ارتباط تغذیه مادر و استرس نوزاد

طبق تحقیقات دانشمندان ادنبرگ و سمپتمپتون، رژیم غذایی پر گوشت و کم کربوهیدرات در دوران بارداری منجر به افزایش استرس در نوزاد می شود.
دانشمندان انگلیسی، با مطالعه ۸۶ کودک از مادران بارداری که روزانه مقدار زیادی گوشت قرمز مصرف می کردند، دریافتند، خوردن گوشت زیاد منجر به افزایش میزان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در نوزاد می شود. هم چنین نحوه زندگی مادر، روی سلامت جنین در سال های بعد زندگی او تأثیر می گذارد. نوزادان این مادران هنگام صحبت کردن در جمع بیش تر استرس دارند و اختلالات روانی، فشارخون و هورمون استرس در آن ها بیش تر است.
کاهش تهوع و ویار صبحگاهی زنان باردار با غذا
براساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه لیورپول، زنان بارداری که دچار تهوع صبحگاهی هستند باید از خوردن غذاهای ناسالم، الکل، مواد قندی زیاد، روغن و گوشت اجتناب کنند. این دانشمندان اظهار می کنند تهوع و استفراغ در بارداری با خوردن این مواد تشدید می شود در حالی که غلات و حبوبات آن را کم می کند. به گفته این دانشمندان بدن ممکن است به دلیل هضم سنگین مواد، آن را به خوبی تحمل نکند. اما در مقابل غذاهای گیاهی و حبوبات را بهتر تحمل می کند. تهوع صبحگاهی در ۳ ماه اول بارداری در ۸۰ درصد زنان باردار اتفاق می افتد و این به دلیل تغییرات هورمونی بارداری است. به گفته محققان تهوع استفراغ صبحگاهی یک علامت خوب است زیرا خطر سقط را کاهش می دهد.
کمبود اسید فولیک و افسردگی
دکتر یانگ از دانشگاه مک گیل در آزمایش های خود شواهد زیادی یافته است که در کمبود اسید فولیک می تواند در ایجاد افسردگی انسان سهم عمده داشته باشد. و بارها دیده شده که رفع کمبود اسیدفولیک در غذای بیمار به بهبود افسردگی کمک کرده و در کاهش افسردگی موثر بوده است.
بررسی ها نشان می دهد، بیمارانی که مبتلا به انواع مختلف اختلالات روانی از جمله افسردگی هستند مقدار اسید فولیک بدن آن ها خیلی کم تر از اشخاص عادی است کمبود اسید فولیک باعث کاهش مقدار سروتین مغز می شود.
منبع: مه شو