توجه: این گزارش حاوی تصاویری است که تماشای آن ممکن است برای همه مناسب نباشد

فرادید| با افزایش محبوبیت «گردشگری سیاه»، گردشگران بسیاری راهی روستایی در بالی اندونزی شدهاند تا مراسم خاص تدفین مردگان را از نزدیک نظاره کنند. در این روستا مردگان زیر خاک دفن یا مومایی نمیشوند، بلکه در هوای آزاد رها میشوند.

ساکنان روستای «ترونیان»، که در شمال جزیره بالی واقع شده است، بعد از مرگ در قفسهای ساخته شده از گیاه بامبو که زیر یک درخت مقدس قرارگرفته است، خوابانده میشوند تا اجسادشان در گرمای تبآلود اندونزی تجزیه شود.

بهمحض آنکه گوشت کاملا فاسد شد، جمجمه و بدن به یک معبد ساختهشده از استخوان انسان که در زیر همان درخت مقدس قرار دارد، اضافه میشود. این معبد قدمتی ۱۱۰۰ ساله دارد و در حال بزرگتر شدن است.
تنها راه دسترسی بازدیدکنندگان به این روستا که در کوهپایه آتشنشان «باتور» و در اعماق جنگل قرار دارد، از طریق اجاره قایق و عبور از دریاچه «باتور» است.

فقط مردگان متاهل افتخار چنین مراسم تدفینی را دارند؛ آنها که ازدواج نکردهاند بعد از مرگ زیر خاک دفن میشود.
قفسهای بابمو حیوانات را از دسترسی به گوشت اجساد که به نظر میرسد غذای آماده باشد، دور نگه میدارد. این قفسها زیر درختی با نام «تارو منیان» قرار دارند که به معنی «بوی خوش» است. این درخت عطری دلانگیز تولید میکند که باعث میشود بوی ناشی از تعفن مردگان خنثی شود.

وقتی همه قفسها پر از جسد شد، جسدی که مدت طولانیتری در قفس بوده، خارج میشود و روی اجساد دیگر انباشت میشود. اجساد زمانی که کاملا به اسکلت تبدیل شده باشند روی پلههای سنگی این عبادتگاه قرار میگیرند.

قانون بسیار سختگیرانهای وجود دارد که زنان را از حضور در مراسم تدفین و زمانی که جسد برای انتقال به قفسها آماده میشود، منع میکند؛ اما آنها هر زمان دیگری میتوانند به این محل بیایند و اجساد را که قبل از قرار گرفتن در قفس با آب باران شسته و سپس لباس پوشانده میشوند، ببینند.

بر طبق باورهای محلی حضور زنان در هنگام مراسم باعث فعال شدن آتشنشان و زلزله میشود.
ساکنان روستای ترونیان خود را بالیاییهای اصیل میدانند که قبل از شروع مهاجرتها از جاوا در سال ۱۳۴۰، در این منطقه حضور داشتند.

گردشگرانی که دوست دارند این مراسم را ببینند میتوانند بعد از ۳ ساعت قایقرانی از «دنپاسر» به این محل برسند.

یکی از گردشگران که اهل استرالیاست میگوید: «امروز یکی از مراسم تدفین اینجا برگزار شد و ما دیدیم که روستاییان چطور زندگی را جشن میگیرند و چطور در یک مراسم خاص به خدایشان هدیه میدهند.»

«اگر دوست دارید چنین چیزی را ببینید لطفا به خاطر داشته باشید که این روستا محلی قدیمی است و مردمش شایسته احترامند.»

«ضمن آنکه باید برای دیدن این مراسم پول پرداخت کنید، چون مردم اینجا فقیرند.»

منبع: دیلی میل
ترجمه: سایت فرادید
منبع: فرادید