آشنایی با یبوست در دوران بارداری
خانم های باردار ممکن است دچار یبوست شوند که موجب ناراحتی شدید آنها می شود. علت بروز یبوست در دوران بارداری، تغییرات هورمونی ایجاد شده است.
رعایت رژیم غذایی در دوران بارداری برای پیشگیری از ایجاد ببوست ضروری است. در طولی بارداری، هورمون های زنانه به مقدار بیشتر از معمولی تولید می شود. این هورمون ها به طور خودکار سرعت حرکات رودهای را کاهش میدهند. یکی از این هورمون ها، پروژسترون است که از طریق شلی کردن عضلات (ازجمله عضلات روده) عمل می کند. دیواره روده از عضله ساخته شده است و شل شدن ان موجب آهسته شدن دفع مواد زاید بدن می شود.
نکته: غذای خانمهای باردار باید حاوی فیبر و مایعات زیاد باشد. این نوع رژیم غذایی، بهترین رژیم تأمینکننده فعالیت طبیعی روده است.
انجام ورزشی به برطرف شدن یبوست خانم های باردار کمک می کند.
خانم های باردار، در صورت برطرف نشدن یبوست با استفاده از اقدامات فوق باید به پزشک مراجعه نمایند تا در صورت لزوم برایشان ملین تجویز شود.
توجه: پیاده روی یا شنا، برای مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز، ۳ بار در هفته به رفع یبوست خانم های باردار و نیز تناسب اندام لازم برای زایمان کمک می کند.
با رشد جنین، رحم بزرگتر می شود و بر رودهها فشار می آورد و مسیر عبور غذا را باریک می کند.
مصرف قرص های آهن که در دوران بارداری بسیار ضروری هستند می توانند باعث یبوست شوند.
در دوران بارداری نیاز بدن به مایعات افزایش مییابد، از این رو مصرف مایعات به مقدار کم می تواند موجب یبوست شود.
ویار و ناخوشی دوران بارداری، از علل تغییر رژیم غذایی و کاهش مصرف فیبر، و در نتیجه ایجاد یبوست است.
توجه: داروهایی مانند متاموسیل، MOM و COLACE برای دوران بارداری بی خطر هستند ولی بهتر است به وسیله پزشک تجویز شوند.
یبوست از مشکلات بسیار شایع دوران بارداری است و بیش از نیمی از خانم های باردار دچار آن می شوند.
نکته: خانم های باردار نباید بدون تجویز پزشک از دارو یا روغن های معدنی برای درمان یبوست استفاده کنند زیرا بعضی از آن ها موجب تحریک انقباض های رحمی می شوند.
منبع: mahsho.com