندام های فوقانی ، گردن ، تنه و صورت
• دست و پا چلفتی بودن یا ناتوانی در حفظ تعادل
• تغییرات شخصیتی مثل دمدمی مزاجی یا همه نشین انگاری
• زوال عقلی، از جمله فقدان حافظه و عدم توجه (حواس پرتی)
علایم و نشانه های اورژانسی
• تغییر ناگهانی در وضعیت ذهنی
بیماری هانتینگتون یا داءالرقص (کره هانتینگتون) نوعی بیماری زوال گرای پیشرونده در مغز است که باعث اضمحلال برخی از سلول های عصبی می شود. در نتیجه به طور معمول احساسات و عواطف، مهارت های حرکتی و مهارت های ذهنی فرد دچار اختلال می گردند.
بیماری هانتیگتون، نوعی اختلال ارثی است که از یک تک ژن غیر طبیعی نشأت می گیرد. چنانچه یکی از والدین، ناقل این ژن معیوب باشند شانس به ارث رسیدن این نقص در هریک از فرزندان ۵۰ درصد است. از آنجایی که بروز بیماری معمولاً در دوران میانسالی است، بسیاری از والدین از ناقل بودن خود بی خبرند، مگر اینکه قبلا صاحب فرزند شده باشند.
این اختلال اولین بار در سال ۱۸۷۲ توسط پزشک امریکایی، جورج هانتیگتون شناسایی شد. کره (CHOREA) واژه ای است یونانی به معنی رقص و اشاره دارد به حرکات بی وقفه، تند، تکانه ای و غیر اداری افراد مبتلا به این بیماری.
علایم و نشانه های این بیماری معمولاً بین سنین ۳۵ تا ۵۰ سالگی ظاهر می شوند. افرادی که در سنین پایین تر دچار این بیماری می شوند اغلب، علایم و نشانه های شدیدتری دارند اما وقوع این بیماری در کودکان نادر است. حدود یک در ده هزار آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند و آمار ثبت شده این بیماری در ایالات متحده حدود ۳۰۰۰۰ نفر است.
پیشرفت این بیماری به کندی صورت می گیرید.تغییرات شخصیتی از دمدمی مزاجی گرفته تا پارانویا (همه دشمن انگاری) ممکن است در همان اوایل ایجاد شوند.حرکات غیر ارادی صورت مثل شکلک در آوردن، ممکن است . در ابتدا خفیف و جزئی باشند. سایر علایم و نشانه ها از جمله : کره (حرکات رقصی شکل) و اختلال ذهنی (زوال عقلی ) با پیشرفت بیماری ظاهر می شوند.
منبع: مه شو