مراتب شستشو موی سر به چه صورت است؟
مراتب شستشو موی سر به چه صورت است؟
ذکر این نکته مهم لازم است که درهنگام شستشوی سر توسط صابون گیاهی مخصوص آن، معمولاً در مرتبه اول شستشو، صابون یاد شده به اندازه مورد انتظار کف نمی کند، که علت آن در درجه اول آمیخته شدن مواد آلوده و چرب تجمع یافته بر پوست سر با مواد پاک کننده و کف زای این شوینده می باشد، که یک امر عادی در مورد صابونهای گیاهی و شوینده های طبیعی به شمار می رود، به طوریکه در دست دوم شستشو و کف آلوده کردن سر، صابون به مقدار بیشتری کف می کند، که این مسئله موید تمیز شدن موها و پوست سر می باشد، زیرا در مرتبه سوم شستشو، سر تا حدودی از مواد چرب و آلوده پاک شده است، و ماده شوینده مجال بیشتری برای کف کردن دارد، و دلیل درجه دو آنست، که شوینده ها و صابونهای گیاهی و طبیعی، به اندازه پاک کننده های مشابه سنتتیک، قدرت کف زایی زیاد نداشته، از این نظر نباید انتظار کف فراوان، به هنگام استعمال این قبیل شوینده های طبیعی داشت. اما باید دانست که هدف شستشوی سر، تأمین و بهداشت و سلامت موها در حد طبیعی می باشد، و استفاده از این قبیل شوینده های طبیعی، دستیابی به این هدف را تضمین می کند.
آبکشی سر :
در هر جلسه استحمام، که شامل دو دست شستشوی سر با صابون گیاهی مخصوص سر می باشد لازمست سر را در چهار مرحله خیس و آبکشی نمود، که این مراحل به شرح ذیلند :
مرحله اول : در آغاز شستشو قبل از صابون زدن بسر لازمست پوست و موهای سر کاملا خیسانده شوند، تا آمادگی لازم را برای شستشو با صابون داشته باشند.
مرحله دوم : بعد از دست اول صابون زدن به سر تمامی پوست وموهای سر آبکشی می شوند و تا کف مخلوط با چرب حاصل از شستشوی مرتبه اول از سر خارج شود.
مرحله سوم: پس از دفعه دوم صابون به سر نیز لازمست پوست و موهای سر آبکشی شوند، تا باقیمانده مواد زاید آلوده کننده سر بصورت مخلوط با کف شسته شده فرو ریزند.
مرحله چهارم : این آبکشی نهایی جدا از آب کشیدن سر پس از صابون زدن دست دوم به سر می باشد، و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این آبکشی باید به اندازه ای دقت بخرج داد که اطمینان از خروج کلیه عوامل آلوده کننده سر مخلوط با کف و ذرات فرآورده شوینده حاصل گردد، زیرا در غیر اینصورت پس از خشک کردن موها، بعلت باقیمانده مقداری از کف مواد شوینده در لابلای موها و بر سطح پوست سر، موها کدر بنظر می رسند و یا شوره در سر پدیدار می شود. در اینحالت حتی اگر آبکشی مجددی بعد از استحمام انجام گیرد، تأثیر مثبت و قابل توجهی بصورت ایده آل نخواهد داشت زیرا تفاوت بین آبکشی نهایی بلافاصله پس از مرحله سوم آبکشی سر، و آبکشی مجدد پس از خشک کردن سر وجود دارد، یا بعبارت بهتر آب کشی در حین استحمام با آب کشی بعد از حمام کردن، در نتیجه آبکشی تفاوت دارای نتایج یکسانی نیستند. بنابراین برای انجام یک شستشوی درست سر، مراحل چهارگانه آبکشی را باید بدقت اجرا نمود بخصوص آبکشی نهایی که لازمست کمال دقت را در انجام آن بکار گرفت.
گاهی آبکشی نهایی سر را می توان با سرکه یا آب لیموی رقیق شده انجام داد، در بطن این عمل، فواید چندی نهفته است، که ذیلاً بدانها می پردازیم :
اولاً چون این مواد اسیدی هستند، و از طرفی ما شستشوی سر با صابون گیاهی را پیشنهاد می کنیم و با علم به اینکه صابونها خاصیت قلیایی دارند، و پوست سر دارای حالت اسیدی می باشد، و با در نظر گرفتن این موضوع که خاصیت قلیایی صابون در هنگام شستشو، حالت اسیدی پوست سر را ضعیف می کند، می توان گفت، که آبکشی نهایی سر با سرکه یا آبلیموهای رقیق شده، می تواند حالت اسیدی پوست سر را ارجاع داده، تثبیت نماید.
ثانیاً سرکه خاصیت جلا بخشی به موها را دارد، و می تواند، ایراد کدورت و غیر شفاف موها پس از شستشوی آنها با صابون را رفع نموده، به موها جلا و شفافیت ببخشد.
ثالثاً آبکشی با سرکه رقیق شده، ضد شوره عمل کرده، از شوره گذاری پوست سر جلوگیری به عمل می آورد. بنابراین برای کسانی که به شوره سر مبتلاً هستند، آبکشی نهایی با سرکه رقیق شده، آبکشی ایده آل محسوب می شود. البته لازم به توضیح است که، در هر بار شستشو نیازی به آبکشی سر با سرکه رقیق شده نمی باشد، بلکه این عمل بهتر است هرچند گاهی یکبار انجام شود.
منبع: مه شو