احتمال افزایش قیمت خودروهای داخلی/ درجا زدن خودروسازان داخلی در جاده کیفیت و ضعف شدید خدمات فروش و پس از فروش

«باید اذعان کنیم که مردم واقعا از کیفیت و خدمات پس از فروش خودروهای داخلی راضی نیستند و شرایط صنعت خودرو به‌گونه‌ای است که اگر امروز دولت مشوق‌های خود از این صنعت را کم کند، اثری از صنعت خودرو باقی نمی‌ماند.برای خرید خودروهای داخلی توسط مردم هیچ آپشنی نمی‌گذاریم و می‌گوییم چون خریدار دارد، می‌فروشیم؛ این حرفی عامیانه است که در آن اثری از مشتری‌مداری نیست».پس از گلایه‌های چندباره وزیر صنعت از کم و کیف تولید و خدمات خودروهای داخلی، دیروز رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) نیز به انتقاد شدید از کیفیت تولید و خدمات پس از فروش این خودروها پرداخت.

با وجود تکالیف قانونی اسناد بالادستی و قوانین و مصوبات خودرویی برای الزام وزارت صنعت و خودروسازان به بهبود کیفیت تولید و خدمات خودروهای داخلی، این تازه‌ترین گلایه متولیان بخش صنعت از درجا زدن خودروسازان داخلی در جاده کیفیت و ضعف شدید خدمات فروش و پس از فروش خودروهای داخلی است.

به گزارش همشهری، منصور معظمی با تأکید بر اینکه مردم واقعا از کیفیت تولید و خدمات خودروهای داخلی راضی نیستند، افزود: اکنون بیش از ۱۷میلیون خودرو با جمعیتی حدود ۱۷٫۵میلیون خانوار در کشور تردد دارد که اگر سهم هر خانوار را فقط یک خودرو درنظر بگیریم، مشخص می‌شود که سهم هیچ کالای بادوامی به اندازه خودرو در سبد مصرف خانوارها نیست.

با این شرایط در صنعت خودرو باید کاری کنیم که در مواجهه با رقبای خارجی حرفی برای گفتن در بازار داخلی و صادراتی داشته باشیم. اگر بخواهیم جزو بازیگران صنعت خودرو بوده و حرفی برای گفتن داشته باشیم، با این شرایط تولید و خدمات، مقدور نخواهد بود.

اقبال به وارداتی‌ها نتیجه ضعف داخلی‌ها‌
به‌رغم تکالیف وزارت صنعت بر مبنای قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو و برخی اسناد بالادستی مانند سند «اهداف و سیاست‌های توسعه صنعت خودرو در افق۱۴۰۴» در زمینه ارتقای سطح رضایتمندی مشتریان از خدمات پس از فروش خودرو، هنوز هم «کمبود یا نبود قطعات یدکی»، «کیفیت پایین قطعات، خدمات و تعمیرات»، «هزینه‌تراشی بی‌مورد»، «کمبود تعداد نمایندگی‌های مجاز» و «انجام ندادن کار یا رفع ایراد»، ۵ محور اصلی انتقاد مردم از کیفیت خدمات پس از فروش خودرو در ایران است.

با این شرایط معظمی استقبال مشتریان از خودروهای وارداتی را گواهی بر ضعف کیفیت و خدمات خودروهای داخلی دانسته و گفت: در سال گذشته ۱۱۰هزار خودرو و امسال نیز تا‌کنون ۶۰هزار خودرو وارد کشور شده است. این هنر نیست که خودروسازان ما فقط بگویند مثلا خودروی ایکس را بدون توجه به کیفیت و خدمات تولید کرده‌اند، اکنون حجم تقاضای خودرو از تولید آن پیشی گرفته و این میزان واردات خودرو نیز به‌دلیل ملاحظات خاص وزارت صنعت بوده وگرنه آمار واردات خودرو به‌مراتب بیشتر این بود.

