برای موفق شدن، خانه تان را ساده سازی کنید
مجله پنجره خلاقیت – ترجمه شاید حسن پور: خانه تان باید یک پناهگاه باشد؛ جایی که آرامش داشته باشید، شاد باشید و آرام. ولی آیا وقتی خانه تان پر از وسایل است، می توانید چنین احساسی داشته باشید؟
محرک های بسیار زیادی که در میدان دید ما هستند، همزمان برای نمایش دادن خودشان به ما یا همان بازنمایی عصبی، با هم رقابت می کنند و اثر فعالیت های همدیگر را در سراسر قشر بینایی و به شکل متقابل، از بین می برند و این گونه، نوعی آشفتگی را در ظرفیت پردازش سیستم بینایی که بسیار هم محدود هست، به وجود می آورند.
درواقع، وقتی محیط اطراف تان به هم ریخته باشد، آشفتگی بصری باعث محدودشدن توانایی تمرکزتان می شود. آشفتگی در ضمن، توانایی مغزتان در پردازش اطلاعات را هم محدود می کند. آشفتگی، حواس تان را پرت می کند و در نتیجه شما نمی توانید اطلاعات را به خوبی حضور در یک محیط مرتب، منظم و بی سر و صدا پردازش کنید.
یک لحظه اتاقی را تصور کنید با اثاثیه ای مینیمال (حداقل گرا)، خالی از به هم ریختگی و خرت و پرت های به دردنخور. یعنی همان اتاق مرتب، منظم و مینیمال.

خودتان را ببینید که در این اتاق نشسته اید. به احساس تان توجه کنید.
حالا اتاقی را مجسم کنید پر از اثاث، مجله و کتاب های تلنبار شده روی میز که هرجایی را نگاه می کنید، پر است از آشفتگی و خرت و پرت.
با نشستن در این اتاق چه احساسی پیدا می کنید؟
به هم ریختگی ها تمرکزتان را می دزدند، باعث کلافگی تان می شوند، حواس تان را پرت و اعصاب تان را خرد می کنند. مغزتان آن چنان درگیر پردازش آن همه محرک می شود که نمی توانید از لحظه تان لذتی ببرید.
شاید نسبت به خیلی از وسایل خانه تان احساس خاصی داشته باشید. ولی ما دعوت تان می کنیم تا ذهنیت جدیدی در مورد آشفتگی فیزیکی به دست آورید و ببینید این به هم ریختگی چه تاثیری روی سلامت ذهنی تان می گذارد. ساماندهی منزل تان شاید چندین بار احتیاج به تکرار داشته باشد تاب توانید به راحتی با وسایل تان خداحافظی کنید. ولی اگر این فرایند را شروع کنید، از تاثیر مثبتی که روی انرژی و حالت ذهنی تان می گذارد، شگفت زده خواهیدشد.
استیو و بری در مورد چگونگی ساماندهی و پاکسازی منزل، در کتاب شان با عنوان «ده دقیقه ساماندهی: عادت ساده سازی منزل بدون استرس» نوشته اند. در این کتاب می توانید ایده هایی با جزییات در مورد ساماندهی و مرتب سازی تک تک اتاق های منزل تان پیدا کنید.
اگر هر روز زمان کمی را برای سر و سامان دادن به خانه تان بگذارید، می توانید خانه تان را در زمان کمتری نسبت به آن چه فکر می کنید و بدون احساس کلافگی ساماندهی کنید. فقط ده دقیقه در روز را بگذارید برای ساماندهی و پاکسازی به هم ریختگی ها تا بعد از چند هفته خانه منظمی داشته باشید.
۱٫ جایی برای گردآوری وسایل تعیین کنید
۲٫ جعبه هایی برای این وسایل تدارک ببینید
۳٫ یک تایمر، دفترچه و خودکار، دم دست داشته باشید.
به خاطر آن که می خواهید در بازه های زمانی ده دقیقه ای کارکنید، تایمری داشته باشید تا بدانید چه زمان باید کارتان را متوقف کنید. از کارهای زیادی که می توانید در ده دقیقه انجام دهید، شگفت زده خواهیدشد. در ضمن موقع ساماندهی و منظم کردن وسایل بهتر است دفترچه و خودکاری دم دست داشته باشید.
شاید بخواهید وسایل نظم دهنده ای که احتیاج دارید یا ایده هایی را که برای انبار کردن، بخشیدن یا فروختن دارید، بنویسید.

۴٫ برنامه ریزی کنید
۵٫ از جایی شروع کنید که بیش ترین زمان را در آن جا می گذرانید
۶٫ سیستم کارتان را مشخص کنید
برای این که بتوانید کار روزانه تان را در ده دقیقه تمام کنید، تصمیم بگیرید کارها را از بالا به پایین و از چپ به راست انجام دهید. مثلا در آشپزخانه با ساماندهی و تمیز کردن قفسه های بالایی کابینت در سمت چپ آشپزخانه شروع کنید و بعد، بروید سراغ سمت راست.
۷٫ از تردید و دودلی دوری کنید
یکی از دلایل سخت بودن ساماندهی برای مردم این است که نمی توانند تصمیم بگیرند چیزی را ببرون بریزند یا نه. هزار و یک دلیل برای این سردرگمی وجود دارد. ولی الان باید با شک و دودلی تان کنار بیایید تا بتوانید به خوبی همه چیز را ساماندهی کنید.
۸٫ سریع کار کنید
تا به حال متوجه شده اید که موقع تمیز و منظم کردن خانه، خیلی راحت حواس تان پرت می شود؟ چیزی بر می دارید، نگاهی به آن می اندازید، در موردش فکر می کنید و از خودتان می پرسید که باید با آن چه کار کنید. با سیستم ده دقیقه ای، نوعی حس فوریت برای خودتان به وجود می آورید.
۹٫ به خانواده تان بگویید
۱۰٫ از این فرایند لذت ببرید
حتی کوچک ترین موفقیت ها باعث به وجود آمدن حس رضایت و غرور می شوند. هر روز کار کوچکی انجام می دهید که به خانه ای ساده، مرتب و منظم ختم می شود. ولی عوض آن که این کارهای روزانه را فقط وسیله ای برای رسیدن به آن هدف بدانید، سعی کنید از این بازه زمانی ده دقیقه ای لذت ببرید. موسیقی پخش کنید و خوش بگذرانید. وقتی کاری را انجام دادید، به خودتان جایزه بدهید: یک فنجان چای، چند دقیقه مطالعه یا کمی پیاده روی.
«ماری کوندو»، نویسنده کتاب «دگرگونی زندگی با جادوی نظم» می گوید: «فضایی که در آن زندگی می کنیم، باید مناسب فردی باشد که داریم به آن تبدیل می شویم، نه کسی که در گذشته بودیم.»
اگر وابستگی شدیدی به گذشته دارید، چه از نظر فکری و چه از نظر به هم ریختگی های فیزیکی، دارید خودتان را آزار می دهید. رهایش کنید. وسایلی که انرژی تان را می گیرند، رها کنید. ذهن و زندگی روزمره تان را روی زمان حال متمرکز کنید تا به احساس آزادی و سبکباری برسید.
منبع: برترینها