امکانات گسترده بانک صادرات برای سهامدارانش
به گزارش ایران خبر، در آستانه برگزاری مجمع عمومی بانک صادرات ایران در تاریخ ۱۸ آذر ۹۵، بررسی عملکرد بزرگترین بانک بورسی کشور جایگاه آن در بین بانک ها و شرکت های بزرگ ایران، رتبه بانک صادرات در بین ۱۰۰۰ بانک معتبر جهان، تحلیل چشم انداز و آینده روشن بانک صادرات ایران در عرصه بین الملل، این مجال را فراروی علاقه مندان، سهامداران و فعالان اقتصادی قرار داده است تا با مداقه در عملکرد و شرایط این بانک پرآوازه، ابعاد گوناگون دستاوردهای بانک صادرات ایران را بررسی و با جلب اطمینان و اعتماد نخبگان و فرهیختگان عرصه اقتصادی، این روند و سیر صعودی کماکان ادامه یابد.
بانک صادرات ایران به عنوان بزرگترین بانک بورسی کشور، نه تنها در سال های اخیر به خاطر عملکرد موفق خود در دوران تحریم و کسب سود مناسب، مورد توجه سهامداران و سرمایه گذاران بورس و فعالان اقتصادی بوده و عملکردی قابل قبولی در دوران تحریم و کمک به روند توسعه اقتصادی کشور داشته، بلکه ارزیابی کارشناسان مالی و بانکی نشان می دهد که به خاطر ظرفیت ها، فرصت ها و امکانات و دارایی های گسترده ای که در اختیار دارد، آینده ای درخشان را پیش روی سهامداران و ذی نفعان خود قرار داده است.
سهامداران این بانک ساعت ۱۰ روز پنج شنبه ۱۸ آذر در پژوهشگاه نیرو گرد هم می آیند تا شاهد گزارش عملکرد هیات مدیره و تصویب صورت های مالی باشند. براین اساس لازم است توجه داشته باشیم که در پی انتشار گزارش عملکرد حسابرسی شده “وبصادر”، بانک صادرات ایران که با سرمایه بیش از ۵٫۷ هزار میلیارد تومانی بزرگترین بانک بورسی بشمار می رود. همچنین با توجه به شاخص های مالی، بانک صادرات رتبه ۲۶۴ در بین ۱۰۰۰ بانک معتبر جهان، رتبه اول در بین بانک های ایرانی و همچنین جایگاه مناسب در بین ۱۰۰ شرکت برتر داخلی را کسب کرده و در سال های اخیر همواره جزو موفق ترین و بزرگترین شرکت های بورسی کشور بوده است.
کفایت سرمایه
بانک صادرات ایران که با سرمایه بیش از ۵٫۷۸ هزار میلیارد تومانی بزرگترین بانک حاضر در بورس بشمار می رود. پیش از این از افزایش ۳۰ درصدی منابع ، ۳۲ درصدی منابع جاری و کاهش بیش از ۱۰ درصدی مطالبات نسبت به ابتدای سال ۹۴ خبر داده داده است. از نکات برجسته ای که در این بانک ریشه دار شاهد آن هستیم نسبت کفایت سرمایه است، بر اساس استانداردهای بال ۱ این نسبت باید بیش از ۸ درصد باشد بانک صادرات ایران با بهبود شاخص های موثر در آن نسبت کفایت سرمایه را به ۱۵/ ۹ درصد رسانده است که این میزان در مقایسه با بانکهای کشور جایگاه ممتازی را برای بانک صادرات ایران خلق کرده است.
حضور گسترده در بانکداری الکترونیک
در مورد ویژگی های بانکداری آینده، کارشناسان معتقدند که بانک هایی که ابزارهای الکترونیکی، کارت خوان، عابر بانک، اینترنت بانک، همراه بانک، نرم افزارهای امن و قوی، تعداد کارت های برداشت و هدیه، تراکنش های بیشتر، و سهم بالاتر از تراکنش ها و گردش مالی را به عهده دارند، می توانند در کنار شعب خود، در جذب منابع و ارائه خدمات و کسب سود موفق باشند.
از این رو، بانک صادرات علاوه بر شعب گسترده داخلی، کارکنان پرتلاش خود، و برخورداری از بیشترین تعداد شعب خارج کشور، در گسترش خدمات بانکداری الکترونیک نیز موفق بوده و شاخص ها نشان دهنده سهم بالای بانک صادرات ایران از خدمات نوین و روبه گسترش بانکداری الکترونیک است.
