بانک مرکزی بخشش سود وام‌های زیر ۱۰۰میلیون تومان را دور زد

رئیس‌کل بانک مرکزی درباره بخشش جرایم وام‌های زیر ۱۰۰میلیون تومانی گفت: این موضوع نهایی شده و تا امروز به همه بانک‌ها ابلاغ می‌شود. بانک‌ها هم براساس این ابلاغ می‌توانند اقدامات خود را انجام دهند. به گزارش فارس، ولی‌الله سیف توضیح داد: کسانی که به تسویه وام خود اقدام کنند، جرایم دیرکرد وام آنها بخشیده می‌شود؛ یعنی جریمه دیرکرد را بانک می‌بخشد.

البته در نظام بانکی جریمه نداریم بلکه وجه التزام بعد از سررسید داریم که سود این وجه التزام را از محل پیش‌بینی شده در تبصره قانون بودجه پرداخت می‌کنیم. این در حالی است که در قانون مصوب مجلس و همچنین مصوبه هیأت وزیران تصریح شده بانک‌ها نسبت به بخشش سود و جریمه تسهیلات زیر ۱۰۰میلیون تومان اقدام کنند.

هفته گذشته محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در تشریح مصوبه دولت اظهار کرد: به بانک‌های عامل اجازه داده می‌شود به بخشودگی جرایم کسانی که زیر ۱۰۰میلیون تومان وام گرفته‌اند اقدام کنند و دولت نیز تا سقف ۱۰هزار میلیارد تومان بخشودگی سود این تسهیلات زیر ۱۰۰میلیون تومان وام‌گیرنده را متقبل می‌شود. وی تأکید کرد: اگر افرادی که زیر ۱۰۰میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند اصل پول خود را به بانک بپردازند، بانک‌ها جریمه را خواهند پرداخت و دولت سود آن را پرداخت خواهد کرد.

به گزارش همشهری، در اصلاحیه قانون بودجه امسال به دولت اجازه داده شده است از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی نسبت به بخشودگی سود تسهیلات تا ۱۰۰میلیون‌ تومان اقدام کند. هیأت دولت اخیرا با ابلاغ این قانون به بانک مرکزی اعلام کرد تا مبلغ ۱۰هزار میلیارد تومان از سود تسهیلات یادشده را جبران خواهدکرد.

چرا بانک مرکزی زیربار نرفت؟
درحالی‌که قرار است امروز مصوبه بخشش جریمه تسهیلات زیر ۱۰۰میلیون تومان و نه سود این تسهیلات از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ شود، براساس اعلام بانک مرکزی بالغ بر ۲۵۰هزار میلیارد تومان بانک‌ها بابت تسهیلات زیر ۱۰۰میلیون تومان از مردم طلب دارند که سود آن بالغ بر ۴۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

تفسیر جدید بانک مرکزی مبنی بر بخشش جریمه ۶درصدی تسهیلات یادشده نشان از آن دارد که بانک مرکزی نسبت به پرداخت سود تسهیلات و جریمه آن از سوی دولت تردید دارد و با هدف کاهش بار مالی ناشی از این مصوبه بر بانک‌ها ترجیح داده تا قانون مصوب مجلس را به نفع بانک‌ها تفسیر کند. آیا مجلس نسبت به این تفسیر جدید واکنش نشان خواهد داد؟


منبع: alef.ir