مرگ هایی که زندگی را به دیگران هدیه می دهند

 ۱۹ بیمار مرگ مغزی در سال جاری در کهگیلویه و بویراحمد جان خود را از دست دادند اما با اهدای اعضا قلب بسیاری از آنها هنوز می تپد و دست کم به ۶۰ تن حیات دوباره ای بخشیده اند.
 
 اهدای عضو بیماران مرگ مغزی شده در استان کهگیلویه و بویراحمد، اینک با تبدیل شدن به یک فرهنگ علاوه بر دادن جان دوباره به بیماران، لبخند زندگی بر لبان بسیاری خانواده‌ها جاری می‌کند. وقتی واحد فراهم آوری پیوند اعضا در سال ۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج راه اندازی شد کسی تصور نمی‌کرد این کار در کمتر از پنج سال به یک فرهنگ تبدیل شود.

اما اینک هر هفته خانواده بیماران مرگ مغزی شده با اهدای اعضای فرزندان خود خنده بر لبان بیمارانی می‌نشانند که زندگی آنان به لحظه‌ها بند است. با رواج فرهنگ پیوند عضو در میان مردم این استان، خانواده بیماران مرگ مغزی شده خود با واحد هماهنگی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هماهنگی و زمینه اهدای اعضای بدن فرزند خود را فراهم می‌کنند.

دیروز دوشنبه اعضای بدن نوزدهمین بیمار مرگ مغزی در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد جان چهار بیمار نیازمند به عضو را نجات داد و لبخند بر لبان چند خانواده جاری کرد.

براساس گزارش‌ها کهگیلویه و بویراحمد با کمتر از یک درصد جمعیت کشور در ردیف سه استان اول کشور در اهدای عضو است. مسئول هماهنگی تیم پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت که خانواده مرحومه فاطمه سلیمانی رضایت دادند که اعضای بدن فرزندشان به بیماران نیازمند اهدا شود.

فاطمه سلیمانی در ۲۲ سالگی بر اثر تصادف دچار مرگ مغزی شده بود. اعضای تیم پیوند دانشگاه‌های علوم پزشکی یاسوج و شیراز اعضای بدن این جوان را جدا و برای پیوند به بیماران نیازمند به بیمارستان نمازی شیراز منتقل کردند.

ساسان عباسی افزود کبد، لوزالمعده و ۲ کلیه این بیمار مرگ مغزی برای پیوند به بیماران نیازمند از بدنش جدا شد. به گفته ساسان عباسی این اهدای عضو هجدهمین بیمار مرگ مغزی در استان طی سال جاری است.

افزون بر ۱۹۸ مورد اهدای عضو در پنج سال گذشته در کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته که در این میان حدود ۵۳۵ عضو از این بیماران مرگ مغزی به بیماران نیازمند پیوند زده شد.

واحد فراهم آوری پیوند اعضا از سال ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد فعال شده است.

۱۹ مورد اهدای عضو در سال جاری در کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته که از این تعداد افزون بر ۶۴ عضو به بیماران نیازمند پیوند زده شده است.
پارسال ۲۸ مورد اهدای عضو در استان صورت گرفت که از این تعداد ۱۱۰ عضو به بدن افراد نیازمند پیوند زده شد.

جوان‌ترین اهدا کننده عضو در استان کهگیلویه و بویراحمد کودک ۱۹ ماهه و مسن‌ترین اهدا کننده عضو فردی ۷۱ ساله بوده است. کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.انجمن اهدای عضو در روزهای اخیر در یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد با هدف ترویج بیشتر فرهنگ اهدای عضو تشکیل شده است.

یکی از اعضای این انجمن گفت که به‌زودی کارت اهدای عضو صادر و در اختیار داوطلبان اهدای عضو قرار می‌گیرد. قرار است توسط انجمن اهدای عضو استان ‘جشن نفس’ با شرکت خانواده‌های اهدا کننده عضو در یاسوج برگزار شود.

سجاد نوبهار تاکید کرد که رسانه‌ها می‌توانند در ترویج فرهنگ اهدای عضو نقش مهمی ایفا کنند.

براساس آمار سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در ایران رخ می‌دهد و روزانه بین هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو جان می‌سپارند.
این آمار حاکی است که روزانه ۲۰ بیمار مرگ مغزی در کشور بدون اهدای اعضای بدن خود می می‌میرند.

براساس گزارش های انجمن اهدای عضو ایران در هر ۱۰ دقیقه یک نفر به لیست انتظار دریافت عضو اضافه می شود، در هر ۷۰ دقیقه یک نفر در کشور با مرگ مغزی جان خود را از دست می‌دهد، در هر ۲ ساعت یک بیمار نیازمند به پیوند، جان خود را از دست می‌دهد و در هر ۱۲ ساعت یک بیمار در ایران موفق به دریافت عضو حیاتی می‌شود و به زندگی بازمی‌گردد.

این آمارها نشان می دهد فرهنگ اهدای عضو باید بیش از پیش گسترش یابد تا شمار بیشتری از هموطنان بتوانند شانس دوباره ای برای زندگی داشته باشند.
منبع: ایرنا


منبع: alef.ir