ارتباط مردم با حکومت را حفظ کنیم
درایام قبل از تنفیذ ریاست جمهوری از سوی رهبری و همچنین برگزاری تحلیف در مجلس شورای اسلامی، چندین مطلب از سخنان بنیان گذار انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه نگارنده گردید.
امام خمینی (ره) در تنفیذ حکم ریاست جمهوری در دورههای سوم و چهارم که حضرت آیت الله خامنهای عهده دار ریاست دولت بودند کلام خود را با این جمله آغاز کردند: «من به پشتوانه آرای مردم عظیم الشأن…»
بکارگیری این عبارت در اهدای حکم تنفیذ نشان از اهمیت و توجه ایشان به جایگاه و نقش مردم در تعیین سرنوشت کشوردارد تا جایی که در بخش دیگری از این کلام خود میگویند«این حکم تازمانی اعتبار خواهد داشت که ازخواست مردم و اسلام خارج نشوند و…» یعنی علناً اعتبار مقام ریاست جمهوری را منوط به رضایت و آرای مردم مورد تاکید قرار میدهند.
حال با این مقدمه قصد داریم کمی به وضعیت سیاسی پس از انتخابات اشاراتی داشته باشیم. باید قدری درنحوه رفتار و گفتار سیاسیون در قبل و بعد از انتخابات تامل کرد. جهت گیریها و رقابتهای سیاسی حاضرین در عرصه انتخابات کشور رنگ و بویی از کلام حضرت امام(ره) نداشت. تمام افراد و گروههایی که سلاح تخریب به دست گرفته بودند و یکدیگر را میکوبیدند، علناً درپی کسب قدرت و رسیدن به عرصه حکومت داری بودند.
نهایتاً انتخابات برگزار شد و مردم خط مشی فکری خود را با صندوقهای رای مشخص کردند. رئیس جمهور منتخب مشخص شد و این انتظار وجود داشت که التهابات سیاسی و خودزنیهای داخلی خاتمه یابد. اما چنین نشد، افراط گرایان هردو جناح مردم را فراموش کردند. یک دسته پیروزی را نشأت گرفته از حمایتهای جناحی تلقی کردند و دسته دیگر شکست را به سبب عدم همگرایی و حمایت جمعی دراردوگاه خود قلمداد کردند.
اما هیچ یک نقش مردم را در تعیین سرنوشت کشور مورد تایید قرار ندادند. البته این گفتار شامل حال عقلای هردوطیف نمی شود و آنها صلاح و امنیت کشور را منوط به حضور مردم تفسیر نمودند.
متاسفانه باید اقرار کرد که بازی های سیاسی درطی چند سال گذشته به مشی بسیاری از سیاسیون کشور تبدیل شده و امیال و اهداف گروهی و حزبی، وسیله را توجیه کرده است. به عبارتی این گروه ها برای رسیدن به مقاصد خود استفاده از هر دستاویزی را جایز دانسته و ابایی از به چالش کشیدن کشور و ملت را ندارند! انتخابات اخیر نمونه بارز این موضوع است که هنوز کشمکش های سیاسی درآن جریان دارد و پایان نیافته است.
این موضوع بایدمورد توجه سیاسیون قرار گیرد که این مردم توقعاتی دارند، باید اجازه داد تا ارتباط مردم با دولت جدید برقرار شود و قدم به قدم خواسته هایی که مردم از دولت دارند، محقق گردد. اخلال گران سیاسی این روزها با گل آلود کردن فضای سیاسی کشور و دستاویز قرار دادن موضوعاتی همچون تعلق دولت به حزب یا گروهی خاص و صلاحیت افراد کابینه، درصددند تا با فشار بر دولت جدید، به حداقل امیال خود دست یابند.اکنون مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری برگزار شده و دولت دوازدهم رسماً آغاز به کار کرده است، اگر قرار باشد این رویه تخریب ها و سهم خواهی ها ادامه داشته باشد، مسلما امیدها برای بهبود وضع موجود از بین خواهد رفت و انرژی دولت جدید ناخواسته مصروف مقابله با این هجمه ها خواهد شد. باید این نکته مورد توجه تمام سیاسیون اعم از حامیان و منتقدان دولت قرار گیرد که باید محور حرکت خود را بر مبنای خواستههای مردم ترتیب دهند.
منبع: عصرایران