۶ بار تغییر موضع ترامپ در یک ساعت مصاحبه
سرانجام دونالد ترامپ در میان خبرنگاران و مدیران یکی از حرفهایترین رسانههای مخالفش یعنی روزنامه نیویورکتایمز حاضر شد اما حضور رئیسجمهور منتخب آمریکا در دفتر نیویورکتایمز با مهمترین «تغییر مواضع» او همراه بود.ترامپ دیروز نشان داد تقریبا هیچ موضع ثابتی در مورد اغلب مسائلی که طی ۱۹ماه مبارزه انتخاباتیاش مطرح کرده ندارد. تغییر موضع او از همان ابتدای صبح (به وقت محلی آمریکا) اتفاق افتاد. ترامپ روزش را با این پست توییتری علیه نیویورکتایمز آغاز کرد: در بازدید امروزم از روزنامه نیویورکتایمز «ناکام» را لغو کردم. او سپس به روال همیشه چند جمله انتقادی علیه این روزنامه نوشت و گفت که دلیل این تصمیم، شرایطی بوده که نیویورکتایمز برای برگزاری نشست با خبرنگارانش گذاشته است.
بهنظر میرسد مدیران نیویورکتایمز با توجه به دامی که ترامپ شب قبل از آن در دفتر کارش برای مدیران و مجریان رسانههای بزرگ آمریکایی ازجمله سیانان، انبیسی و ایبیسی پهن کرده بود، مانع از اقدام مشابه او در دفتر نیویورکتایمز شوند. چهرههای سرشناس و شناختهشده رسانههای بزرگ آمریکا که به دعوت ترامپ به دفترش رفته بودند با سیل انتقادها، توهینها و دشنامهای او مواجه شدند؛ موضوعی که همه آنها را بهتزده کرده بود و به گفته حاضران در جلسه رفتاری بیسابقه از سوی یک رئیسجمهور آمریکا بوده است.
چند ساعت بیشتر از توییت صبح ترامپ نگذشته بود که او در توییتر خود نوشت: جلسهام در نیویورکتایمز برگزار میشود؛ ساعت ۱۲:۳۰٫منتظر این نشست هستم! این آغاز تغییر مواضع ترامپ در ماجرای بازدید از نیویورکتایمز بود. برگزاری این نشست نشان داد مدیران نیویورکتایمز توانستهاند شرایط خود را به ترامپ تحمیل کنند و به نوعی قدرتشان را به رخ بکشند. ۲۳نفر از خبرنگاران، دبیران و مدیران نیویورکتایمز در نشستی یک ساعته میزبان دونالد ترامپ بودند؛ یک ساعتی که به پرسش و پاسخ میان خبرنگاران نیویورکتایمز و دونالد ترامپ گذشت. او اما طی این یک ساعت، در میان ناباوری ۶ بار مواضع قبلیاش را تغییر داد.
۱-تعقیب قضایی هیلاری کلینتون: در اظهارنظری که تیتر بسیاری از روزنامههای آمریکا شد، دونالد ترامپ اعلام کرد که قصد ندارد رقیب دمکراتش، هیلاری کلینتون را بهخاطر پرونده جنجالی ایمیلهایش تحت تعقیب قضایی قرار دهد. این در حالی است که در تمام مدت مبارزات انتخاباتی، ماجرای استفاده کلینتون از ایمیل شخصی برای ارسال اطلاعات محرمانه در دوران وزارت خارجه به محور سخنان ترامپ علیه او تبدیل شده بود. ترامپ در میان فریاد حمایت هوادارانش، قول داده بود اگر به قدرت برسد، کلینتون را زندانی کند. دیروز اما او گفت که دیگر قصد ندارد این پرونده را پیگیری کند.
۲-بنیاد خانواده کلینتون: یکی دیگر از مواردی که محور انتقادها و گاه توهینهای تند دونالد ترامپ علیه هیلاری کلینتون و همسرش بیل کلینتون بود، تاسیس بنیاد خیریه کلینتون بوده است. بنیاد کلینتون را بیل کلینتون پس از اتمام دوره ریاستجمهوریاش راهاندازی کرد. ترامپ سازوکار این بنیاد را «فاسد» میدانست و بارها گفته بود که «هیلاری کلاهبردار» در این مؤسسه دست به تخلف مالی زده است. او این بنیاد را یک «مؤسسه غیرقانونی» خوانده بود که باید تعطیل شود. ترامپ در گفتوگو با روزنامه نیویورکتایمز برای نخستین بار گفت که این بنیاد «کار خوبی» انجام میدهد و او موافق ادامه کار آن است.
