آهن زدایی، درمان تالاسمی
بدن انسان به سختی قادر است آهن را دفع کند و تعادل آهن در بدن از طریق محدود نمودن جذب آن در دستگاه گوارش برقرار می گردد. آهن اضافی فقط در صورت نیاز جذب می شود. اگر آهن از راهی غیر از جذب روده ای وارد بدن شود و یا تنظیم روده ای جذب آهن به هم بخورد، ممکن است در بدن تجمع پیدا کند. افزایش مزمن آهن در بدن باعث صدمه بافتی می شود و می تواند باعث مشکلات قلبی، کبدی، غددی درون ریز و نهایتا مرگ گردد. بنابراین ارزیابی، پیشگیری و درمان افزایش آهن در بدن از اهمیت زیادی برخوردار است.
حال این پرسش مطرح می شود که چگونه می توان جذب آهن مواد غذایی را کاهش داد؟ پاسخ این است که این گروه از بیماران رژیم غذایی خود را طوری تنظیم کنند که آهن کمتری از غذا جذب بدن شود.
حمایت روانی
بیماری تالاسمی و درمان آن مانند سایر بیماری های مزمن با مشکلات روانی مهمی همراه است. ارثی بودن بیماری، ظهور آن در سال اول زندگی، احتمال بروز ناهنجاری های فیزیکی و نیاز مداوم به درمانی زجرآور، می تواند بر تکامل احساسات بیمار و ارتباط او با سایر افراد خانواده تاثیرات جدی داشته باشد.
کسانی که از مبتلایان به تالاسمی مراقبت می کنند باید آن ها را در سازگاری با پیامدهای حاصل از بیماریشان یاری دهند و به آن ها کمک کنند تا به بهترین وجه ممکن ارتباط خود را با جامعه حفظ نمایند. حمایت روانی، بخش مهمی از درمان بیماران مبتلا به اختلالات تالاسمی است.
منبع: مه شو