بیماری قلبی ناشی از سوء تغذیه
بیشتر بیماریهای قلبی در اثر افزایش مصرف چربی و گرفتگی رگهای تغذیه کننده قلب است. این مشکل نوعی سوء تغذیه است ولی در اینجا منظور ما این بیماری نیست، بلکه بیماریهای قلبی ناشی از کم مصرف کردن مواد غذایی می باشد.
از این نوع بیماری قلبی کمتر دیده می شودو عمدتا مربوط به کاهش ویتامین (نوعی ویتامین از گروه B) می باشد. این بیماری بربری نام دارد و یکی از نشانه های آن ناراحتی قلبی می باشد.این بیماری معمولا در کشور هایی دیده می شودکه غذای اصلی آنها برنج سفید (پوست گرفته) می باشد.
این بیماری قلبی بر خلاف سایر بیماریهای قلبی با کاهش فشارخون همراه است. از علائم دیگر آن تنگی نفس، طپش قلب، بزرگ شدن قلب، صداهای غیر طبیعی قلب، ضعف و درد در ناحیه سینه می باشد.
اگر کمبود ویتامین به طور ناگهانی بروز کندممکن است باعث نارسایی حاد قلبی شود.
جهت پیشگیری و درمان این بیماری رژیم صحیح غذایی لازم است در این رژیم غذایی باید از تمام گروههای غذایی یعنی نان و غلات، میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ استفاده شود. همچنین توجه شود که در گروه نان و غلات همه غلات مانند گندم، جو و برنج مصرف گردند. از غلات پوست نگرفته و سبوس دار، بیشتر استفاده شود.
تغذیه صحیح
یکی از مسائل بسیار مهم در پیشگیری کنترل و درمان بیماریهای قلبی تغذیه صحیح می باشد. در قسمت های بعد ابتدا به نکاتی در مورد تغذیه صحیح که باعث پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی می شود، می پردازیم . سپس چربی ها و نقش آنها در بیماریهای قلبی به طور کامل توضیح داده می شود و در آخر رژیمهای غذایی مخصوص بیماران قلبی گفته می شود.
منبع: مه شو