۳-پیمان آبوهوایی: ترامپ در یک اظهارنظر جنجالی دیگر از موضع قبلیاش مبنی بر خروج از پیمان آبوهوایی کوتاه آمد و گفت بین شیوه زندگی انسان و تغییرات آبوهوایی ارتباطاتی وجود دارد. پیش از این او تمام قد مقابل پیمان آبهوایی ایستاده بود و گفته بود آمریکا را از پیمان پاریس بیرون خواهد کشید. ترامپ اینگونه پیمانهای محیطزیستی را به نفع چین و به ضرر آمریکا دانسته بود و گفته بود که دیگر کشورها برای مهار اقتصاد آمریکا اینگونه پیمانها را به راهانداختهاند. ترامپ در گفتوگو با نیویورکتایمز تغییر موضع داد و اعلام کرد از پیمان آبوهوایی پاریس خارج نخواهد شد.
۴-رای الکترال: دونالد ترامپ برای پنجمین بار طیماههای اخیر نظرش در مورد رأی الکترال را تغییر داد. او این بار گفت که با رأی الکترال مخالف است و رئیسجمهور آمریکا باید با رأی مستقیم مردم انتخاب شود. طبق سیستم پیچیده انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، مردم این کشور ابتدا اعضای هیأتهای انتخاباتی را تعیین میکنند و این اعضا سپس در اقدامی نمادین رئیسجمهور را. هر ایالت باتوجه به جمعیتش اعضای هیأت انتخاباتی دارد. ممکن است نامزدی در مجموع آرای مردم پیروز شود اما در محاسبه مجموع آرای الکترال، شکست بخورد. چنانکه در انتخابات اخیر، کلینتون پیروز آرای مردمی بود و ترامپ پیروز آرای الکترال.
۵-علاقه به اوباما: هیلاری کلینتون تنها فردی نبود که هدف آماج حملات ترامپ قرار گرفت. باراک اوباما نیز بارها و بارها هدف سخنان توهینآمیز او بود. ترامپ دائما عملکرد دولت اوباما را زیر سؤال میبرد و در جایی حتی گفته بود اوباما بهتر است به جای مملکتداری، برود گلفش را بازی کند. در ۲ هفته آخر مبارزات انتخاباتی، اوباما که خطر پیروزی ترامپ در انتخابات را حس کرده بود، خود وارد میدان شد تا رأیدهندگان آمریکایی، به خصوص سیاهپوستان را برای رأی دادن به کلینتون متقاعد کند. ترامپ که قبلا اوباما را رئیسجمهور «نامشروع» آمریکا میخواند دیروز به خبرنگاران نیویورکتایمز گفت: «واقعا اوباما را دوست دارم.»
۶-رابطه با نیویورکتایمز: اما جالبترین قسمت ماجرای «دیروز، حس ترامپ نسبت به نیویورکتایمز بود. او در خلال سخنانش جملهای گفت که به اعتقاد برخی از رسانههای آمریکایی «بسیار مضحک» بهنظر میرسید. او که چند ساعت پیش از حضورش در ساختمان نیویورکتایمز طبق روال ماههای اخیر علیه این روزنامه سخن گفته بود، در میان خبرنگاران و دبیران این روزنامه گفت که برای نیویورکتایمز «احترام بسیار» قائل است. او حتی پا را فراتر گذاشت و گفت: «نیویورکتایمز یک جواهر بزرگ برای آمریکاست.
نیویورکتایمز یک جواهر برای جهان است.» این روزنامه یکی از رسانههایی بود که در طول رقابتهای انتخاباتی بهطور رسمی از هیلاری کلینتون حمایت کرده بود. نیویورکتایمز در سرمقالهای همچنین از مردم خواسته بود برای نجات آمریکا از سیاستهای دونالد ترامپ به کلینتون رأی دهند.
جنگ عراق، اشتباه بزرگ آمریکا
ترامپ در گفت و گو با نیویورک تایمز، در مورد برنامه هایش در زمینه سیاست خارجی آمریکا جزئیات زیادی مطرح نکرد. او در عین حال گفت که کار آمریکا «ملتسازی» نیست. او گفت که حمله آمریکا به عراق «بزرگ ترین اشتباه تاریخی» این کشور بوده است. ترامپ به سوریه هم اشاره کرد و گفت: «در مورد جنگ سوریه برنامه مشخص داریم.» او جزئیات این برنامه را تشریح نکرد.
منبع: همشهری
منبع: alef.ir