آمارها نشان می دهد که این بانک تقریباً در تمام زمینهها و خدمات بانکداری الکترونیک مشارکت فعال داشته و سهم قابل توجهی از بازار را را به خود اختصاص دادهاست و علاوه بر این مقوله امنیت در فضای سایبری را به جد پیگیری می کند.
تعداد کارتهای صادر شده توسط بانکها نیز نشان میدهدکه:
بانک صادرات بیش از ۶۲میلیون کارت صادر شده، بیش از ۱۶درصد سهم بازار را دارد.
تعداد خودپردازها در بانک صادرات حدود ۵۰۰۰ دستگاه با سهم بیش از ۱۲درصد کل خودپردازها بوده است.
تعداد کارتخوانها نیز در بانک صادرات بیش از ۵۲۵هزار بوده که سهم بالای ۱۳ درصدی از بازار را داشته است.
تعداد پایانه شعب در بانک صادرات بیش از ۸۵۵۵ با سهم بالای ۱۲ درصد بوده است.
در بخش کارت های برداشت و هدیه نیز بانک صادرات با بیش از ۴۳میلیون کارت برداشت و هدیه، سهم ۱۸ درصدی از کل بازار بانکی کشور داشته است.
بانک صادرات در بخش کارت های اعتباری نیز با ۳۷۰هزار کارت جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
این شاخص ها حکایت از سهم بالای بانک صادرات در بین کل بانک ها و بازار خدمات بانکداری الکترونیک دارد.
رفع تحریم اتحادیه اروپا از دارایی های بانک صادرات
با تلاش تیم مذاکره کننده و پیگیری های حقوقی و تلاش های مدیران بانکی رفع تحریمهای اتحادیه اروپا از داراییهای بانک صادرات ایران حاصل شده است و این مهم می تواند ارزش افزوده فراوانی را برای همه ذینفعان بانک به دنبال داشته باشد.
رفع تحریم های اتحادیه اروپا از این بانک بین المللی که دارای گسترده ترین شبکه بانکی در خارج از کشور است، میتواند نقطه عطفی در روند فعالیت های آن به ویژه در بخش ارزی باشد که بی شک برای ذینفعان بانک متبوع منشاء اثرات مطلوب و با ارزش خواهد بود.
اصلاح ساختار صورت های مالی
از بهمن ماه ۱۳۹۴ که بانک مرکزی برنامه تدوین صورت های مالی بانک ها براساس فرمت جدید، IFRS، استاندارد سازی صورت های مالی، بهبود روش ها و اصلاح ساختار بانک ها را در دستور کار قرار داد. بانک صادرات ایران نیز با وجود گستردگی و بزرگی عملیات بانکی، در این مسیر گام برداشت و صورت های مالی خود را اصلاح کرده و با صورت های مالی جدید به زودی به مجمع عمومی می رود تا ضمن تشکر از حمایت سهامداران و ذی نفعان، عملکرد درخشان و آینده خوب این بانک را به نمایش گذارد و تا سهامداران خود را از آینده موفق و مطلوب بانک مطمئن سازد، زیرا ویژگی های صورت های مالی جدید، به سهامداران و سرمایه گذاران کمک می کند که شناخت دقیق و شفاف تری از شاخص های مالی و دارایی ها و عملکرد بانک صادرات داشته باشند و در نتیجه به عملکرد مدیریتی و آینده سهام بانک صادرات کمک خواهد کرد و به تبع شفافیت مالی بانک مورد اعتماد مردم که با بیشترین تقاضا از سوی سهامداران بورسی کشور همراه است، افزایش خواهد یافت.
حضور موفق بانک صادرات ایران در بین ۱۰۰ شرکت برتر ایران
عملکرد ۱۰۰شرکت برتر و پر فروش ایران نشان میدهد که بانک صادرات در سال های اخیر از رتبه ۱۴ به رتبه ۱۱ در بین ۱۰۰ شرکت برتر و پر فروش کشور ارتقا یافته و در رتبه سوم ۱۰شرکت دارای بیشترین دارایی نیز قرار داشته است.
این شاخص ها نشان دهنده بزرگی، امکانات، توان و حضور موثر بانک صادرات در درآمدزایی، اشتغال زایی، گردش مالی و درآمد و سود در بین ۱۰۰ شرکت برتر کشور است.
