بیماریهای چشمی و درمان آنها

الف ) آلبینیسم
تعریف : در این حالت رنگ پوست، عنبیه (صورتی کمرنگ) و مشیمیه (که به مردمک رنگ قرمز می دهد) کمرنگ و یا بیرنگ می شود.
تحمل پرتو نورانی مشکل می شود و شخص نیازمند استفاده از عینکهای است که شیشه آنها دارای فیلترنوری باشد. حرکتهای دورانی و نوسانی چشم در میان این افراد فراوان است.
علل آن : آلبینیسم حقیقی و رایج و نوعی از آب مروارید، هر دو ارثی می باشند.
اما نوعی از آن وجود دارد که با آستیگماتیسم حاد، ضعف پیایی چشمی، ورم چشم نوزادان و بعضی از ناراحتیهای عصبی و غیره همراه است.
درمان : در رابطه با آلبینیسم ارثی، به نظر می رسد که هیچگونه بهبودی حاصل نمی شود ولی اگر حالت ابتلای اکتسابی به آلبینیسم وجود داشته باشد، روش درمان آن مانند درمان ناراحتی تقارن است که با تمرینهای عادت دوباره چشم به نور و رنگها بهبود می یابد (l 122 و دنباله آن).
ب) نابینایی
تعریف : ناتوانی در دید به صورت جزئی یا کامل را نابینایی می نامند. این نشانه (ناتوانی دردید) از علائم خاص بیماری است که در این وضعیت تغییرات مختلفی در ساختمان چشم مشاهده می شود.
شناخت آن : یکی از علتهای معمول آن تغییر در ساختمان عدسی، شبکیه، و سایر قسمتهای چشم است که بینایی را غیرممکن می سازد. عواملی نظیر آب مروارید، از بین رفتن قرنیه، ضعف با تخریب عصب بینایی، آب سبز، ایجاد غده و ناراحتیهای مغزی در ایجاد این عیب به مقدار زیادی دخالت دارند، که البته چگونگی این حالتها به علل عمومی به وجود آورنده بیماری در بدن بستگی دارد. نابینایی موقتی که در هنگام تحمل شوک، ضربه روحی، حالت هیستریک، ورم التهاب عصب بینایی و غیره به وجود می آید، به سادگی قابل درمان است.
تشخیص : بجز مورد نابینایی موقت، و تعداد کمی از بیماران که می توانند امیدوار باشند که به صورت جزئی یا کلی بینایی خود را بازیابند، معمولاً امید بهبودی وجود ندارد.
درمان: تمام علتهای مختل کننده سلامتی باید جستجو شود و از بین برود تا سلامتی کامل به دست آید. در بعضی موارد که حتی نابینایی به مدت طولانی نیز ادامه داشته، مشاهده شده است که بیماران با گرفتن روزه های طولانی، بینایی خود را بازیافته اند.
برای توضیح جزئیات درمان، اشکالات مشاهده شده قبل از ظهور نابینایی را ملاحظه کنید.
ج) سردرد و بیخوابی به علت ناراحتی چشمها
آیا کار کردن زیاد با چشم می تواند باعث ایجاد سردرد و بیخوابی شود؟
کسانی که برای «درمان» سردرد خود و «مبارزه» علیه بیخوابی از عینک استفاده می کنند، بسیارند. و تعدادی از آنها نیز می گویند که بهبود یافته اند و اینطور وانمود می کنند که وقتی عینک را کنار می گذارند دوباره این اشکالات شروع می شوند.
به یقین آنها درست می گویند، اما چنین دارویی تنها یک مسکن ساده است و ربطی به علتهای واقعی سردرد ندارد
در این میان توجه زیادی نیز به فرضیه خستگی کره چشم شده است، در حالی که مشکل حقیقی، تجمع سموم مختلف در بدن و حالت عصبیت می باشد. از دست دادن انرژی عصبی، مسمومیت و وضع ناهنجار متابولیسم، عوامل واقعی سردرد و بیخوابی هستند. اما آنها را به کار بیش از حد چشم نسبت می دهند. هنگامی که این سموم از بدن دفع شوند، سردرد، بیخوابی و دیگر آثار همراه انها نیز از بین خواهد رفت.
فشار عصبی و همراه آن سوء تغذیه از سرچشمه های خستگی چشمی و نتیجتاً به دنبال آن بیخوابی هستند.
برنامه درمانی آن نیز بسیار ساده است. عادتهای غلط روزمره خود را تصحیح کنید. در روش تغذیه خود تجدید نظر کنید. یاد بگیرید که به موقع استراحت کنید. سعی کنید همواره در حالت عصبی نباشید و عینک را نیز کنار بگذارید.
تذکر : اگر این اختلالات در بینایی همراه با سردردهای شدید باشد احتمال این امر نیز وجود دارد که ساختمان مغز دچار اشکال شده باشد. این اشکالات خطرناک بر اثر ضربات روحی شدید یا آسیبهای به جا مانده از بیماریهایی بر اثر انجام اشتباهات فاحش شخص در روش بهداشت و تغذیه اش ایجاد شده، به وجود می آیند.
بیماریهای چشمی و درمان آنها
منبع: مه شو