آیا با پخت و پز آهن سبزیجات از بین می رود ؟

در زنان کم خونی خطر سقط جنین و خونریزی هنگام زایمان بیشتر است. کودکان کم خون بطور مکرر به بیماریهای عفونی عو کننده مبتلا می شوند. همچنین تغییرات رفتاری و کاهش توانایی در یادگیری در این کودکان مشاهده می گرددکه پس از درمان فعالتر شده ، در امور تحصیلی موفق می شوند.
کودک کم خون، کم فعالیت و دارای چهره ای رنگ پریده است. در حالات شدید، زود به نفس، نفس می افتد و صورت، بدن، دستها و پاهایش متورم است. برای پی بردن به وجود کم خونی باید قسمت داخلی لبها و پلکهای پایین را معاینه کرد. این قسمتها که در حالت طبیعی قرمز هستند، در صورت کم خونی صورتی یا مایل به سفید به نظر می رسند.
به کودکان، بالاخص در سنین مدرسه بایستی غذاهای حاوی آهن مثل گوشت، جگر، ماهی و تخم مرغ داده شود. آهن موجود در سبزیهای سبز برگ مثل اسفناج و جعفری بیشتر و آهن لوبیا، نخود و عدس به مقدار کمتری قابل جذب است، اما مصرف مقداری گوشت همراه با سبزیها سبب افزایش جذب آهن تا حد ۲ یا ۳ برابر می شود. پختن سبزیها در آب و دور ریختن آب آن سبب می شود که اهن حل شده در آب نیز دور ریخته شود.
مواد غذایی که با مقدار کمی آب در مدت کوتاهی پخته می شوند بیشتر از آنهایی که با مقدار زیادی آب و در مدت طولانی تری پخته می شوند آهن دارند و آنهایی که با پوست پخته می شوند بیشتر از پوست کنده ها دارای آهن هستند. برای جذب بیشتر آهن بهتر است چای بلافاصله پس از غذا مصرف نشود. اگر غذاهای غنی از آهن در دسترس نیست و یا کم خونی شدید است باید از قرص آهن استفاده کرد. مصرف قرص آهن همراه با مرکبات به جذب آهن در بدن کمک می کند.
در دوران بارداری تمام آهن مورد نیاز، بتنهایی به وسیله غذاهای آهن دار تأمین نمی شود و مادر باردار باید قرص آهن مصرف کند.
منبع: مه شو