آیا از طریق جکوزی به فولیکولیت مبتلا می شویم؟
مسلما شما می توانید از طریق جکوزی و وان های داغ، به عفونت هایی مبتلا شوید که فولیکولیت می دهد. در صورتی که آب با سودومونا آلوده شود، خطر قابل توجهی وجود دارد که تمام استفاده کنندگان دچار ضایعات پوستی شوند. معمولا ۴۸ ساعت پس از مواجهه با محدوده زمانی بین ۸ ساعت تا ۵ روز، بثورات ظاهر می شود. ضایعات شکل پاپول های خارش دار متعدد، پوسچول یا وزیکول یا گاهی اوقات هر سه را به خود می گیرد که به وسیله کهیر احاطه شده است. ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد ولی بدون مواجهه مجدد ممکن است عود کند. نرم کننده ساده و ضد عفونی کننده ها می تواند کمک کننده باشد ولی در صورتی که ضایعات بهبود نیافت، باید از سیپروفلوکساسین برای درمان سودومونا استفاده کرد.
بهترین راه برای رسیدگی به عفونت های پوستی سطحی مانند زرد زخم و کورک چیست؟
زرد زخم محدود، به خوبی به داروهای موضعی پاسخ می دهد. زرد زخم، ناشی از استافیلوکوک طلایی یا استرپتوکوک پیوژن یا هر دو است. هر دو داروی موپیروسین موضعی و اسید فوسیدیک بسیار موثر هستند ولی به خاطر داشته باشید که دومی، به صورت سیستمیک نیز استفاده می شود و مقاومت به آن می تواند واقعا مشکل ایجاد کند. در صورتی که به مدت طولانی یا مکررا استفاده شود، همان گونه که در مبتلایان به اگزما اتفاق می افتد، احتمال مقاومت بالا می رود و استافیلوکوک اکتسابی از جامعه به طور فزاینده ای به آن مقاوم است. نئومایسین علیه استافیلوکوک موثر است ولی علیه استرپتوکوک اثر کمتری دارد. باسیتراسین بر علیه هر دو موثر است.
در صورت وجود دلمه ضخیم، برداشتن آرام دلمه، قبل از استفاده از هر دو داروی موضعی ارزشمند است.
در صورت گسترده بودن زرد زخم، یا وجود لنفادنوپاتی و یا تب، باید از آنتی بیوتیک خوراکی استفاده کرد. عموما فلوکلوگزاسیلین اولین انتخاب است. همراه با اریترومایسین به عنوان جایگزین در بیمارانی که به پنی سیلین آلرژی دارند، البته ممکن است به دومی مقاومت محلی وجود داشته باشد بهتر است همیشه در این رابطه با میکروبیولوژیست محلی مشورت کنید.
به عفونت فولیکول های مو در صورتی که سطحی باشد فولیکولیت و در صورت عمقی بودن کورک (جوش) گفته می شود. در انواع وسیع هر کدام، باید از فلوکلوگزاسیلین یا هر داروی مقاوم به پنی سیلیناز دیگر استفاده کرد. در صورتی که بیماری عود کننده است، دیابت را باید رد کرد و از خود بیمار و افراد همخانه باید نمونه بینی و پرینه برای بررسی حامل بودن گرفته شود.
منبع: مه شو