آغوش باز مقصد گردشگری ایران به روی مسافران نوروزی
«هوشنگ ناظری» می افزاید: سیستان و بلوچستان با توجه به قدمت تاریخی همچون نگین فروزنده ودرخشانی در دل کویر قرار گرفته و محوطه های باستانی و تاریخی با بیش از ۵ هزار سال را در خود جای داده است.

سیستان و بلوچستان یکی از بخش های قدیمی و تاریخی ایران و دارای دیدنی ها و مکانهای تاریخی بسیاری است اما کمتر مورد توجه واقع شده است.
سیستان و بلوچستان در سال ۹۶ به عنوان مقصد گردشگری شناخته شده است و می طلبد که کارهای زیادی برای استقبال از گردشگران در این استان انجام شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان در این باره به خبرنگاران گفت: بسیاری از زیرساخت های گردشگری در استان فراهم است و مناطقی که شهرت بیشتری در سطح ملی و جهانی دارند، برای استقبال از گردشگران معرفی شده اند. «مجتبی میرحسینی» می افزاید: تور بزرگ راهنمایان گردشگری ایران از جمله بزرگ ترین تورهای گردشگری تاریخ استان بود که هفته گذشته در مکان های تفریحی با هدف معرفی هر چه بیشتر استان برگزار شد.
این اقدامات در تغییر نگاهی که نسبت به استان وجود دارد، موثر است.
وی عنوان می کند: با استفاده از این تورهای گردشگری می توان ظرفیت های استان را در موضوعات تاریخی، طبیعی و… بیشتر به مردم استان ها و حتی کشورهای دیگر معرفی کرد.
وی بیان می کند: نمایشگاه گردشگری نیز ۱۸ اسفندماه امسال در برلین آلمان دایر شد که در این نمایشگاه نمایندگان استان حضور داشتند تا ظرفیت های این استان را برای جذب بیشتر گردشگران معرفی کنند چرا که بیشتر گردشگران خارجی که به سیستان و بلوچستان سفر می کنند از آلمان هستند و این نمایشگاه نیز فرصت خوبی برای معرفی بیشتر استان و جذب گردشگران بود.
نمایشگاه گردشگری مسکو در روسیه هم پیش روست و به دنبال این هستیم که برای جذب گردشگران خارجی بیشتر در این نمایشگاه نیز حضور داشته باشیم.
وی بیان می کند: مراسم «نوروزگاه» در سراسر کشور برگزار می شود که در سیستان و بلوچستان نیز برای معرفی آیین ها و آداب و رسوم ایام نوروز قبل از نوروز ۹۶ در استان آغاز خواهد شد.
جشن نوروز امسال در استان در کوه خواجه و تفتان برگزار می شود و علاوه بر این جشن های نوروزی، در همه شهرستان های استان نمایشگاه های صنایع دستی و جشنواره ها در طول ایام تعطیلات نوروزی برپا خواهد شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان می گوید: ۱۲ فروردین ۹۶ همایش ملی شاهنامه خوانی در کوه خواجه برگزار و بعد از نوروز نیز همایش های خوبی برای معرفی بیشتر استان و جذب گردشگران در طول سال آینده در استان تدارک دیده می شود که در شورای راهبردی گردشگری نیز استاندار، دیگر دستگاه ها را موظف کرده است که برنامه هایی را از طریق ادارات خود در موضوعات گردشگری دنبال کنند.
وی ادامه می دهد: سال آینده شرکت در نمایشگاه ها و جشنواره های ملی برای معرفی بیشتر استان طراحی و برنامه ریزی شده است.
وی به برنامه های انجام شده برای استقبال از نوروز ۹۶ و جذب گردشگران اشاره و بیان می کند: امسال ۱۲ دوره آموزشی برای گردشگری و جذب آن ها به استان برگزار شد و برای ایجاد اقامتگاه و کمپ های گردشگری و زیرساخت های گردشگری و شبکه های مخابراتی برای استان نیز برنامه هایی توسط همه دستگاه های ذی ربط و ستاد راهبرد نوروزی اجرا شد تا با ایجاد تغییراتی شاهد جذب بیشتر گردشگران در استان باشیم.
وی به دستگاه هایی که می توانند در جذب گردشگر به استان موثر باشند، اشاره و عنوان می کند: اگر در حوزه بهداشت، درمان و سلامت خدمات خوبی به مسافران ارائه شود و بتوان خدمات متفاوتی را ارائه کرد، خود یک جاذبه است. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با برپایی جشنواره ها و گروه های موسیقی، شعر و… می تواند در جهت معرفی استان گام بردارد.
وی می افزاید: امسال به ۴۴ واحد بوم گردی برای اولین بار در استان و به ۴۴ روستای هدف گردشگری پروانه بهره برداری داده شده است.
