بعضی خانه های تهرانی به دلار اجاره داده می شوند
به گزارش ایران خبر، این خانهها از دیرباز در تهران به صورت غیرقانونی فعال بوده و هستند. در گذشته بیشتر مشتریانشان خارجیها بودند اما حالا فرقی نمیکند خارجی باشد یا ایرانی، فقط پول اجاره را داشته باشند.
**استفاده از خانههای مبله
خانه و آپارتمانهایی که مبلهاند، به صورت روزانه، ماهانه و کمتر سالانه اجاره داده میشوند. بعضیهایشان را فقط به خارجیها اجاره میدهند. آنهایی که این خانهها را به هتل یا هتل آپارتمان ترجیح میدهند، به قول خودشان دنبال راحتیاند. اما بیشتر خانههای مبله توسط جوانان اجاره میشوند ؛ آنهم برای یکی، دو روز پارتی و جمعهای خودمانیشان.
هیچ نظارتی بر این خانه و آپارتمانهای مبله وجود ندارد. هرچقدر ارزانتر باشد به روز و ساعت اجاره میشوند. صاحبانشان با یک کارت ملی و پرداخت پیش از اقامت اجاره، راضی میشوند و کلید در دست مستاجر است.
محمدعلی فرخی مهر، رئیس اتحادیه هتلها و هتل آپارتمانها در مورد شروع فعالیت خانههای مبله در تهران میگوید: «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، خانههایی را در استانها تحت عنوان «خانه مسافر» باب کرد. قرار بود خانه مسافر زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و استانداری در استانهای توریستپذیر و زمان پیک سفر، فعال باشند. اما میراث فرهنگی در این استانها به خانههای مسافر مجوز داد و آنها فعالیتشان دائمی شد. به تبعیت از آن، خانههای مبله قارچگونه در همه شهرها فعال شدند و حتی شهرهایی که توریستپذیر هم نبودند (مثل تهران که تجاری و بازرگانی است) اجاره این خانهها باب شد.»
**مشتریان خاص این اماکن
وی در پاسخ به این سوال که این خانههای مبله چه مزیتی دارند؟ میگوید: «بهترین مزیت، آزادی عمل در این خانههاست. هتلها مدرک شناسایی میخواهند و هنجارشکنیهایی که قانون اعلام کرده در هتلها انجام نشود، در این خانهها به راحتی انجام میشود. در این خانهها مدرک شناسایی برای محارم بودن نمیخواهند. در هتل اجازه پذیرش مهمان در اتاق به مسافر داده نمیشود در صورتی که در این خانهها همه راحتاند و ماهواره هم دارد. در حقیقت خدماتی که مسافر دوست دارد، مهیاست و اینها باعث رقابت شده. گروهی که کارشناس این حوزه هم نیستند میگویند، این خانهها لازمه جامعه هستند به دلیل این که واحدهایی ارزان قیمتاند، در صورتی که این واحدها ارزانقیمت نیستند بلکه مورد اقبال قرار میگیرند چون همه نوع خدماتی را به راحتی در اختیار مهمان قرار میدهند.»
**قیمتخانههای مبله
گرانترین قیمت این خانهها، شبی یک میلیون تومان است. اما برخی از این خانهها به دلار و فقط به خارجیها اجاره داده میشود. این خانهها بیشتر در محلههای گرانقیمت است و از ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار به صورت ماهانه اجاره داده میشوند اما اگر خواهان اجاره روزانه آن هستید باید از ۱۰۰دلار به بالا پرداخت کنید.
اجاره خانه و یا آپارتمانهای مبله در محله شهرک غرب از ۴۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان، در فرشته از ۳۰۰تا ۸۰۰ هزار تومان، در اشرف اصفهانی ۲۲۰تا ۲۸۰هزار، در جردن ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان، در سعادتآباد از ۳۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان، در فرمانیه از ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان، در اندرزگو از ۴۵۰ تا ۸۵۰ هزار تومان، در سازمان برنامه از ۲۵۰هزار تا ۴۰۰ هزار تومان و در ظفر از ۴۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان قیمت دارد. اما اگر بخواهید این خانه یا آپارتمانها را به صورت ماهانه اجاره کنید، اجارهاش حداقل ۶ میلیون تومان و حداکثر بیش از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
**دختران شهرستانی، مشتریان خانههای مبله
مرجان، دندانپزشک است و هر از چندگاهی برای شرکت در کنفرانسهای علمی، همایشهای که امتیازدار وزارت بهداشت و یا انجام کارهای اداری به تهران میآید. او میگوید: «به خاطر این که یک دختر تنها هستم و هیچ هتلی بدون اجازه اداره اماکن مرا قبول نمیکند، مجبورم این خانهها را اجاره کنم. به نظرم برای یک مسافر که راه طولانی را پشت سرگذاشته، سخت است که پروسه بروکراسی را هم تحمل کند. من اکثرا دیروقت بهتهران میرسم و دوست دارم به محض رسیدن بخوابم. ۲۵۰ هزار تومان میدهم و خودم را از همه سختیها رها میکنم.»
این ذهنیت اشتباه در جامعه باعث شده که دختران شهرستانی از مشتریان پر و پاقرص خانههای مبله باشند. همه مسافران میتوانند با مدارک شناسایی به هتل مراجعه کنند. هتلها بعد از پذیرش همه مهمانها، مشخصاتشان را از طریق سایت برای اداره اماکن میفرستد. اداره اماکن اعلام کرده که زنان را وقت و بیوقت برای دریافت مجوز اداره اماکن، به سطح شهر نفرستند.
**دلالهایی دور از چشم مشاورین املاک
البته که این خانهها هم از چشم دلالان به دور نمانده و در این عرصه هم حضوری فعال و پرمنفعت دارند. کسانی که با دادن آگهیهای اینترنتی، بخشی از این اجاره را برمیدارند. گفته میشود حداقل یک سوم اجاره متعلق به آنهاست و شاید دیگر جای تعجب ندارد که بشنوید اکثر این دلالان با شمارههای اعتباری فعالیت میکنند.
**چینیها روی دست ایرانیها بلند شدند
به گفته محمدعلی فرخی مهر، تعداد زیادی ساختمانهای مجلل ۱۲-۱۰ طبقه توسط چینیها اجاره شده و در قالب هتل و بدون مجوز فعال هستند. در این آپارتمانها علاوه بر تاجر و بازرگانان چینی، شاهدیم که توریستهای چینی و دیگر راهم پذیرش و جذب میکنند. در سطح تهران حدود ۱۸تا ۲۰ آپارتمان در قالب هتل فعال است.
فعالیت این آپارتمانهای مبله و لوکس، با وجود مالیات، عوارض و هزینههای فعالیت قانونی، گوی رقابت را از هتلها گرفتهاند. این را رئیس اتحادیه هتلها و هتل آپارتمانهای تهران میگوید و ادامه میدهد: «کنترل آپارتمانهایی که در سطح شهر و به صورت تک تک اجاره داده میشوند، سخت است. اما اگر این آپارتمانهایی که به صورت کامل اجاره داده میشوند، شناسایی شده و به آنها بگویند باید زیر پوشش تشکل مربوطه و سازمان میراث فرهنگی فعالیت کنند مطمئن باشید تعطیل میکنند زیرا منافع آنها در بیبند و باری است.
ما برای پلمپ این مراکز اقدام کردهایم و نمیدانم چرا برای پلمپ این ساختمانهای چینی هر چقدر نامه میزنیم موفق نمیشویم.»
منبع: irankhabar.ir