ظرفیت گسترده بانک صادرات در داخل و خارج کشور
بانک های بزرگ کشور، نه تنها در سال های تحریم، نقش عمده ای در حل مشکلات کمبود منابع واحدهای تولیدی به عهده داشتند و حتی در ساماندهی موسسات اعتباری مانند میزان نقش ایفا کردند بلکه اکنون با برخورداری از هزاران شعبه و ده ها شعبه خارج کشور، آماده گشایش اقتصاد ایران و جذب سرمایه گذاری خارجی هستند و دراین مسیر، بانک هایی مانند بانک صادرات با برخورداری از سوابق درخشان، مدیریت کارآمد، توان مالی مناسب، سهم عمده ای در رونق تجارت و اقتصاد خواهند داشت و با توجه به این که بانک صادرات بزرگترین بانک عضو بورس محسوب می شود، افزایش درآمد و سود بانک صادرات می تواندمایه امیدواری سهامداران بورس را باشد و منجر به رشد شاخص های بورس در سال آینده شود و به همین دلیل سهام بانک صادرات در ماه های اخیر مورد توجه سهامداران و سرمایه گذاران قرار گرفته است.
بهبود ۱۴ رتبه ای بانک صادرات در بانکداری جهان
براساس ارزیابی نشریه معتبر و بین المللی بنکر، در سال های اخیر و از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، بانک صادرات همواره رتبه ای بین ۲۵۹ تا ۳۰۲ را در بین بانک های معتبر جهان داشته و همواره به عنوان بانک برتر در بین بانک های ایرانی معرفی شده است.
این بانک در سال ۲۰۱۲ رتبه ۲۵۹ را کسب کرد. در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ که با تشدید تحریم ها مواجه بودیم، به جایگاه ۳۰۲ در بین ۱۰۰۰ بانک بزرگ جهان رسید. اما با بهبود عملکرد خود در سال های ۹۲ و ۹۳، رتبه بانک صادرات با ارتقاء ٢۴ پله ای نسبت به رتبه بندی سال ۲۰۱۴ توانست در سال ۲۰۱۵ جایگاه ۲۷۸ را به خود اختصاص دهدودر سال ۲۰۱۶ نیز رتبه ۲۶۴ را در بین ۱۰۰۰ بانک معتبر جهان کسب کرده است.
ارزیابی جدید ۲۰۱۶ نشریه بنکر نشان می دهد که بانک صادرات برمبنای عملکرد سال ۱۳۹۴ خود موفق شده جایگاه خود را در بین بانک های جهان به میزان ۱۴ رتبه ارتقا دهد که نشان دهنده بهبود عملکرد این بانک حتی در شرایط تحریم بانک های ایران بوده است و حکایت از توان و ظرفیت و دارایی ها و امکانات قابل توجه بانک صادرات در داخل و خارج کشور، برای بهبود عملکرد این بانک، و کمک به روند توسعه اقتصادی کشور و کسب رضایت ذی نفعان، سهامداران، و فعالان اقتصادی این بانک دارد.
کارشناسان پیش بینی می کنند که با رونق بیشتر شبکه شعب گسترده داخلی این بانک و همچنین افزایش حضور آن در بانکداری الکترونیک، درسال های آینده شاهد بهبود و ارتقای بیشتر جایگاه بانک صادرات در بین بانک هاو شرکت های ایرانی در داخل و در بین ۱۰۰۰ بانک معتبر جهانی باشیم.
ارزیابی دارایی، سرمایه، درآمد و هزینه در ایران و جهان
بازگشت دارایی های بانک صادرات با عدد ۰٫۹۶ درصد رتبه ۵۳۱ را در بین بانک های بزرگ جهان کسب کرده و نمره بی آر اس کل سرمایه نیز ۱۰٫۳۴ بوده است.
نسبت وام و تسهیلات پرداخت شده به کل دارایی های بانک صادرات نیز معادل ۶۰٫۲۲ درصد بوده و با وجود پدیده قفل شدن منابع در بانک های ایران که حاصل از رشد بدهی های دولت، بدهی بخش خصوصی، مطالبات معوق، سپرده قانونی، اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی و…. است، اما بانک صادرات توانسته است نسبت وام به دارایی های خود را با درصد خوبی بالای ۶۰ درصد حفظ کند و در واقع از دارایی های خود به نحو مطلوبی برای تسهیلات دهی و پرداخت وام استفاده کرده است.