وی خاطرنشان می کند: اگر این مشارکت بین دستگاه های اجرایی و مردم نهادینه شود و همراهی مردم را در هر زمینه داشته باشیم، شاهد توسعه پایدار گردشگری در سیستان و بلوچستان خواهیم بود چرا که این همراهی در استان ایجاد شده است و اگر با همین نگاه حرکت کنیم، توسعه صنعت گردشگری استان و در پی آن توسعه پایدار سیستان و بلوچستان را شاهد خواهیم بود.
رسانه ها بازوی توانمند گردشگری
میرحسینی، به نقش رسانه ها برای معرفی هر چه بهتر استان اشاره می کند و می گوید: رسانه ها می توانند نقش موثر و فعالی در معرفی سیستان و بلوچستان داشته باشند و به میراث فرهنگی برای جذب بیشتر گردشگران و معرفی آثار تاریخی استان کمک کنند؛ در واقع رسانه ها بازوی توانمند گردشگری برای معرفی و جذب و افزایش گردشگران هستند.
برای معرفی هرچه بیشتر آثار تاریخی و گردشگری استان در سایت این اداره کل و فضای مجازی برنامه هایی تدارک دیده و نرم افزاری نیز طراحی شده است که توسط آن مسیرها و مکان های گردشگری معرفی می شود و درباره آن ها اطلاعاتی در اختیار گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
وی بیان می کند: تبلیغاتی نیز در استان های همجوار از جمله خراسان جنوبی، کرمان، یزد و … درباره این استان انجام می شود و گروه هایی هم در ایام نوروز در این شهرستان ها مستقر هستند تا به گردشگرانی که تا مرز سیستان و بلوچستان می آیند جاذبه های گردشگری استان را معرفی کنند و از این طریق زمینه حضور آن ها در استان فراهم شود.
طرح ۳۰ درصد تخفیف به گردشگران هم از ابتدای امسال در این استان برای ارزان سازی سفر و انگیزه بیشتر سفر به سیستان و بلوچستان آغاز شد.
بسیج امکانات برای استقبال از مهمانان نوروزی
معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل هم می گوید: سیستان و بلوچستان در سال ۹۶ به عنوان مقصد گردشگری کشور نامیده شده است و ظرفیت های خوبی که در منطقه سیستان به ویژه در بخش های مختلف گردشگری از جمله اکوتوریسم، گردشگری تاریخی، بهداشتی و درمانی و… وجود دارد و همچنین امکان استفاده از بازارچه های مرزی و موارد دیگر، می تواند شرایط خوبی را برای گردشگران ایجاد کند.
«هوشنگ ناظری» می افزاید: سیستان و بلوچستان با توجه به قدمت تاریخی همچون نگین فروزنده ودرخشانی در دل کویر قرار گرفته و محوطه های باستانی و تاریخی با بیش از ۵ هزار سال را در خود جای داده است.
وی اضافه می کند: کوه خواجه، دهانه غلامان، تپه طالب خوان و صد آثار باستانی دیگر طبق نظر کارشناسان کم نظیر است و این مناطق به عنوان بهشت باستان شناسان شناخته شده است به طوری که در هر دو کیلومتر یک اثر باستانی و تاریخی دیده می شود که می تواند به عنوان یک گنجینه آثار باستانی، گردشگران زیادی را جلب کند.
وی ادامه می دهد: همه مسئولان استان و منطقه سیستان با جدیت به دنبال معرفی این منطقه غنی هستند و امیدوارند در سالی که این استان به عنوان مقصد گردشگری شناخته شده است، شاهد حضور چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی در استان باشند. در این راستا از تمام امکانات موجود در منطقه استفاده می شود تا شرایط ایده آلی برای گردشگران در سال ۹۶ فراهم شود.
وی بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی هایی که از مدت ها قبل توسط همه دستگاه های اجرایی منطقه سیستان انجام گرفته، برای پذیرایی شایسته از مهمانان نوروزی و گردشگرانی که مقصد آن ها سیستان است آمادگی کامل داریم وهمه مهمان سراها و هتل های منطقه آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی است.
ناظری می گوید: سیستان و بلوچستان با وجود مشکلاتی که طی سال های اخیر با آن مواجه بوده، تلاش کرده است که به غیر از بخش کشاورزی، بخش گردشگری را نیز فعال کند و از تمام ظرفیت های موجود منطقه بهره ببرد؛ چرا که این استان جاذبه های بسیاری دارد و حتی خشک بودن دریاچه هامون هم می تواند جاذبه های خوبی برای گردشگران داشته باشد.