رئیس «ایدرو» با بیان اینکه به‌طور قطع، خودروهایی که در چارچوب قرارداد ایران‌خودرو و پژو تا پایان امسال، سایپا و سیتروئن در سال آینده و رنو با ایدرو در سال۲۰۱۸ به بازار عرضه می‌شوند، با اقبال و رضایت مشتریان همراه خواهد بود، افزود: باید خوشحال باشیم که هنوز هم مردم از خودروهای بی‌کیفیت راضی هستند؛ بنابراین بهبود کیفیت فروش و خدمات پس از فروش خودرو نخستین مشکلی است که در صنعت خودرو باید رفع شود.

روایت رسمی نارضایتی مشتریان از خودروهای صفر کیلومتر
رئیس «ایدرو» با استناد به گزارش‌های شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران میزان نارضایتی مشتریان خودروهای صفر کیلومتر در ایران را ۳‌برابر سایر کشورها اعلام کرد. در این زمینه سعید تاجیک، معاون اجرایی این شرکت نیز به خبرنگار ما گفت: براساس گزارش‌های شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از شاخص کیفیت اولیه خودروها و تعداد ایرادهایی که مشتریان در سه ماهه اول مالکیت این خودروها اعلام می‌کنند، طی سال‌های ۹۲ تا پایان دی‌ماه امسال، شاخص میزان نارضایتی مشتریان این خودروها به‌ترتیب ۵٫۳، ۴٫۶، ۴٫۳ و ۳٫۸درصد بوده است. اما این شاخص، سنجش نارضایتی مشتریان از خودروهای صفر کیلومتر در سایر کشورهای دنیا بنابر نوع خودروها بین ۱٫۲ تا ۱٫۵درصد است.

۸۳ مورد استاندار اجباری خودروها تا پایان سال ۹۷/افزایش استاندارد هزینه دارد
محمد رضا نعمت زاده روز چهارشنبه در حاشیه جلسه دولت در خصوص استاندارد خودرو ها، افزود: یکی از موضوعاتی که همواره در شورای سیاستگذاری خودرو مطرح است موضوع ارتقای استاندارد صنایع خودروسازی است .

وی ادامه داد: از عمر برخی از خودروها بیش از دو دهه می گذرد و به رغم ارتقای کیفی صورت گرفته در این خودروها، ولی نیازمند تغیرات ساختاری است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ۸۳ مورد استاندارد در نظر گرفته شده برای صنایع خودرو سازی تا پایان سال ۹۷ ، اظهارداشت: برخی از خودرو ها قابلیت پیاده کردن هفت الی هشت استاندارد را ندارند که باید در این زمینه مطالعه شود و در صورتی که امکان پیاده سازی این چند مورد استاندارد را نداشته باشند، باید پلت فورم خودرو را تغییر دهیم؛ در غیر اینصورت خودرو خود به خود از رده خارج خواهد شد.

نعمت زاده درباره اینکه گفته شده دو نوع خودرو در این موضوع از رده خارج خواهند شد، نیز گفت: این طور نیست که این دو نوع خودرو آخرین استانداردهای هشتاد و سه گانه را نمی توانند داشته باشند. درمورد خارج شدن از صنعت خودروسازی هم بحث رقابت بازار خودروسازی مطرح است.

وی درباره اقدامات صورت گرفته برای ارائه خودروهای ارزان قیمت، اظهار کرد: در حال حاضر خودروهای ما نسبت به خودروهای خارجی ارزان قیمت است و در صورتی که استانداردهایی که در حال حاضر ۵۰ مورد است به ۸۳ مورد افزایش یابد، هزینه خواهد داشت و باعث افزایش قیمت می شود.

وزیر صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه بین استاندارد، کیفیت وهزینه، ارتباط وجود دارد، گفت: هدف این است که افزایش قیمت در حداقل مورد باشد اما اگر مسائل ایمنی به خودرو افزوده شود، هزینه خواهد داشت.


منبع: alef.ir