محور مقاومت و ضرورت شگل گیری اتاق عملیات مشترک دائمی
موصل که دومین شهر بزرگ عراق از نظر وسعت ، جمعیت و اهمیت اقتصادی به شمار میرود پس از ۳سال ازدست گروه تروریستی داعش آزاد شد. واین پیروزی به طور قطع نقطه عطفی بزرگ ودرخشان برای شکست داعش درمنطقه باید به حساب آید.
این پیروزی نظامی درحقیقت پیروزی برداعش نبوده است بلکه پیروزی برمثلث شوم استکباری ، عربی و عبری درمنطقه باید تلقی شود که موجب فروپاشی قدرت تشکیلاتی آن ها درعراق گردید . والبته باید منتظر پس لرزه های این پیروزی درروزها وماه های آتی بود ؛ و چه بسا عراق و موصل با اقدام های پراکنده وحشیانه تروریستی این گروه افراطی مواجه شوند که جای هیچ نگرانی نداشته و نیروهای مسلح عراق نیز باید با هوشیاری این حملات کور را دفع نموده و بدانند با آمادگی کامل درصحنه ؛ این حملات بی هدف به مرور محو خواهد شد.
با این پیروزی میخ نهایی برتابوت خلافت وهابی درموصل کوبیده شد وعربستان که با تمام تجهیزات وامکانات به حمایت این گروه تکفیری به سرکردگی « البغدادی معدوم» برخاسته بود تا عراق را بی ثبات کند ؛ ضربه مهلک و سنگینی را دریافت نمود و پرچم پرافتخار مقاومت با غلبه بر مزدوران غربی ، صهیونیستی و عربستانی برافراشته گردید. تخمینزده میشود در جریان درگیریهای رخ داده در محورهای مختلف عملیاتی بیش از ۵ هزارتروریست داعشی کشته و صدها نفر نیز زخمی شده باشند.
همچنین طی نبردهای آزادسازی موصل بیش از ۴۰ سرکرده بارز و فرمانده میدانی داعشی نیز کشته شدهاند که داعش به کشته شدن ۱۰ نفر از آنها رسماً اذعان کرده است. برآوردهای رسمی نشان میدهد ، سقوط موصل به دست داعش از جمله پیامدهای اقتصادی ناشی از اشغال این شهر حدود ۵۰ میلیارد دلار بوده که ۲۷ میلیارد دلار آن را خسارات وارده ناشی از غنیمت گرفته شدن تجهیزات نظامی و مهمات ارتش عراق در این شهر تشکیل میداده است.
در مدت زمان اشغال موصل به دست داعش، این گروه حدود ۱۰۵ مسجد را در شهر موصل و اطراف آن منفجر و منهدم کرده است . باید به این نکته اشاره داشت که آزادی موصل به معنای پایان داعش در منطقه نیست. داعش یک تفکر است ، تفکری ویرانگر که وابسته به ملیت و جغرافیا نیست! نباید دنیا انتظار داشته باشد با آزادی موصل ؛ که یک فتح درخشان برای فاتحانش بشمار می آید ، داعش از بین خواهد رفت بلکه داعش ممکن است درزمانی دیگر و مکانی دیگر با سیاست مزورانه استکبار و متحدانش ظهورکند. درمجموع ازاین نکته کلیدی نباید غفلت نمود که آزادسازی شهر موصل نه تنها به برقراری امنیت پایدار در منطقه و عراق کمک میکند بلکه درآتی نیز قادرخواهد بود بحران سوریه را تسهیل و پایان بخشد .
کارشناسان وتحلیلگران اعتقاد دارند با توجه به موقعیت ژئو پلیتیکی منطقه ، شکلگیری یک محور مقاومت درمنطقه حایل بین سوریه و عراق برای پایش و رصد تحرکات بعدی داعش امری کاملا ضروری و قابل توجیه تلقی میشود . و ضروریست دراین شرایط حساس رهبران محور مقاومت نسبت به رخدادهای منطقه بسیار هوشمندانه عمل کنند و با دقت تحرکات آمریکا را رصد نمایند .
مسلما برای تقابل با هر گونه توطئه و طرح جدید آمریکایی ، صهیونیستی و وهابی ؛ شکلگیری یک اتاق عملیات مشترک دائمی با شرکت محور مقاومت و کشورهای منطقه از جمله ایران ، عراق و سوریه نه تنها کاملا منطقی به نظر میرسد بلکه دربُعد پیشگیرانه ازاهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد. امید آن که این مهم عملی وتحقق یابد.
منبع: الف