بررسی مهارت های شناختی در بیماری پارکینسون
عملکرد شناختی را می توان با آزمون رسمی اعصاب و روان مورد ارزیابی قرارداد. در این معاینه از تست های استانداردی در زمینه هوش، حافظه، زبان و دروس تحصیلی در گذشته استفاده می شود. به طور معمول، نمره ای که به عملکرد فرد داده می شود، با نمره حاصل از افراد هم سن و سال با سطح تحصیلی مشابه، مقایسه می گردد. این تست ها به تعیین این موضوع که آیا تغییرات موجود در وضعیت ذهنی فرد در محدوده طبیعی پیری است یا احیاناً یک بیماری زمینه ای در ایجاد آن دخالت داشته، کمک شایانی می کنند. برای مثال افسردگی ممکن است اختلالاتی در حضور ذهن و حافظه فرد ایجاد کند که به راحتی قابل افتراق از بیماری آلزایمر نباشد.
برای شناسایی یک بیماری زمینه ای که باعث بروز چنین علایم و نشانه هایی شده است، ممکن است به انجام چندین تست آزمایشگاهی نیاز باشد. این تست ها عبارتند از : سی- تی –اسکن، ام- آر-اَی، نوار قلب، عکس قفسه سینه، آزمایش خون و ادرار و غربال گری دارویی، دیگر آزمون های عصبی که ممکن است به تشخیص کمک کنند عبارتنداز : نوار مغزی، کشیدن مایع نخاعی و مطالبات رادیوایزوتوپ.
مطالعات دیگری حاکی از مرتبط بودن این بیماری با مواجهه با سموم ضدآفات و علف کش می باشد. برخی از داروهای تجویزی برای اختلالات روان پزشکی، تهوع و صرع می توانند باعث علایم و نشانه هایی شبیه پارکینسون شوند(پارکینسونیسم) بیماری آلزایمر، همین طور سایر بیماری های عصبی می توانند گاهی باعث رعشه با ارزش اندام ها شوند. مواجهه با سمومی مثل منگنز یا ماده شیمیایی ام-پی- تی-پی، که از ضایعات تولید هروئین است، می توانند منجر به عارضه پارکینسونیسم گردند.
در حدوداً ۵ الی ۱۰ درصد موارد، پارکنیسون قبل از ۵۰ سالگی آغاز می شود. اما به طور شایع تر علایم و نشانه ها دیرتر ظاهر شده و پیشرفتی کند و تدریجی دارند. بیش از میلیون آمریکایی از این اختلال رنج می برند.
منبع: مه شو