وی تصریح می کند: بدون تردید با توجه به ظرفیت بالای منطقه، نیاز به بخش های رفاهی، تفریحی و دیگر امکانات گردشگری در آینده بسیار بیشتر خواهد بود و برنامه هایی هم در این زمینه دنبال می شود اما در صورت استقبال غیرمنتظره گردشگران در ایام نوروز امسال، بازهم جوابگوی مسافران و گردشگران نوروزی به این منطقه خواهیم بود و از این بابت نگرانی نداریم.
وی اضافه می کند: به دنبال افزایش توانمندی ها و ظرفیت های خوددر منطقه هستیم و هم اکنون با توجه به حضور گروه های مختلف گردشگر داخلی، از همه ظرفیت های دستگاه های اجرایی و مجموعه های دیگر، همچنین افزایش پروازها و توسعه آن استفاده خواهیم کرد، ضمن این که شهرداری زابل نیز موظف شده است تا به نحو شایسته ای از مهمانان نوروزی پذیرایی کند و شرایط لازم را برای معرفی و بازدید از محل های باستانی و تاریخی منطقه برای گردشگران فراهم سازد تا از حداکثر ظرفیت های منطقه به خوبی استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: برای جذب بیشتر گردشگر داخلی و خارجی به این منطقه، توسعه مناطق باستانی و مراکز گردشگری در آینده ضروری است.
وی با ابراز تأسف از باورهای نادرستی که نسبت به این خطه در اذهان مردم دیگر استان ها و به ویژه پایتخت نشینان نقش بسته است، به تلاش مسئولان برای زدودن این تفکر اشتباه اشاره و بیان می کند: نشان دادن این منطقه به عنوان منطقه ناامن و خطرناک آن هم از طریق ساخت فیلم ها ومستندها و دیگر گزینه ها دور از انصاف است و این که بخواهند منطقه را حساس نشان دهند، نگرش اشتباهی است. با این حال طی سال های اخیر تلاش شده است تا واقعیت منطقه و مظلومیت این مردم به تصویر کشیده شود.
باید دانست که سیستان و بلوچستان مانند دیگر نقاط کشور امن است و این موضوع رامی توان از زبان کسانی شنید که تاکنون به منطقه پا گذاشته اند. مردم این منطقه بسیار مهمان نواز هستند و تاریخ ۵ هزار ساله این خطه بیانگر فرهنگ غنی این منطقه است.
فرماندار زابل ادامه می دهد: امروز دشمنان ما برای ایران هراسی در جهان تلاش می کنند و قصد دارند ایران را منطقه ای خطرناک جلوه دهند، اما کسانی که تاکنون به ایران و همچنین این منطقه پاگذاشته اند، اذعان داشته اند که هیچ جا امن تر و زیباتر از ایران و سیستان و بلوچستان نیست. اما نکته مهم دیگر این است که مردم ما هم باید به گونه ای برخورد کنند تا گردشگران به فرهنگ غنی مردم این خطه به خوبی پی ببرند. در این راه کارهای تبلیغاتی بسیاری باید انجام شود. مدیران استانی نیز باید در این راه همراه با مردم برای معرفی زیبایی های استان تلاش بیشتری کنند.
همچنین مجموعه گردشگری استان نیز باید به همراه اداراتی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی استان بر تلاش های خود در راستای معرفی بهتر استان بیفزاید و فعالانه برخورد کند، شهرداری ها وفرمانداری ها نیز می توانند در معرفی شهرهای خود با انجام یک سری کارهای خوب در راستای زیباسازی منطقه در معرفی شهر و استان خود پرتلاش ظاهر شوند.
وی تصریح می کند: امروز نگاه گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه بیشتر شده است؛ در این راستا همچنین معرفی بازارچه های مرزی نیز می تواند در جذب بیشتر گردشگران موثر باشد.
ناظری می افزاید: هرچند دولت طی سال های اخیر به حوزه گردشگری و شناساندن استان هایی مانند سیستان وبلوچستان به عنوان قطب گردشگری نگاه ویژه ای داشته و اقدام به افزایش بودجه گردشگری این استان کرده است اما بدون حضور بخش خصوصی قادر به ایفای نقش نخواهد بود و باید هر دو بخش دولتی و خصوصی در کنار هم در راستای رونق بخشیدن به صنعت گردشگری منطقه که از قابلیت بسیاری برخوردار است، اقدام کنند.
بدون تردید با توجه به این که سال آینده سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد گردشگری شناخته شده است، اگر گشایشی در خزانه دولت به وجود بیاید واعتبارات بیشتری در اختیار مسئولان استانی قرار گیرد لازم است بخش هایی که در قالب آثار ملی به حساب می آید و در حال تخریب است، دوباره مرمت و بازسازی شود.
منبع:خراسان
منبع: پول نیوز