یماریهای بافت ملتحمه و اعضای مربوط به آن
یماریهای بافت ملتحمه و اعضای مربوط به آن
تعریف : در این نوع بیماری لبه پلک ورم می کند و پایه مژه ها را مانند قشری می پوشاند (امکان ریختن مژه ها نیز وجود دارد)علتهای آن : مسمومیت بدن، لنفاتیسم.درمان آن : درمان باید به صورت کلی و عمومی باشد با انجام مراقبتهای بهداشتی بدون خطر بازگشت بیماری و یا حاد شدن آن، چشم سریعاً مداوا می شود.تعریف : این بیماری عبارت از ظاهر شدن پرده حساسی است که سطح داخلی پلک و قسمت آشکار سفیدی چشم را بجز قرنیه شفاف می پوشاند.ضمناً احتمال دارد که این حالت با ریزش اشک فراوان همراه باشد.در ایجاد این ناراحتی، موادی که در خوراکیها بیشتر از بقیه مضر هستند، عبارتنداز : مواد نشاسته ای و شیرینیها، به ویژه در صورتی که با پروتیدها و میوه های ترش همراه باشند. نمک، قهوه و چاشنیها نیز مضر می باشند.درمان بهداشتی: چشمها را باید با آب ولرم شسته و تمیز نگاه داشت. استراحت برای آنها لازم و ضروری است. همچنین روشهای سم زدایی عمومی از بدن مانند که در دنباله آن یک رژیم غذایی طبیعی قرار داشته باشد نیز موثر است. هرچه این ناراحتی کهنه تر باشد، مصرف مواد غذایی باید بیشتر کاهش یافته و روزه ها طولانی تر باشند (تا زمانی که این اشکالات رفع شوند) ورم بافت ملتحمه ترشح علائم آن : ابتدا به خشکی و سوزش چشم آغاز می شود درست مانند اینکه یک جسم خارجی روی نسج ملتحمه قرار گرفته باشد. سپس پلکها متورم و مقدار زیادی مایع شفاف از آن ترشح می شود. بعداً مخاط و سرانجام مخاط عفونی ترشح می شود. ادامه روند تغذیه و مصرف داروها درد را تشدید و ناراحتی را طولانی تر می کند.
شناخت آن : عصبی بودن و مسمومیت، حالت ایجاد ترشحی در بدن به وجود می آوردکه تا مخاط چشمی نیز سرایت می کند. مصرف بیش از حد مواد قندی، آب نباتها، نان، غلات، شیرینیها و غیره از علتهای اصلی به وجود آورنده این حالت می باشند که غالباً به صورت مزمن در می آیند.
تعریف : این ورم می تواند حاد یا مزمن باشد که در این حالت، بافت ملتحمه متورم می شود و ترشح می کند.
تمرینها : پالمینگ سه یا چهار دوره ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ای در هر روز، نشستن در آفتاب با چشمان بسته چند در هر روز هیچ تمرین دیگری مورد نیاز نیست.
پیش آگهی : درمان بهداشتی در این مورد موثر می باشد.
علل آن : این مشکل بیشتر در اثر دود، کوران باد زیاد یا دیگر عواملی که چشم را به صورت موضعی تحریک می کند و به آن آسیب می رساند (نظیر نور بیش از حد یا پرتوماورای بنفش) به وجود می آید. حضور آن اکثراً پس از پرخوری یا مصرف الکل نیز مشاهده می شود و تقریباً همیشه با بیماریهایی از قبیل سرخک، تب مخملک و آبله همراه می باشد. بجز مواردی که تنها یک عامل تحریک موضعی این ناراحتی را به وجود می آورد، حضور آن نشانه ای از مسمومیت بدن است (اما علت ایجاد کننده موضعی و موقتی آن هرچه باشد، معمولاً در درجه دوم اهمیت قراردارد).
علائم بیماری : قرمز شدن سفیدی چشم و پلکها، سوزش، احساس سوزن سوزن شدن، چشم ضعیف شده و موادی از آن دفع می شوند.
ب) پرخونی بافت ملتحمه
علتهای موضعی: کار بیش از حد چشم، آسیب دیدگی موضعی و یا بهتر بگوییم : استفاده غلط از چشم.
به صورت حاد آن، احتمال ایجاد زخم و عفونی شدن نیز می رود.
الف) ورم لبه های پلک (بلفاریت)
پیش آگهی : درمانهای بهداشتی در این مورد نتایج خوبی دارند.
درمان : تا زمانی که تورم ادامه دارد از مصرف مواد غذایی خودداری کنید چشمها را با آب ولرم شستشو دهید، اما هیچ نوع صابون، اسیدبوریک و یا ماده ضد عفونی کننده دیگری را به کار نبرید. پس از توقف ورم، رژیم غذایی سم زدایی بدن را تا زمانی که ناراحتی به طور کامل متوقف شود دنبال کنید و البته اگر بخواهیم از بازگشت دوباره آن جلوگیری کنیم، باید در ادامه این اقدامات یک رژیم غذایی سالم نیز به کار بگیریم.
ورم مزمن بافت ملتحمه را نیز با همین روش می توان معالجه کرد ولی اغلب اوقات مقداری طول می کشد و بالاخره، اگر روزه های کوتاه مدت که به دفعات تکرار شود و ضمناً در فاصله آنها از مواد غذایی قلیایی استفاده شود، این ناراحتی کاملاً دفع می شود.
تمرین چشمها : پالمینگ در چند دوره ۱۰تا ۱۵ دقیقه ای هرروز. درصورت حاد بودن بیماری از مطالعه و قرار گرفتن در آفتاب خودداری کنید.
منبع: مه شو