همچنین با نسبت دارایی های سرمایه ای به کل دارایی ها، به میزان ۸٫۸۵ تا ۱۰٫۲ درصد در سال های اخیر، رتبه ششم بانک های ایرانی را دارد.
بانک صادرات با منافع یا عواید و درآمدی معادل ۳۹۶ میلیون دلار، و شاخص کارایی عواید و درآمد به کل گردش مالی و دارایی خود که در سال های اخیر بین ۱۰٫۸ تا ۱۲٫۹۲ درصد بوده، موفق به کسب رتبه هفتم در بین بانک های ایرانی شده است و این شاخص نشان دهنده این واقعیت است که بانک صادرات با وجود دارایی های گسترده و قابل توجه، تعداد شعب داخل و خارج کشور، همواره به مسوولیت های اجتماعی و کمک به تولید ورفع تنگناهای مالی و توسعه ای کشور بیشتر توجه داشته است.
بانک صادرات از نظر بازگشت دارایی ها نیز با نسبت ۰٫۹۶ رتبه هفتم را در بانک های ایرانی داشته و نسبت هزینه به درآمد آن معادل ۸۲٫۰۸ درصد بوده است که نشان دهنده ریسک پایین و همچنین فعالیت گسترده بانک در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور است.
بهبود عملکرد بانک های ایرانی
براساس گزارش بنکر از رده بندی ۱۰۰۰ بانک برتر جهان جایگاه بانک های ایرانی بهبود یافته و بانک های ایران از نظر سودآوری، قدرت و سرمایه رتبه های خوبی را کسب کرده و ۱۴ بانک ایرانی در بین ۱۰۰۰ بانک معتبر جهان قرار داشته اند..
بانک صادرات از نظر شاخص های سودآوری، نسبت سود به سرمایه، میزان دارایی ها، شاخص قدرت بانکی،رتبه بندی سرمایه اولیه، جزو بهترین بانک های ایران بوده و رتبه سوم تا هفتم را در شاخص های مختلف کسب کرده و درمجموع برآیند همه این شاخص ها، اولین و موفق ترین بانک بوده و شاخص های آن از استحکام و توان بالایی برخوردار است.
همچنین علاوه بر استانداردسازی و اجرای توصیههای کمیته بازل و مشارکت با بانکهای معتبر بینالمللی و جلب سرمایهگذاریهای جهان، برای بهبود جایگاه خود در بازارهای جهان، در گسترش شعب خارجی و تقویت نقش و کارایی آنها همت کرده و مشاور کارآمدی برای جلب سرمایهگذاریهای خارجی است و با فعال سازی خدمات گشایش اعتبار اسنادی، ضمانت نامه های بانکی، معرفی فرصت های سرمایه گذاری در ایران و جذب سرمایه های خارجی، سودآوری خود را افزایش داده و رونق سهام این بانک در بورس را موجب شده است.
در عین حال که با بیشترین تعداد شعب داخل و خارج کشور، حجم عمده ای از گردش مالی، جذب سپرده، تسهیلات بانکی، میلیون ها کارت و دستگاه الکترونیکی، را به عهده دارد، به عنوان بزرگترین شرکت عضو بورس نیز مطرح است و در نتیجه افزایش سود و درآمد بانک وافزایش مبادلات و خدمات بانکی، موجب خواهد شد که بزرگترین بانک عضو بورس تاثیر قابل توجهی بر شاخص گروه مالی، شاخص کل و مبادلات و جذب منابع و ایجاد سود در بازار سرمایه داشته باشد و سهامداران و علاقه مندان به سرمایه گذاری در بورس نیز از فعالیت بانک صادرات منتفع خواهند شد و ضمن دریافت سود عملکرد سالانه این بانک به خاطر آینده مناسب این سهام، از رشد قیمت سهام نیز سود خواهند برد.
بدیهی است برغم همه دستاوردهای ارزشمند بانک صادرات ایران با توجه به قابلیت و ظرفیت های انسانی ، مالی و تجهیزات پیشرفته و به ویژه سکانداری آن توسط یکی از مجربترین مدیران شبکه بانکی ،انتظار می رود این بانک در عرصه ملی و بین المللی حضور موثرتری داشته باشد.
منبع: irankhabar.ir